vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
w.e.n.aaa

Příspěvek od w.e.n.aaa » 22 srp 2009 14:28

...
Naposledy upravil(a) w.e.n.aaa dne 24 srp 2009 15:14, celkem upraveno 1 x.

sportovec

Příspěvek od sportovec » 22 srp 2009 15:56

Myslivec ? Tomu se bojim verit ... :)
PaF

Příspěvek od PaF » 22 srp 2009 17:17

Pokud to myslis se strelbou vazne a hledas strelivo, pouzij postupy zde mnohokrat popsane. Ani myslivec by asi nemel strilet panubohu do oken, ikdyz rada z nich mne desi, uz jen kvuli tomu, ze netrefi a strela leti dal...
Pokud chces palit kvuli rane samotne, asi nejsi na spravnem foru. Tady se Ti budou vsichni snazit poradit, coz je s Tvym pristupem celkem na prd, a jenom se zasira forum.
Sorry za pedagogickou vlozku, pozitri uz jdu do prace a vyblbnu se tam :lol:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 23 srp 2009 14:41

Ten člověk není vhodný adept pro střelbu. Jestli si ke střelbě nemůže lehnout a střílí opřený o balík slámy, střílí někde mimo schválenou střelnici za stodolou a brzy přijde o zbroják. Pokud nemá prostředky na to, aby si koupil pár krabiček kvalitního střeliva a pár terčů, takže střílí hnojem a terče si maluje, skončí brzy na sociálce a bude mít jiný starosti, než je nějaká přesnost remingtona se střelivem lowend. Takže pokud si někdo chce dělat p..el, ať si ji dělá z modelíny a o sobě mohu akorát říct, že jsem blb, kterej mu důvěřivě skočil na špek...
Zajic

.

Příspěvek od Zajic » 23 srp 2009 15:31

w.e.n.aaa : Mohl bych mit skromnou otazku ? Jak dlouho jses myslivec a jak dlouho mas zbrojni prukaz ?
LOVEC7

Příspěvek od LOVEC7 » 18 zář 2009 21:24

Dnes som sa dostal k Suhl 150...doslova ako slepé kura k zrnu :D
Rozmýšlal som nad nejakou ťažšou malorážkou... pôvodne som chcel ZKM 456...našiel som inzerat že v poľovníctve ju majú v komisii...volám tam, či je to ešte aktuálne a predavač mi vraví že sa už predala, ale že poobede im majú dojsť nejaké Suhl(ky) :!: :!: :!:
tak som sa tam stavil. mal dve. chvíľu som si ich obzeral. železo celkom pekné. náznaky líšky som zbadal už len na slnku. ale myslím že to ešte pôjde dolu :idea: je to len v počiatočnom štádiu.
vývrt v poriadku, ústie tak isto...chod záveru pekný. pažby na oboch trochu poobíjané...ale to pojde dolu, aj s tým hnusným lakom. pažbu dám namoriť na tmavo a navoskovať.
ťažko som sa rozhodoval. boli skoro rovnaké. jedna mala diopter, nakoniec som vzal tu bez neho...jednak cez to vôbec neviem strieľať a doma ju už čaká kuker :) síce nič moc, ale skúsim ich dať dokopy.
vzal som hneď aj montáž...tu som musel doma upraviť, trochu z nej zbrúsiť. a keď som ju nasadil, zistil som že je s podhľadom! ja idiot! :D
v ošiali radosti z novej pušky som si to nevšimol. verte tomu alebo nie...dá sa to :D montáže nekupujem každý deň :D kus tomu pomohol inak veľmi seriozny predavač. kedže mi ponukol jednodielnu s podhľadom. povedal som že nie, s podhľadom nechcem...a čo táto? :D
ani ma nenapadlo že by mohla byť tiež vysoká. :roll: moja chyba.

ale teším sa...mám doma fajn flintu (teda dúfam) ešte ju treba vyskúšať. nemal som čas. musel som bežať do lesa. ručia jelene :DD
v pondelok hneď ráno ju idem prihlásiť :D
a hneď ako to bude možné, dostane papať :)
Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!
629

Příspěvek od 629 » 20 zář 2009 10:56

Zdravím,
prosím o radu zdejší odborníky.Jsem už skoro rozhodnut koupit 453 varmint a chtěl bych na ní pažbu od p.Klinského. Jelikož na 453 varmint ale nedělá,tak připadá v úvahu jen pažba na 451,nebo na 456(novinka).
O úpravách pažby 451 target pro 453 varmint jsem se tu dočetl(jsem kutil a není to problém),ale chci se zeptat,jestli by nebylo snažší upravovat tu pažbu 456 target.Nemáte někdo zkušenost, nebo to je blbost? Říkám si těžká hlaveň=těžká hlaveň čili by se to nemuselo moc frézovat.Na dlouhé zbraně jsem ale laik,tak mě když tak opravte.Dík.
...ještě jedna věc:v pondělí mám volat jednomu pánovi,co by měl mít na prodej dvě 456 po 6000,- (prý v úpravě aeron).Když by to vyšlo a on je prodával, nenašel by se nejaký odborník na 456 v okolí Č.Budějovic,který by byl ochoten se na ně jet se mnou podívat? Sice jsem si tu přečetl na co si dát pozor,ale jak jsem psal,na malorážky jsem laik a nerad bych naletěl.Mělo by to být v okolí Prachatic.Samozřejmě po vzájemné domluvě, doprava tam a zpět klimatizovaným a pohodlným vozem(Volvo S80)a jako pozornost třeba bedna plzně(či kdo co pije) :lol:
Dík,dík,dík
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 20 zář 2009 11:28

Na co kupovat 453 a dávat na ni Klinského pažbu (mimochodem dost nešikovnou - pouze pro střelbu z dvojnožky), když je k dispozici 456 v Aeron pažbě? Záleží na tom, co s tím chceš střílet. Pokud siluety, je asi ta 453 správná volba. Pokud budeš chtít střílet MaO, BR nebo ISSF, je třeba sehnat alespoň SM2, URAL, MC12, Suhl 150 nebo novou terčovnici Anschütz, FWB, Walther... srovnáno vzestupně podle ceny. Pokud to je jen tak na plechovky, pak je to jedno.
629

Příspěvek od 629 » 20 zář 2009 12:08

Psal jsem,že jsem SKORO rozhodnut.Ten kontakt na 456 mi dohodil známej ze střelnice až teď a kdyby aspoň jedna vyšla,tak bych se jí rozhodně nebránil. Jen mám strach,aby to nebyl nejakej shit a já to nepoznal.Jinak ta 453 se mi líbí už dlouho a proto jsem řešil tu pažbu(s dvounožkou a puškohledem počítám).Střílet zatím chci jen tak pro zábavu,jak píšeš "na plechovky" a do budoucna třeba i nějakou soutěž.Vono střílet jen .44 magnum je docela někdy záhul a tak chci taky něco lehčího. Jasně,můžeš mi argumentovat,že na plechovky mi stačí malorážka za 3000,- ale to je stejný jako debata o tom,proč jezdím třeba ve ferrari(ač s ním nezávodím),když by mi na to moje ježdění bohatě stačil favorit či felicie. Odpověd je velice jednoduchá:protože se mi to líbí.......a taky protože na to mám.
Jestli jsem někoho urazil,tak se omlouvám.
leos

Příspěvek od leos » 20 zář 2009 12:47

nejak jsem nepochopil proc by mela byt pazba Klinsky nesikovna...
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 20 zář 2009 20:54

to Leoš: Protože ji nemůžeš použít na nic jinýho, než na střelbu s dvojnožkou. Vleže přesně v místě, kde potřebuješ chytit předpažbí pro střelbu s řemenem, máš vybrání pro zásobník. Předpažbí je konstruováno přesně obráceně než by mělo být vpředu vysoký, vzadu nízký, takže nelze použít ani pro střelbu vstoje, jelikož si pořádně nemůžeš umístit ruku na předpažbí. Nejsem si jist, jak je to se spodní lištou, ale pokud tam je, logicky musí být krátká, tudíž do ní pro stojáka neupnu žádný s běžně dostupných palm restů tak, aby byl v tom správným místě, abych se mohl opřít v těžišti. Lícnice je stavitelná pouze výškově takže pokud má někdo vysedlý nebo propadlý lícní kosti (každej jsme holt narostlej jinak), musí použít rašpli nebo nalepovat materiál. Není toho zrovna málo. Kromě toho se mi ta pažba designově nelíbí, ale to už je věc značně subjektivní. Nicméně ta objektivní kriteria jsou neoddiskutovatelná.
629

Příspěvek od 629 » 20 zář 2009 22:37

..takže:po opětovném podrobném přečtení příspěvku na Střelectví.cz http://www.strelectvi.cz/forum/pouziti- ... e nehlásí?
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 21 zář 2009 09:07

jmam jak 456 tak 453. Nijak jsem to zatim neresil, ale pamatuji si, ze kdyz jsem zkusil jen tak narychlo, hodit zelezo 453 do dreva 456 (stara klasika pazba, nikoli Aeron, tak to neslo, tusim kvuli jinym rozmerum a umisteni spoustaku..

Ted jsem temer do konce tydne pryc, takze to overit nemuzu..
geoffrey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od geoffrey » 21 zář 2009 10:03

Nevím jak jsi zručný, ale já jsem pažbu Klinský na 456 dělal. Je to pár hodin práce, když máš dílnu. Není to až za tak jednoduché. Celý závěr je jinak, upínací šroub je jinde a hlaveň není plovoucí, nutno vyfrézovat ... Někde tady na foru jsou ode mě fotky jak vypadá ta úprava. Bez kámoše truhláře bych to asi nedal.
Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...
mot

Příspěvek od mot » 21 zář 2009 16:34

Můžu se zeptat,proč si dáváš nohu za krk? Prostě kup 456 a nemusíš nic upravovat. Sem tam se tu objeví s Aeron pažbou. S přesností na tom budou stejně . Držel jsi někdy vůbec toho Varminta v ruce?To párátko?To je rozměrově flinta pro desetiletý dítě.
Odpovědět