vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nemohl by být trochu problém s tím, co je uvedeno v Průkazu zbraně? Pokud tam stojí "malorážka jednoranová" a udělá se z toho opakovačka nebo naopak bez úpravy PZ? Jen se ptám... Je nutné měnit PZ, když úprava není nevratná a používám origo díly?
Re: vse o malorazkach
ok, nejsem expert na 456ky
jen že se psalo o jedno rance a přestavbě na viceranou... Taky jsem si myslel že byli vyráběny jen v zasobnikovem provedeni, ale jist si tim rozhodně nejsem, tak jsem jen dal toto upozornění 

Ze svých mladých let si pamatuju, že jsem měl tu možnost si párkrát vystřelit ze, tenkrát ještě ,ZKM456 mod.4, a měly jen podavač. Zásobníky na 5 ran jsme s poukázáním na nižší bezpečnost nedostali... Nedávali je tedy až Aeronáci, ale bylo to standardní příslušenství... Proč u některých nebyl vyfrézován otvor pro výměnu zásobníků či podavače za zásobník mi není jasné, neb "plnohodnotnou" jednoranku to z toho stejně neudělalo...
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
OK! Je to tak, jednorané podavače byly běžně v příslušenství starých-původních ZKM456. To že si to Aeron ulehčil a nepřizpůsobil svoji inovovanou pažbu pro nabíjení zbraně ze zásobníku je věc vedlejší. S podivem je fakt že úředník při registraci této zbraně může zapsat údaj "jednoraná"! 

-
- Odborník na zbraně
Je to tím, že často na oddělení pro zbraně a střelivo na PČR sedí pouze úředníci, ale nikoli odborníci. U nás na okrese to ale je trochu jinak. Tam bys náčelníka oddělení neočůral. Zbraně jsou jeho koníčkem a vyloženě vidíš, jak mu zasvítí očka, když mu přineseš na kontrolu nebo registraci něco zajímavýho. V rámci možností má k nám, střelcům, tak nějak blíž - aspoň pocitově. 

jj to u nas to ted je něco podobneho... Ale dostala se mi do rukou jedna terčovnice ráže 6BR, a protože pánové policisté v té době neznali tuto ráži tak do TP jednoduše napsali ráži 6 Flobert.... 

odborník!! to se pozná 

Vaškent: Zdar! Tak si je měl pozvat do Plzně a ukázat jim jak ta "Flobertka" chodí na 300m!

-
- Odborník na zbraně
To Vaškent: Jasně, že to musí být podobný, když jsme ve stejným okrese.
A k té 6 BR - ta přece musí být napsaná už v registračním "šediváku", tak to stačilo opsat. Je fakt, že sportovními speciály se tam nesetkávají každej den a pokud se to stalo ještě za účinkování J.K., tak se nedivím ničemu. Ten znal akorát lovecký a pistolový ráže.

A k té 6 BR - ta přece musí být napsaná už v registračním "šediváku", tak to stačilo opsat. Je fakt, že sportovními speciály se tam nesetkávají každej den a pokud se to stalo ještě za účinkování J.K., tak se nedivím ničemu. Ten znal akorát lovecký a pistolový ráže.

řikam že to bylo v praze a ne u nas
a ke všemu asi před patnacti lety.... Ale to jsem už taky zažil, že at si napišeš cokoli do šedivaku a oni to nemaji v registru ráží tak hledaj nahradu co uvést....
ale furt to neni nic, proti tomu co mi přivezl jeden slovák malorážku na seřizení. Ten v TP měl: Výrobní číslo, ale pak výrobce: Neznámý, Model: nespecifikovaná, Ráže: neuvedena
na to jsem čuměl.... no nechapal jsem, ale i tak to jde 

ale furt to neni nic, proti tomu co mi přivezl jeden slovák malorážku na seřizení. Ten v TP měl: Výrobní číslo, ale pak výrobce: Neznámý, Model: nespecifikovaná, Ráže: neuvedena

Kolega během přihlašování Drulova málem dostal infarkt, když do něj po desáté hučeli, že tyhle starý ruský pistole musí znova všechny do zkušebny, jelikož ruská zkušebna už neplatí. Když si přišel pro průkaz zbraně, zjistil z něj mimo jiné, že zbraň je samonabíjecí.
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
Slyšel jsem, že ta dlouhá střelnice v Plzni skončila. Prý od té doby, co tam postavili ty baráky. Pokud je to pravda, do Plzně ho neber, tam by tu "flobertku" nevyzkoušel.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
zatím neskončila, je to nahnuty, ale baraky zatim nestojej a střelnice se upravuje aby jela dal, ale je to tak nějak...
Zdravím Vás,
prišiel som po radu, prípadne návrh, inšpiráciu... Existuje nejaká alternatíva k ZKM 452 Silhouette s pevnými mieridlami? obávam sa že by som ich neoželel (mám rad rýchlu akčnejšiu strelbu cez otvorene mieridla) a SAKO QUAD SYNTHETIC je nad rozpočet (aj keď srdce píští). Chcem to klasicky na strelbu do 100 metrov, sem tam do revíru, mala by mať plastovú pažbu. Na presnú streľbu mám Suhl 150 ale chcem ešte ďalšiu, lahšiu, predsa len Suhlka je kus že(ny)leza... a je len jednoranka. Je to taká kľudná stará dáma
chcelo by to k nej nejakú divošku na akčnejšie vyblbnutie. začínam nadobúdať dojem či malorážky nie sú nákazlive 
prišiel som po radu, prípadne návrh, inšpiráciu... Existuje nejaká alternatíva k ZKM 452 Silhouette s pevnými mieridlami? obávam sa že by som ich neoželel (mám rad rýchlu akčnejšiu strelbu cez otvorene mieridla) a SAKO QUAD SYNTHETIC je nad rozpočet (aj keď srdce píští). Chcem to klasicky na strelbu do 100 metrov, sem tam do revíru, mala by mať plastovú pažbu. Na presnú streľbu mám Suhl 150 ale chcem ešte ďalšiu, lahšiu, predsa len Suhlka je kus že(ny)leza... a je len jednoranka. Je to taká kľudná stará dáma

Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!