VZ 58 upgrade, doplnky k CZ 585 /CZH2003
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak to bych rozhodně nezkoušel, protože z toho ráezm udělal zbraň s "dynamickým závěrem" a to by při výkonu tohoto náboje mělo za následek předčasné otevření závěru, pokles počáteční energie střely ale hlavně si myslím roztržení nábojnice a možné poškození zbraně i obličeje. Takže z mojí zbraně bych to nezkoušel ale zajímalo by mě co to na kose udělá za škodu, zkoušel to někdo??? 

mimochodem to,že vz.58 má neodstranitelnou hlaveň je velká chyba.Kdyby tam byl závit,dala by se hlaveň 7,62 zaměnit za jinou a zbraň by mohla sloužit třeba pro náboje NATO.Jenže ono je to slisované napevno,takže když se hlaveň rozpálí po vystřílení několika zásobníků ,nebo rozpálí a prudce zchladí,tak se pokřiví,a můžete celou zbraň vyhodit.(viděl jsem to,u nás v útvaru jeden voják vystřílel 10 zásobníků,dřevěné části zuhelnatěly a vz.58 se vyřadil jako neopravitelný).Je to opravdu veliká konstrukční chyba.
-
- Kontaktovat uživatele:
ano,puškař,pokud má hydraulický lis,dokáže hlaveň vyměnit.V poli je něco takového nemožné.Problemy nastanou při 3-4 rychle po sobě vystřílených zásobnících,tehdy už není možné držet zbraň za předpažbí a tedy nelze střílet přesně.Pokud rychle vystřílím 8-10 zásobníků,není už použitelná.Pokud by hlaveň nebyla chromovaná,pak by vydržela 20 zásobníků plášťované munice,jelikož chromovaná je,bude životnost mnohem větší.Nevím sice jaká,ale typnu si řekněme 40 zásobníků.Potom už o přesnosti nemůže být řeč,(nejsou drážky)takže poslat puškařům nebo zahodit.Výměna hlavní v poli pro použití dvojí munice v jedné zbrani nepřichází vůbec v úvahu.
Tím ale rozhodně neříkám,že je to zbraň špatná.Je to dobrá zbraň a její kvality tímto co říkám vůbec nehodlám zpochybňovat.Prostě tam měl být závit, toť vše.
Tím ale rozhodně neříkám,že je to zbraň špatná.Je to dobrá zbraň a její kvality tímto co říkám vůbec nehodlám zpochybňovat.Prostě tam měl být závit, toť vše.
rád bych se zeptal,jestli někdo z přítomných neví,proč P.Novohradský u svého výrobku FSN 01 zkracuje hlaveň?
Když se tak dívám na vz.58,která má délku hlavně 390mm,tak se mi zdá,že dírka pro odběr plynů je v polovině,tedy 195mm.Zde je to posunuto kamsi k ústí,a délka jeho hlavně bude asi 250mm-proč?
Když se tak dívám na vz.58,která má délku hlavně 390mm,tak se mi zdá,že dírka pro odběr plynů je v polovině,tedy 195mm.Zde je to posunuto kamsi k ústí,a délka jeho hlavně bude asi 250mm-proč?
Presne tak, myslim ze tahle kratka varianta je ok resi se to defacto dost jednoduse, predstav si pocitat ty tlaky a vsechno mozny znova (pistek, a ja nevimcovsechnojeste
). Takhle staci dat sklopku, mozna "vrtacku" na podpazbi abys mohl strilet i bez operky a mas to - sila naboje je v "docela malem" baleni.

Zapomínáš že Tokarev je pistolovej náboj konstruovanej na krátký laufy a 7,62x39 je puškovej vyvinutej na delší lauf, takže rychlost hoření prachů je rozdílná.
Navíc pokud si někdo koupí zbraň jen kvůli tomu že to pěkně blejská a nezajímá ho balistika a výkon náboje v této zbrani, tak je to s prominutím blbeček....
Navíc pokud si někdo koupí zbraň jen kvůli tomu že to pěkně blejská a nezajímá ho balistika a výkon náboje v této zbrani, tak je to s prominutím blbeček....
tož slova ti jdou od srdce Alfonsi a věru v jistých dobách bych to tak třeba napsal i já,ale čím jsem starší,tím víc všechno to okolo zbraní považuju spíš za romantické hračkářství pro velké kluky.
Ale k věci-i těžké revolvery se vyrábí s krátkou hlavní,tak proč by nemohl mít krátkou hlaveň i samopal?
Ale k věci-i těžké revolvery se vyrábí s krátkou hlavní,tak proč by nemohl mít krátkou hlaveň i samopal?