vyd?l?v?n? ko?e?in
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
zdravim vsechny, tohle je tema ktere asi nema se zbranemi moc spolecneho ale nevim kde jinde se dozvedet par informaci o tom, jak spravne vydelat kozesinu..je mozne vubec spravne vydelat kozesinu svepomoci v "domacich" podminkach??
nedavno mi totiz nabizel kamarad stazenou kuzi z muflona a me to porad nejak trosku vrta hlavou..
nekolik let zpatky mi jeden znamy vydelaval kozesinu z kuny ale bohuzel uz to byl stary kmet a uz neni mezi nami..
poradte, dik
nedavno mi totiz nabizel kamarad stazenou kuzi z muflona a me to porad nejak trosku vrta hlavou..
nekolik let zpatky mi jeden znamy vydelaval kozesinu z kuny ale bohuzel uz to byl stary kmet a uz neni mezi nami..
poradte, dik
Nicméně u ceněné kůže bych to určitě doma nedělal. Poškodit to není zase takový problém a pak to člověka mrzí. Jestli my zničíme jednu ovci z několika desítek až stovek, člověka to tolik neštve, jako by takhle zničil kůži z bizona.
Ono i to stáhnout kůži není tak snadné aniž bys kůži alespoň jednou neprořízl, musíš dávat pozor. Pak pořádně prosolit a usušit. Nám v Btnici vždycky napsali něco o neprofesionálním způsobu a že nebudou odpovídat za špatný výsledek, ale vždycky se jim to povedlo dobře a kůže nelínala, takže je možné, že se jenom chrání před teoretickými problémy.
Pokud teda budeš chtít činit sám, určitě bys měl získat nějaké zkušenosti na méně cenných potvorách.
Ono i to stáhnout kůži není tak snadné aniž bys kůži alespoň jednou neprořízl, musíš dávat pozor. Pak pořádně prosolit a usušit. Nám v Btnici vždycky napsali něco o neprofesionálním způsobu a že nebudou odpovídat za špatný výsledek, ale vždycky se jim to povedlo dobře a kůže nelínala, takže je možné, že se jenom chrání před teoretickými problémy.
Pokud teda budeš chtít činit sám, určitě bys měl získat nějaké zkušenosti na méně cenných potvorách.
Radši bych to svěřil odborníkům. Stojí to pár korun a kvalita je neporovnatelná. Např. http://www.cinenikuzi.cz to jsou profíci a mám je léty ověřené.
Kolega si jednou dělal doma jezevce s tou domácí sadou a když už kůže ležela v obýváku, tak ji povečeřel jeho pes
Kolega si jednou dělal doma jezevce s tou domácí sadou a když už kůže ležela v obýváku, tak ji povečeřel jeho pes

-
první rada je jak to dělaly indiánské sguav,kůži z bizona žvýkaly tak dlouho až zůstala čistá a vláčná.to je ale asi pro tvou manželku,a ted vážně. činění se provádí ředěnou kyselinou mravenčí , potom se neutralizuje kortanem al . první se však musí vyprat v odmaštovacím prostředku,potom řádně očistit od všech zbytků masa a blan,potam se dá do roztoku uhličitanu sqdného bezvodého,pak kyselina ,neutralizace potom sušení a natírání emulzí novorol k1 a to za stálého natahování kůže a nakonec broušení.jde to i ošidit ale stále je to velmi pracné.cena činicí soupravy je cca.800kč. a uděláš s tím jednu lišku. doporučuji tyto práce svěřit odborníkům. udělají to levněji ,kvalitnějí a nezničí ti trofej. dej na radu zkušeného a neděléj si problémy.standa