Walther .22LR
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Re.:
Jasně, jenomže tyhle náboje jsou většinou konstruované do pušek a díky pomaleji hořícímu prachu dosahují maximálního výkonu až na konci dlouhé hlavně. V krátké hlavni větší část prachu shoří mimo hlaveń.
Re.:
To určitě, ale ty dva typy co jsem uváděl jsou v nástřelech do Zlatých stránek jednoznačně účinější. I mě to překvapilo, protože tabulkově je CCI Stinger a Velocitor úplně jinde.
Re: Re.:
OK díkyvito píše:Co se týče HV nábojů, na nošení se mi nejlépe osvědčily Remington Viper a Winchester Laser. V této pistoli se s podivem zdají výkonnější než CCI Stinger. Ten je ovšem konstruován primárně pro dlouhou puškovou hlaveň.

Vím, že jsi někde právě psal o rozdílu hoření (chemické reakce) - její rychlosti a vlivu na střelbu z krátké a dlouhé zbraně

Je jasné, že pro krátkou zbraň je třeba velice rychlé expanze - dá se někde (setkal jsi se s tím = nebo někdo jiný) zjistit - sehnat právě údaj o této vlastnosti střeliva

Předpokládám

Jen malý "testík" spolehlivosti
Ahoj všem tady!
Protože diskuzí o zasekávání, nespolehlivosti a všeho možného jsem četl na téma P22 dosti, tak mi to nedalo. Vzal jsem svou origo neupravenou P22, přizval kamaráda + "nejhorší" .22LR SB 100ks + Win Wildcat 50ks.
Páskovalo se po 5-ti = 30x =
1/vždy zůstal závěr natažený
2/neselhal jediný náboj
3/zádný zásek
z toho 5x jsme napáskovali mix
(SB+WIn = ano nemá se, ale...) a nic...
Jedná se o novou P22, zakoupenou letos v listopadu. Tak to je můj osobní postřeh.
Ahoj

Protože diskuzí o zasekávání, nespolehlivosti a všeho možného jsem četl na téma P22 dosti, tak mi to nedalo. Vzal jsem svou origo neupravenou P22, přizval kamaráda + "nejhorší" .22LR SB 100ks + Win Wildcat 50ks.
Páskovalo se po 5-ti = 30x =
1/vždy zůstal závěr natažený

2/neselhal jediný náboj

3/zádný zásek

z toho 5x jsme napáskovali mix

Jedná se o novou P22, zakoupenou letos v listopadu. Tak to je můj osobní postřeh.
Ahoj
Moje poslední zkušenost s P22, půjčeným na střelnici: Střelivo SB s nemosaznou nábojnicí (klub?), páskováno naplno, vystříleli jsme cca 150 kosuků. Mě tak každý třetí zásobník nepodal jeden náboj, ženě se to s ní kupodivu stávalo častěji (1-2x na každý zásobník). Uznávám že to mohlo být čímkoliv (úchop, střelivo, špína, křivý zásobník...), každopádně třeba u buckmarku se stejným střelivem pohoda. Ale i tak - P22 je dle mého pěkná zbraň, slušně se drží, ženě se vyloženě líbil. Kdybych nechtěl větší ráži, šel bych do něj.
Mám osobní zkušenost s Waltherem PP v 22LR. Byla to moje první pistole, zpracování a chod mechanismu - dost dobrý. Náboje z toho chodily jak běžné SB Club tak i HV. Líbila se jednomu mému kolegovi, nemohl to PP-čko nikde sehnat, tak vzal aspoň napodobeninu "PPK" od ERMY. Zkoušeli jsme to na střelnici, při použití obyčejných SB Standard to nechtělo natahovat závěr. Použili jsme proto Winchester Laser. To bylo na pistolku ze slitiny zinku příliš. Po druhém zásobníku se začaly ozývat podivné zvuky. Na závěru v přední části se objevila vlasová trhlinka. A byl konec se střílením. Svého Walthera jsem po čase prodal z obavy aby se mu také něco nestalo při použití těch HV-ček. Walther PP 22LR však mohu vřele doporučit, je to celoocelová zbraň, chod spoušťového mechanismu má SA/DA, je vhodná pro zábavnou střelbu. Oproti tomu, musím konstatovat že "novinka" Walther P22 mě příliš neoslovil.
-