Příspěvek
od ¨Gooo » 01 čer 2014 18:41
Dobrý den
Syn bude mít pět let a tak si chci splnit vlastní sen a koupím si vzduchovku (a svedu to na to, že je jakože dárek pro něj). Píšu o malém snu, protože jsem nikdy v životě vzduchovku neměl a jen ji záviděl spolužákům, takže po pětatřiceti letech je doženu, ale o tomto tématu nic nevím. Proto jsem se začetl na tomto fóru, ale ztrácím se, protože vy používáte ty vše termíny, takže uráží-li to někoho, že se opět ptám na stejnou věc, omluvte mě.
Nejvíce je zde doporučována Slavia 63x, ale starší kupovat nechci (moc nejsou a když, tak já jsem trouba a kdyby se tam něco pokazilo, tak to neumím opravit) a nové stojí 4 300,00 a tolik za to dávat nechci.
Na druhou stranu, chci se vyhnout i sadám z aukra, kde za 800 je vzduchovka s puškohledem atd.
Takže hledám nějakou mezi. Dal jsem si tedy nejdříve limit 1 500,00 (ale pak jsem jej zvýšil na 2 000,00 a vybírám už modely za 2 300,00, což sice zní nelogicky, ale kdo si něco kupoval, ví co a jak...). A teď jsem tedy narazil. Chci jakože vypadat jako borec, tak mi do oka padla Gamo Delta Fox cal.4,5mm, protože ta pažba je docela hustá a přece nebudu mít stejnou, jako všichni. Zda kalibr 4,5, nebo 5,5 netuším, ale většina vzduchovek je 4,5, tak v tomto OK. Další parametr je úsťová rychlost. 160m/s a protože o tom prd vím, tak něřeším. Když kouknu ale na Crosman 1077 4,5mm, tak ta je za stejnou cenu a má 190m/s. Když si ale připlatím dvě stovky, tak mohu mít Hatsan Edge 4,5mm a ta má úsťovou rychlost 250 m/s... a takto mohu jít donekonečna. Tak Gamo je lehká a hodí se pro mladší střelce, tak by i syn teda mohl...
Poradíte co s tím?