Vzduchovky - videa
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Haenel 312 .177
Slavia 631 .177
Mraky řezacích nástrojů všeho druhu ...
Slavia 631 .177
Mraky řezacích nástrojů všeho druhu ...
Re: Vzduchovky - videa
Je toto dovolené v HFT?

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
To bys to musel vyzkoušet nejdříve naživo a zadruhé je těžký si to ocenit,když takovou utopii dneska udělaj stroje za tři stovky 

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Jo, je, bez problémů.milius píše:Je toto dovolené v HFT?![]()

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Bez komentáře

Neni důležitý vyhrát ale nasrat toho kdo vás porazil :-))
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
Akční HFT. 

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
moc pekna prace,milius píše:

HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Dám to i sem, jelikož si myslím, že to patří do obou témat, už jen kvůli tomu konci
o něco lepší kvalita části s velmi výraznou spirálou
A link na stažení tohoto videa, kde je vidět i poslední velký oblouk než diabolka zmizí (vhodně pouštět zpomaleně):
http://ulozto.cz/xkZWDU2b/total-spiral- ... detail-mpg

o něco lepší kvalita části s velmi výraznou spirálou
A link na stažení tohoto videa, kde je vidět i poslední velký oblouk než diabolka zmizí (vhodně pouštět zpomaleně):
http://ulozto.cz/xkZWDU2b/total-spiral- ... detail-mpg
Altaros,ja som si sice povedal že už sem nič nenapišem,pretože pokial to nenapiše Kubajz,alebo niekto kto ma pod nikom napis Odbornik na zbrane tak to nema zmysel,všetko sa spochybní,alebo splachne do hajz... pod stol.
Pišeš že s rastucou rychlosťou rastie špirala,ale prečo to tak je nepišeš,vlastne pišeš že zle vkladanie diabolky,zla hlaveň a podobne,ale podla mňa su to len domienky ničim nepodložene.
Ako vysvetliš to že bežne použivane vetrovky ako HW100,alebo Steyr,kde bežna rychlosť je od 240-250m/s čiže hlboko pod rychlosťou 280m/s ako uvadzaš a hlavne tiež patria k tym kvalitnejšim dochadza tiež a dosť často k tomuto špiralovemu javu. Možem ti zotpovedne povedať že aj diabolky ktore maju krasnu a nepoškodenu sukničku lietaju po špirale.
Podla mna je dovod na 99% to že diabolka neni vyvažena,jej tvar,vieme že heavy maju iny tvar a rozloženie olova v diabolke, kolko olova je bližšie k hlavičke,alebo je ho viac v sukničke pri ťažšich diabolkach a toto všetko vysvetluje aj tvoje pozorovanie že pri vyššich rychlostiach sa ta nevyvažena diabolka skôr rozkmita. Tomuto všetkemu odpoveda aj to že vzduchovky maju skoro dva krat menšie stupanie vyvrtu ako bežna palna zbraň,alebo len obyčajna maloražka. Toto iste riešili konštruktery u škorpiona ktory mal velky rozptyl a sudruhom to nevyhovovalo,tiež sa zistilo že naboje 7,65 maju nevyvaženu strelu a preto bol rozptyl taky velky,potom skusili vyrobiť hlaveň s menšim stupanim a hla rozptyl sa zlepšil niekolkonasobne,tiež to plati aj u maloražky aj u sapika 58 kde sa použivaju streli s ocelovym jadrom.
Pišeš že s rastucou rychlosťou rastie špirala,ale prečo to tak je nepišeš,vlastne pišeš že zle vkladanie diabolky,zla hlaveň a podobne,ale podla mňa su to len domienky ničim nepodložene.
Ako vysvetliš to že bežne použivane vetrovky ako HW100,alebo Steyr,kde bežna rychlosť je od 240-250m/s čiže hlboko pod rychlosťou 280m/s ako uvadzaš a hlavne tiež patria k tym kvalitnejšim dochadza tiež a dosť často k tomuto špiralovemu javu. Možem ti zotpovedne povedať že aj diabolky ktore maju krasnu a nepoškodenu sukničku lietaju po špirale.
Podla mna je dovod na 99% to že diabolka neni vyvažena,jej tvar,vieme že heavy maju iny tvar a rozloženie olova v diabolke, kolko olova je bližšie k hlavičke,alebo je ho viac v sukničke pri ťažšich diabolkach a toto všetko vysvetluje aj tvoje pozorovanie že pri vyššich rychlostiach sa ta nevyvažena diabolka skôr rozkmita. Tomuto všetkemu odpoveda aj to že vzduchovky maju skoro dva krat menšie stupanie vyvrtu ako bežna palna zbraň,alebo len obyčajna maloražka. Toto iste riešili konštruktery u škorpiona ktory mal velky rozptyl a sudruhom to nevyhovovalo,tiež sa zistilo že naboje 7,65 maju nevyvaženu strelu a preto bol rozptyl taky velky,potom skusili vyrobiť hlaveň s menšim stupanim a hla rozptyl sa zlepšil niekolkonasobne,tiež to plati aj u maloražky aj u sapika 58 kde sa použivaju streli s ocelovym jadrom.
No já si myslím že máte pravdu oba dva,Altros i JuroNR.Ňeco málo zkušeností s tím už mám.Podle mě když jedna zbraň dokáže s určitou rychlostí a s určitým střelivem střílet opakovaně super nástřely a potom vezmete stejné střelivo jiné série a střílí to špatně tak je to očividně horším střelivem,ale když změníš na jiný druh střeliva nebo jinou rychlost tak už to nemusí být pravda ,ale samořejmě taky být ještě může no a teď si vyber
Samozřejmě že těch faktorů které můžou změnit nástřel jsou strašné spousty ale to už záleží na střelci jak je dokže vyřešit.
Je to pořád nekonečné hledání ideální zbraně a ideálního střeliva. 

Kdo půjde taky s cal.22 na lov prasat nebo .177 na jeleny

Neni důležitý vyhrát ale nasrat toho kdo vás porazil :-))
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
2 g střela ráže .22 při 90 J bude mít neuvěřitelnou průbojnost.
U tohohle selete o váze +/- 18 kg musela být až někde v krčním svalstvu.
U tohohle selete o váze +/- 18 kg musela být až někde v krčním svalstvu.
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Na můj vkus to stále není dost rychlá smrt. 

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Smrt nastala okamžitě
Zasáhl mozek a tím vyřadil nervový sistém. Srdce ještě tluče, svaly se napínají, nohy kopou, ale prase už o tom neví...
Kdo poráží jateční pistolý určitě mi to potvrdí. K nervovím záchvěvum velkých svalů může dojít i po vývrhu. Nevýhodou je malá cílová plocha mozku.
Znám několik lidí, kteří střílejí černou zvěř(malý kusy) na krk se 100% účinkem, ale já preferuju tak jako vědšina ránu na komoru.
Navíc je dobře vydět, že má pod rypákem kaluž barvy, tak že střela šla úrčitě skrz lebeční dutinu.

Kdo poráží jateční pistolý určitě mi to potvrdí. K nervovím záchvěvum velkých svalů může dojít i po vývrhu. Nevýhodou je malá cílová plocha mozku.
Znám několik lidí, kteří střílejí černou zvěř(malý kusy) na krk se 100% účinkem, ale já preferuju tak jako vědšina ránu na komoru.
Navíc je dobře vydět, že má pod rypákem kaluž barvy, tak že střela šla úrčitě skrz lebeční dutinu.
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601