no je to lakave ,ale kdyz to koupim tak to uz nebude ta prava zabava
to bych byl neporazitelny a vsichni by jste byli vecne druzi jako slavia
a to vam uznejte preci nemuzu udelat
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 12 srp 2013 14:37, celkem upraveno 1 x.
Jo, to je ona, ten kříž Velocity600 vypadá dobře.
Menší čočka objektivu ještě nemusí znamenat menší chybu paralaxy. Ale je to více pravděpodobné.
Záleží ještě jak je to broušené a poskládané. Když jsem testoval chybu paralaxy, tak třeba některá 50mm optika ji měla 2x menší než některá 40mm optika.
Obrázek níže nám ukazuje, princip funkce paralaxy. Tedy jednoduše řečeno, co může zmást střelce při jejím chybném nastavení, které změny nemusí postřehnout a které mají vliv na přesnost střelby.
Je zde znázorněno, že pokud se naše oko odchýlí od osy puškohledu (špatnou polohou, nestabilním držením hlavy, přilícením, atd.), tak se nám opticky začne kříž záměrné osnovy pohybovat kolem cíle. Je to dáno tím, že cíl není ve stejné ohniskové rovině.
V tomto případě má střelec již o jednu nenápadnou chybu postaráno a vlastně míří na něco, co je o kousek jinde.
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 15 srp 2013 15:10, celkem upraveno 1 x.
možná jsem vicemistr evropy právě proto, že nad tím nepřemýšlím a nedeptám se tím
a nebo, že bych měl tak kvalitní optiku ? každopádně nějaká chyba paralaxy jde mimo mě ( leupold mark2 + "sviňský ucho" = žádná nebo minimální chyba paralaxy)
Naposledy upravil(a) Martin K dne 15 srp 2013 15:04, celkem upraveno 2 x.