vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Takže ani Anschutz 64 MPR nemá smysl?
Má s ní někdo zkušenost?
1907R nevím jestli seženu.
Má s ní někdo zkušenost?
1907R nevím jestli seženu.
-
- Odborník na zbraně
Re: vse o malorazkach
A nebo ruskou biatlonku.
Pokud chces napr na Mao byt aspoň zbrani konkurence schopny potrebujes tercovnici a to event opakovaci. Nabizi se tedy 1907R nebo jak uvedl Harp aspoň tu starou ale dobrou biathlonku... jenze sehnat ji obecne je problem a s nepokorvenym zelezem obzvlášť. Pazba stoji zaprd a zasobniky tezko pohledat.
Urcitou cestou je vyborna zkm456 ale vybrat tu vybornou znamena mit ad1 dost zkušeností ad2 z ceho vybirat. Spoust se da vyladit na 150gr pokud mas zkusenosti a vyssi divci je i implantace spoustaku ze Suhl.
Obe upravy osobne realizovany a vyzkouseny.
Jednu mam hore v odkazu v podpisu a je znama pod nickem SkoroAnca
Urcitou cestou je vyborna zkm456 ale vybrat tu vybornou znamena mit ad1 dost zkušeností ad2 z ceho vybirat. Spoust se da vyladit na 150gr pokud mas zkusenosti a vyssi divci je i implantace spoustaku ze Suhl.
Obe upravy osobne realizovany a vyzkouseny.
Jednu mam hore v odkazu v podpisu a je znama pod nickem SkoroAnca

AGN Vulcan .22 + Burris Timberline
FWB 800FT + Burris Timberline
HW100 FSB .177 + Burris Timberline
Jsem totiz ... Timberlinovej
tady bych si i vybral pokud nemas jeste vybrano p-zkm-453-varmint-pa-ba-klinsky-a-haene ... 26762.html
Prosport .22-Delta Titanium 4-16x42...u ceho jsem zacinal u toho koncim
mam dotaz... Mam moznost koupit za polibmiprdelny ZKM 456, ale ma "vykunenou" spoust. Jde krasne lehoucce a na mirenku spusti perfektne, lehoucko. Coz je zaroven i potiz, kdyz silneji plesknu do pazby zezadu, spusti sama... Je to opravitelny, nebo mam prchat co nejrychleji za prvni kopecek?
...závisí od toho, na čo "kunič" siahol a ako. A od Tvojich znalostí a schopností. A prípadnej dostupnosti ND.
Je možné, že pekne vzal pilníkom spúšťovú páku... ale aj to, že iba vymenil pružinu odporu spúšte za "verzatilkovú". Každá chobotina sa dá napraviť, ide iba o to, čo tomu hodláš venovať.
Je možné, že pekne vzal pilníkom spúšťovú páku... ale aj to, že iba vymenil pružinu odporu spúšte za "verzatilkovú". Každá chobotina sa dá napraviť, ide iba o to, čo tomu hodláš venovať.
-
- Odborník na zbraně
ZKM 456 není terčová zbraň pro závodní střelbu. Já bych do toho nešel. Za velice dobrý peníz se dá sehnat SM-2 nebo i URAL, což jsou konkurenceschopné zbraně na klubové závody, ale viděl jsem s tím i velmi dobře střílet republikovou úroveň. Za poněkud víc, ale pořád slušně se dá sehnat Haenel Suhl 150, ale při trošce snahy i starší Anschütz nebo Walther. Pokus se k těm zbraním majitel slušně choval, jsou to zbraně bezmála nezničitelné.
co jsem pokukoval, tak spousta lidi pela na 456 chvaly, ze je to dobra zbran prave na tercovku - treba na MaO ma pry asi nejvetsi zastoupeni. Co je na ni podle tebe spatne? Jinak se bavime o placani do papiru pro levnou zabavu- nemam zavodni ambice a v okoli max. 50m strelnice. Navic ji muzu mit za 1000,- .... Pravda, bude nutne nove drevo, ale nebojim se vykrouhat si neco sam na miru z prvni ohnute vetve co potkam... 

-
- Odborník na zbraně
Každej kohout chválí svoje peří. Přece někdo, kdo ji chce prodat neřekne, že ta flinta za moc nestojí.
Začnu pažbou - v původním stavu dobrá tak pro střelce od 185 cm výš, ergonometricky pro terčovou střelbu nevhodná. Pevná botka a absence lišty na předpažbí neumožňují nastavení dle tělesných dispozicí střelce.
Mířidla - původní dioptr má mrtvé chody, je problém jej přesně "nacvakat" - u terčové střelby důležité. Je problém aplikovat do dioptru současně vyráběné doplňky.
Konstrukce systému neumožňuje standardní konzistentní rozptyl pod 18 mm ops. při použití terčových nábojů, což je hodně.
V závěru lítá úderník připomínající "ingot", takže je čas výstřelu od spuštění do odpalu dlouhý a zbraň na pohyb úderníku reaguje. Jsou to sice mikrohodnoty, ale pro terčovou střelbu mají značný význam.
Spoušť je velmi omezeně nastavitelná, při dodržení požadavku bezpečnosti téměř neodlehčitelná a s velkým propadem po spuštění.
Prostě ta puška je původně konstruována jako svazarmovská sportovně výcviková zbraň a tak je třeba ji i posuzovat. Ale pro střílení na piksly od koly do 100 m dobrý.
Začnu pažbou - v původním stavu dobrá tak pro střelce od 185 cm výš, ergonometricky pro terčovou střelbu nevhodná. Pevná botka a absence lišty na předpažbí neumožňují nastavení dle tělesných dispozicí střelce.
Mířidla - původní dioptr má mrtvé chody, je problém jej přesně "nacvakat" - u terčové střelby důležité. Je problém aplikovat do dioptru současně vyráběné doplňky.
Konstrukce systému neumožňuje standardní konzistentní rozptyl pod 18 mm ops. při použití terčových nábojů, což je hodně.
V závěru lítá úderník připomínající "ingot", takže je čas výstřelu od spuštění do odpalu dlouhý a zbraň na pohyb úderníku reaguje. Jsou to sice mikrohodnoty, ale pro terčovou střelbu mají značný význam.
Spoušť je velmi omezeně nastavitelná, při dodržení požadavku bezpečnosti téměř neodlehčitelná a s velkým propadem po spuštění.
Prostě ta puška je původně konstruována jako svazarmovská sportovně výcviková zbraň a tak je třeba ji i posuzovat. Ale pro střílení na piksly od koly do 100 m dobrý.
to jsi me uklidnil
Vyskou vyhovuji, ergonomie puvodni pazby me nezajima - neni tam.
Miridla me taky nedrasaji - planuji osadit optiku.
Rozptyl pod 18mm mi neumoznuje dosahovat spojka mezi pazbou a zemi i se sebelepsi puskou
Chapu, co se mi snazis rict. Ale pri porovnani ceny, priorit, a ambici by mi mela 456 stacit az az
nemam zkusenosti, treba to ale bude odrazovy mustek k lepsi zbrani. Diky za nazor 

Vyskou vyhovuji, ergonomie puvodni pazby me nezajima - neni tam.
Miridla me taky nedrasaji - planuji osadit optiku.
Rozptyl pod 18mm mi neumoznuje dosahovat spojka mezi pazbou a zemi i se sebelepsi puskou

Chapu, co se mi snazis rict. Ale pri porovnani ceny, priorit, a ambici by mi mela 456 stacit az az

-
Mohl bys to prosím trochu rozvést? O terčovnicích od Walthra slyším v této souvislosti poprvé. Nějaké tipy na kontrétní typy by nebyly? Dík.harpplayer píše:... ale při trošce snahy i starší Anschütz nebo Walther ...
-
- Odborník na zbraně
Kdo hledá, jistě najde!
AGN Vulcan .22 + Burris Timberline
Diky, znam ho
mam to "za rohem", jsem z Usti nad Orlici...

Zdravím, dokázal by mi někdo něco říci o malorážce Vostok Tajfun 3? Jsou nějaké rozdíly proti MS-2? Bude vhodná jako základ pro MaO?