@Sajfik
Kdybych už měl optiku, se kterou bych byl spokojenej, tak bych to ze zvědavosti zkusil. Teď celou sestavu připravuju jako dárek pro zábavu tátovi, kterej bude mít radost, že se může na nějakou vzdálenost trefit do plechovky případně nějaké škodné. Proto bych volil raději něco, čím už tu je zkušenost a taky něco u čeho je jistota, že to během cca 2 týdnů včas dojde
@Marysh
Ale pochopil. Kdyby bylo potřeba něco pořádného, na vážnou střelbu, sáhnul bych zřejmě bez většího váhání po hw97 a k tomu nějakou osvědčenou optiku, prostě kombinaci co tu někteří používají na FT a bral bych to jako odrazovej můstek. Momentálně jde ale o jiné zaměření.
Jen drobná poznámka, ta Cobra má variabilní zvětšení 3-9, ale prej toho ustála oprovdu hodně v testu u Alexussse, proto jsem ji zahrnul do výběru.
@Albert 22
Strix mně nabízel, že mě to na místě sníží na 16J, abych mohl jít případně na závody. Snažil jsem se mu vysvětlit, že takové ambice nejsou. A mezi námi jít na závody s Gamovkou je spíš pro smích.
Každopádně mě těch "něco přes 18J" co to teď s exactama údajně má, přijde akorát. Nepřišlo mi jako člověku co vzduchovku držel naposledy před 15 lety, že by to nějak hodně kopalo spíš tak nej jak ta stará někdejší Slavie. Proto se zas tolik nebojím že by to rozkopalo jakoukoliv optiku pod 10tis Kč, ale uvidíme časem. Samozřejmě neočekávám že plynová pružina z toho udělá weihrauch

Gamo CFX 4.5 - Strix tuning + gas spring + Hawke Vantage 3-9x50 AO IR (14232) + JSB Exact 4.51