Vyb?r?m pistoli r??e 22LR, co doporu?ujete? va?e zku?enosti?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
vlkodlakus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodlakus » 06 říj 2008 18:53

tak to bych se hadal spaldo, kdyz malorazku na obranu, tak jedine GSG ! :-)
Utocnik se budto posere strachy jak ji uvidi - driv nez to zmacknes a nebo se posere smichy pote co to zmacknes :-)

Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 06 říj 2008 19:06

No nechtěl bych chytat do bachoru 24 čmel z GSG5 ale tahat ji na gumě v podpaží ... no nevím ale blbnout se s ní dá suprově.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
johny_r

Příspěvek od johny_r » 08 říj 2008 13:10

Vrátil bych se k původnímu dotazu a doporučil. Před pár lety jsem taky vybíral. Nakonec jsem náhodou narazil na bazarovou Berettu 89 Gold Standard. Stála mě jetá asi. 14 000. Je to super pistole na terčovou střelbu, což je upřímně řečeno zřejmě využití většiny dvaadvacítek. Skvěle padne i do mé velké ruky.
http://www.gunsworld.com/beretta/89_us.html

Kdybych tehdy nenarazil na tuhle, určitě bych kupoval model 87 Target, což je v podstatě ta 89ka, ale v kombatovějším provedení. Vizuálně se mi líbí skoro víc než 89ka, ale zase nemá anatomické střenky, což je velké plus 89ky. Přesností to asi bude dost podobná zbraň a podle mne i jedna z nejhezčích 22tek.

Můj názor je takový, že nemá cenu kupovat nějakou malou kompaktní 22ku, protože na nošení to stejně není vhodná ráže a do terče je delší hlaveň a vyšší hmotnost určitě lepší.

V případě zájmu rád zodpovím dotazy.
Walther SSP (.22 LR)
icehand

Příspěvek od icehand » 08 říj 2008 13:38

Jen jako další alternativa k zamyšlení!
Co si koupit revolver s výměnnými válci? Na nácvik střelby a střeleckých dovedností požívat .22 LR a na obranu prohodit válce za .22WMR.
Já osobně bych o této ráži pro sebeobranu neuvažoval ale toto dávám pouze jako podnět k uvážení.
kayakero

Příspěvek od kayakero » 08 říj 2008 14:10

Alistaire píše: Mosquito (standardní verzi) ... pružina ...

Mosquito - rám je z čeho? Sig to na stránkách nemá, bojím se plastiků.
Mosquito - za spec. pružina na standardy - je součástí balení, nebo ji musím spec. shánět?

Mosquito - stavitelná miřidla: řešil to někdo? Dá se to?
Mosquito - zná to někdo i odjinud než od Brymové?
predator

Příspěvek od predator » 08 říj 2008 16:41

Na moskitu je všechno co šlo udělat z plastu opravdu z plastu, dokonce jsem i měl jednu chvíli pocit, že z plastu je i bicí kohout (ale není, jen je to takovej neuvěřitelně šitózní odlitek železa).

Jinak pokud tu někdo obhajuje P 22, a argumentuje to tím že už má najeto 1500 ran, tak to opravdu neberu za bernou minci. Co to je pár tisíc ran pro malorajdu? Já třeba považuju pistoli za zajetou až po 3000 výstřelech.
Viděl jsem P 22 po 2500 výstřelech, a podle opotřebování jsem to typoval tak na 15 000...

Ale OK, všichni si tyhle zmetky kupte, jsou to vaše prachy. Já osobně bych už radši došetřil, a pořídil berettu 87. A tu bych se nebál nosit na obranu, páč co je dobrý pro agenty mossadu...
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 08 říj 2008 16:50

Jo jenomže Mossad to používali pro zabíjení určených cílů,né na sebeobranu.22ka je tichá munice s přijatelným zpětným rázem.
I když je pravda,že Beretta 87 je vážně pěkná pistolka..
Biggles

Příspěvek od Biggles » 08 říj 2008 18:23

Bože furt s tím Mossadem.............je tak těžké pochopit rozdíl mezi úkladnou vraždou a účinnou (a rychlou) obranou? :roll:

Jo a k P-22. Nedávno se ke mně jedna dostala. Pořizoval jsem jí s tím, že to je hračka pro drahou polovičku, tudíž sem tam zádržku či nějakou nedokonalost tomu prostě odpustím.........
Ta moje je "z druhý ruky", bůh suď kolik má nalítáno. A výsledek? Vomakaná je, jen co je pravda, nicméně v rámci možností (délka hlavně) se dá trefit slušně i na 25m a světe div se, s obyčejnými Neorexiny ze sedmdesátejch let ani jedna potíž za 150 ran...........takže na blbnutí bez velkých ambicí je i tahle "proklínaná" hračka dostatečná......... 8)
predator

Příspěvek od predator » 09 říj 2008 09:57

Rozdíl mezi úkladnou vraždou a sebeobranou co se nároků na spolehlivost zbraně týče zas takovej není...

Nicméně kvůli nedostatku zastavovacího účinku 22 bych beretku doporučil spíš na tu úkladnou vraždu, než na sebeobranu... :lol:
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
xenoy
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od xenoy » 09 říj 2008 12:38

Já měl taky P22 a nemohl jsem na ni nadávat,ale po čase mi začalo vadit,že se na můj vkus opotřebovává víc než dokážu vnitřně unést a prodal jsem ji. Kupec je spokojenej dodnes. Já sem asi postiženej ocelí a tak její malorážková naslednice bylo PPK-čko a vetší PP-čko(líp se drží). Je to klasika vzhledově tak funkčně.
Biggles

Příspěvek od Biggles » 09 říj 2008 14:53

jj, je fakt, že s povrchovkou si hoši z Umarexu moc hlavu nelámali..........
cherro

Příspěvek od cherro » 09 říj 2008 17:45

No jo, predator je neomylný... :D Já mám P22 pro radost, na bouchání na plechovky a aby si z toho práskal i můj mladej, a to mi ta pistolka bohatě splňuje. Prvních 100 ran potřebovala sem tam "nakopnout", ale teď chodí k mé naprosté spokojenosti. Když mi vydrží 10000 ran tak vydrží, když vydrží 20000 budu jen rád, ale s tím jsem si ji nekupoval.
A sem tam si ji beru "na výlet" když se mi nechce tahat RAMIk. A vůbec nemám pocit že bych ji neměl věřit. Pokud si budu kupovat krátkou malorajdu abych z ní vybouchal X tisíc ran za sezónu, nebudu si kupovat Walthra ani Siga, ale minimálně Rugera. Sám jsem ho měl, a vím že tohle je zbraň která přežije i moje vnuky... Napsal jsi správně, jsou to naše peníze, tak to že si někdo koupí Siga nebo P22 je za jeho peníze. A asi se mu ta zbaň líbí, jinak by si ji asi nekupoval. Mně se například vůbec nelíbí Berety, ale nikomu ji nevymlouvám. Prostě když si někdo chce hrát na agenta Mossadu, je to jen a jen jeho věc :D
CZH 2003 total Gunexpert, Gazela, Walther P22Q, Remigton 870, Glock 17, Glock 30 Gen4.1.
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
kayakero

Příspěvek od kayakero » 10 říj 2008 12:04

predator píše:berettu 87

je hezká, ale má mít rám odlitý z lehkých slitin.
nebo jsem něco popletl?
nebo je nějaká verze celoocelofka?

zatím se bojím, že krom zvěrsky drahých speciálů zatím pro prostého člověka vede repasovaný Margolin. :cry:
Ondísek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondísek » 10 říj 2008 12:33

Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 10 říj 2008 12:38

kayakero píše: zatím se bojím, že krom zvěrsky drahých speciálů zatím pro prostého člověka vede repasovaný Margolin. :cry:
Já bych se Margolíny nebál ani bez repase, ty zbraně vydržely šíleně moc . Pravda, není to žádná pastva pro oko, ale životnosti bych se nebál. Alespoň u té starší produkce.... A dají se sehnat opravdu za pusu.
Odpovědět