Ještě včera byly smazaní skoro všechny velké kanály o vzduchovkách. Bohužel problém je v tom youtube vůbec kontaktovat, jelikož youtube prakticky nemá žádný funkční komunikační kanál a všude se točíte jen dokolečka v nápovědě a automatických odpovědích. Je tedy vcelku problém nějak říci: „ haló můj kanál jste smazali omylem, obdobně jak kanál velkých značek “
My už máme zhruba 3/4 videí přesunutých na Vimeo, problém je ale v tom, že hodně stará videa jsou ztracena pokud nás znovu nezprovozní (tenkrát jsem je jen rovnou nahrával, jelikož jsem vše dělal v malém a učil se to) a také to, že na youtube bylo ve velké většině videíí udělané bublinkové poznámky jako dodatečné informace k instalacím. Tento systém byl velmi dobrý, jelikož jsem postupně přidával informace přesně tak, jak praxe ukázala a naši uživatelé potřebovali. Všechny tyto informace, ale nebyly součástí původních videí a jedná se o desítky hodin práce a odlaďování postupu instalace každého produktu, aby instalaci zvládl správně opravdu každý napoprvé.
Je to značný problém pro nás, ale i pro naše uživatele, jelikož o to náročnější je pak udělat instalaci správně hned na poprvé.
Přitom je to přesně jak tady píšete. Problémy střílení do lidí z ostrých zbraní v USA skončil taky na lidech co střílí ze vzduchovek a nemají s tím prakticky nic společné, kromě slova gun v názvu airgun.
I pokud youtube obnoví většinu vzduchovkových kanálů, tak tahle věc zanechá na nás jakožto autorech zásadní stopu a velkou nedůvěru v youtube na kterou jen tak někdo nezapomene. Například toto video je celkem vypovídající:
https://www.youtube.com/watch?v=Vs19JYvL5Jg
ale plně se do jeho kůže může vcítit jen ten člověk, co jako on ty videa dělá a ví kolik stovek hodin práce do toho investoval a někdo jedním kliknutím ty roky práce ukončil.
Jeho emoce ve videu plně chápu. V pátek večer jsem prožíval něco podobného.