Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Dneska mě přišel mail se slevami na vzduchovky a větrovky od http://www.boneto.cz . Ale více mě zajímá ta sleva na Exacty při současném odběru pušky. Kdyby náhodou někdo kupoval vzduchovku z Brna, nebo Olomouce tak bych si při něm vzal větší množství diabolek. Omezení množství jsem tam neviděl 

HATSAN BT65 SB 3-9x42
HATSAN AT-44SX 3-9x42
SLAVIA 631
HATSAN AT-44SX 3-9x42
SLAVIA 631
- l.u.k.a.440
Hatsan 99
Tak Vás po dlouhé době zdravím. Rozhodl jsem se pro koupi nové vzduchovky střední třídy do 4 tisíc korun, ale tentokrát v ráži 5,5mm. Lákala mě přijatelná cena, vzhled a navíc má skutečně zlacenou spoušť, 3 typy nastavení dvoupolohové spouště, 12 drážek vývrtu, pojistku hlavně, automatickou pojistku která ma výkroj přesně pro palec, ořechovou hladkou pažbu s lícnicí, truglo mířidla a kompenzátor o pracovní dráze 4-5cm atd... a v neposlední řadě vyzkoušení ráže 5,5mm. Tak jsem do toho šel. Odbjednal jsem si ji a když mi přišla, tak mi celkem splnila vše moje očekávání... snad jen škoda, že neni sundavací muška.... To mě zamrzelo. Spracování je o poznání preciznější, nejen oproti starším generacím vzduchovek Hatsan, ale i třeba oproti Gamo hunteru 440, slávii 634. Vždy dělám to, když mi přijdě nová vzduchovka, že ji rozeberu a vyndám píst, abych ho očistil od případných špon (slavia 634 měla asi 2 špony ale těsnění to ustálo, hunter 440 měl šponu která poničila těsnění, hatsan 125 měl také špony a poničené těsnění a hatsan 99 byl na tom o něco lépe, ale taky v něm bylo pár drobných špon né jako u hatsana 125) . Vše jsem vyčistil, namazal a píst jsem namazal tak, aby nevznikal dieseling. Zbraň má za sebou už cca 1500 výstřelů a stále v pohodě. Spoušťový mechanismus a záchyt pístu jsou velmi robusní v porovnání s gamo nebo slavia ( obě zbraně mám možnost porovnat, dokonce mé bývalé) . Akorát 16j a ráže 5,5mm je drobet problém. Rádo se to občas odráží už na vzdálenost 10m i od normálního dřeva, ale s gamo pba armor .22 není problém překonat 0,7mm plech. Do dřeva chodí nejlépe gamo expander z ostatních testovaných jsb exact heavy, jsb straton, gamo match, gamo promatch, gamo ts-22, kovohutě příbram diabolo standart.
Když jsem měl venku píst, tak po převážení vážil okolo 325g. Mám na vás přátelé a odobrníci dotaz, je v této zbrani v původním výkonu také v pístu závaží jako třeba u Hatsana 125? Děkuji
Když jsem měl venku píst, tak po převážení vážil okolo 325g. Mám na vás přátelé a odobrníci dotaz, je v této zbrani v původním výkonu také v pístu závaží jako třeba u Hatsana 125? Děkuji
- l.u.k.a.440
Re: Vzduchovky Hatsan
mam doma novou pružinu do Hatsan 125 prům. drátu 3,5mm (3,6mm) 44závitů, vnější průměr rovných 21mm vnitřní 13,8mm + fungl nové těsnění pístu. Cena za vše 400kč.
jj chodim tu len mesiac a vzdy sa tesim na nove prispevky o hatsanoch kedze mam v plane si pod stromcek niektoreho vybrat a ked konecne prispevok k hatsanom pribudne pomerne roziahli a zaujimavy tak rekacia pribudne taka aka pribudne .
ktora nepotebuje komentar ,tak sa snad zjavia aj ti co maju k lukovi 440 co navrhnut a poradit.

Gamo hunter DX -Nikko Stirling 6x40AO mounmaster
Crosman Benjamin trail nitro piston 2.
Beretta APX 4,5mm
Beretta APX 4,5mm
mazki,ak chces byt spokojny aj o niekolko rokov,tak ber Slaviu 634, Nikko 6x40 alebo nieco este lepsie a ocelovu montaz...neoplati sa setrit tych par eur...tiez som mal kedysi hatsana...
Taky jsem měl Hatsana.Vše v pohodě až do doby kdy jsem dal silnější pružinu.Vše odešlo.Kolíky,spoušt,nabíjení,zarážka puškohledu,uložení hlavně atd.Vše jsem udělal nové z pořádné oceli a tělo pístu (konec kde drží pružinu zarážka s kolíkem)jsem zesílil tlustým ocelovým kroužkem a zavařil ho tam.Upravil jsem konec pažby,dal železný doraz,železo načernil a byl pokoj.Pokud ji nepřejel tank,tak možná slouží dodnes. 

re:OneTouchy diky za radu
ale uz som viac menej rozhodnuty pre hatsan striker x keby mali u slavii rozumnejsiu cenu tak mozno ale aby 175MS stala cez 130 tak to nehrozi nech si ju pekne nechaju ked su taky chamtivy nieze by mi hralo rolu pri nakupe 20 az 40 eur to urcite nie ale nepaci sami ze vzhladom na to aka je velka konkurencia a inovacia slavia stoji na mieste a jedine co sa u nich posuva je cena aspon myslim ak nie a boli vzdy take drahe o to horsie neviem kolko stali 3,5 rokov do zadu oproti konkurencii ,precital som vela o hatsanoch a myslim ze kazdym rokom su ohlasy priaznivejsie ,bude to moja prva a som takmer rozhodnuty 20percent este nechavam sancu ruger air hawk
ale uz som viac menej rozhodnuty pre hatsan striker x keby mali u slavii rozumnejsiu cenu tak mozno ale aby 175MS stala cez 130 tak to nehrozi nech si ju pekne nechaju ked su taky chamtivy nieze by mi hralo rolu pri nakupe 20 az 40 eur to urcite nie ale nepaci sami ze vzhladom na to aka je velka konkurencia a inovacia slavia stoji na mieste a jedine co sa u nich posuva je cena aspon myslim ak nie a boli vzdy take drahe o to horsie neviem kolko stali 3,5 rokov do zadu oproti konkurencii ,precital som vela o hatsanoch a myslim ze kazdym rokom su ohlasy priaznivejsie ,bude to moja prva a som takmer rozhodnuty 20percent este nechavam sancu ruger air hawk
Gamo hunter DX -Nikko Stirling 6x40AO mounmaster
Beretta APX 4,5mm
Beretta APX 4,5mm
Ono to nebude tím, že by ve zbrojovce byli nenažraní, ale spíš použité materiály odpovídají ceně. Když oni to turci udělají z blata, tak se pak nemůžeme divit že jejich produkty stojí polovinu. Se divím, že CZUB nedopadla jako OP Prostějov. Jo možná je to tím, že ve světě si za kvalitnější produkt připlatí a nejsou tak bohatí, aby si mohli kupovat levné věci. Teď se k nám začali vozit turecký flobertky a to je teprve hnus, flobertka sice stojí polovinu toho co Alfa Proj, ale hlaveň je hladká a použitý materiál je slitina blata a hlíny. Každopádně Alfa proj u nás neprodá už ani jednu, naštěstí ji živí export. Ještěže turci nedělají i diabolky...
Neobhajuji slavii, protože by jí měl nějak rád, právě naopak, nelíbí se mi, nikdy se mi nelíbila... jen obhajuji rozdílný ceny... Bohužel to že vypadá posledních 100let stejně, to už bude chyba oddělení marketingu v CZUB.
Neobhajuji slavii, protože by jí měl nějak rád, právě naopak, nelíbí se mi, nikdy se mi nelíbila... jen obhajuji rozdílný ceny... Bohužel to že vypadá posledních 100let stejně, to už bude chyba oddělení marketingu v CZUB.
- l.u.k.a.440
nevim, za co chtěji u slavie tolik peněz. Asi se moc neprodavaji nebo nevím.... ale pravda, že slávie 634 s platovou pažbou je pěkná, měl jsem ji v ruce, chtěl jsme ji, ale neni to ono. Pořád strohý vzhled... 

SW64, CZ P10C Ex: ZG47, CZ50, CZ 97B, IŽ27,vz.61,ZKR241,Def.40SW,cz858,cz83 9Br,ZH324,cz527 7,62x39,ZH104,czP07,Stain3541,cz52,cz75c,Drul.70,cz513Farm.,CZ455lux2,ZS 26,Hol.830,czP07,cz75BD Pol,CZ82,CZ83 7,65Br,Hol.841,Hol.621,Alf3531,Kora38,Kora4"22
U nás asi ne, většina půjde na export a hlavním odběratelem bude Vietnam
Protože když přijde ťaman k někomu na prodejnu, že bych chtěl vzduchovku. Tak mu prodavač dá do ruky Norconii, tak zavrtí hlavou a řekne: "EE, čajna". Dá mu turka, tak, zase: "ee, to taky nedobry" dá mu Slavii, tak se ťamanovi rozsvítí oči, začne smlouvat cenu a chce jich 100ks...

Protože když přijde ťaman k někomu na prodejnu, že bych chtěl vzduchovku. Tak mu prodavač dá do ruky Norconii, tak zavrtí hlavou a řekne: "EE, čajna". Dá mu turka, tak, zase: "ee, to taky nedobry" dá mu Slavii, tak se ťamanovi rozsvítí oči, začne smlouvat cenu a chce jich 100ks...
- l.u.k.a.440
taky dobrá teorie.. ale pochybuju, že v zahraničí budou slavky levnější, navíc někde v číně nebo dál v zahraničí. Tak si myslím, že asi po slavce toužit logicky nebudou a budou prosazovat to, co se u nich vyrábí, už jen kvůli dostupnosti dílů.... V ČR je všechno dražší než jinde, mobily, elektronika, zbraně, daně... Slavku jsem kdysi míval, měl jsem jí rád především, že byla česká. Tu 634. Nebyla špatná, ale dělaji nejspíše kategorie kvality A,B. Já měl tu asi B. Zjistil jsem to až doma. Úchyt na hlavni byl jeden vyšší a druhý nižší, komora na diabolky nebyla úplně uprostřed, ve výkroji pro hlaveň v pažbě trčely třísky. Navíc ten ,,bordel" v pístním prostoru mě dojal, ale to má i gamo i hatsan. Sloužila dobře a asi po 2 rokách šla do světa. Normální člověk to nepoznal, že je nejaká šejdrem. Když se aspoň ty třísky poladily... Nemůžu si pomoct, ale hatsanu začínám drobet fandit, teda aspoň té nové generaci př.: model 95, 99, sriker... má vše 1x až 2x rubusní oproti slávce a hunterovi 440 a konečně to pořádně kalej, hatsan=výkon. Asi jim došlo, že to jinak nejde. Ikdyž pravda, že šrouby na hlavni a na pažbě jsou drobet máslo, ale zatím to ničemu nevadí, a to je tam 3,2mm 32cm pero po 1500 ranách. Asi jim došlo, že to jinak nejde. Hatsanů mi prošlo pod rukama jako hoby opravářovi už pár (70,75,90...), tak mohu porovnat. Ještě docela ušel hatsan 125, ale nikdy jsem ho neměl možnost pořádně prozkoumat... výšší a novější modely (95, striker...155 jsem neměl možnost zatím porovnat krom 99)... nechci preferovat hatsany. Když zalistujete, preferoval jsem slavie, ale teď preferuji vzhled a robusnost= hatsan. Ale jak říkám, bacha a A a B! Většinou když chce někdo ušetřit a koupí slávii za co nejmenší cenu, tak věřím, že se někde ušetřit muselo. Ps.: Nejlépe se ale stále a pořád opravují slávie.... To se musí nechat. Možná si nějakou časem pořídím a skusim nějakou zlehka potunit.... mam takovej malej nápad... Vzduchovkami se zabívám už 8let, kdy jsem chodil pomáhat k puškařovi. Bavíme se o levných vzduchovkách prosím.... Jasné, že př.: taková Diana je nebe a dudy o proti gamo, hatsan, slavia...
SW64, CZ P10C Ex: ZG47, CZ50, CZ 97B, IŽ27,vz.61,ZKR241,Def.40SW,cz858,cz83 9Br,ZH324,cz527 7,62x39,ZH104,czP07,Stain3541,cz52,cz75c,Drul.70,cz513Farm.,CZ455lux2,ZS 26,Hol.830,czP07,cz75BD Pol,CZ82,CZ83 7,65Br,Hol.841,Hol.621,Alf3531,Kora38,Kora4"22
Jak říkám, prostě poklad. Kup si ho, já ti přeju aby ti dlouho a dobře střílel.
- l.u.k.a.440
už je doma půl roku 1500 ran s 3,2mm perem a souhlasím s tebou, je to poklad pokladů za ty peníze 

1500 ran je málo. Se Slávkou jsem dal 500 za víkend. Uvidíš časem jestli vydrží.
Weihrauch HW100S .177 + Burris Timberline
- l.u.k.a.440
jasné, tak zatím je to test, je to v ráži 5,5mm, proto to nemá ještě tolik. Jsem zvědavý, jak dlouho vydrží. Když klekne, dám vědět a pude po dílech do světa. Pak skusím hatsan 125 nebo 135 pokad se mi bude chtít a když to nedá ani ten, tak možná pujdu zpět na s634 na ten tuning, ale tentokrát 5,5mm a v plastu a pudu popisovat zkušenosti.