vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
no nejde o to že by je někdo neměl rad, ale v malorážném střelivu to pozbývá smysl.... Jednu dobu jsem se zajimal ne o takovouto laboraci ale o komplet vlasní produkci, kde jsem si chtěl vyzkoušet určité věci a věřim, že by se dalo docílit zajimavých výsledků. První problem ale maš s mazivem kule. To je ale menší problem, ten větší je zápalka. Výroba zápalkové slože je řekněme v komorních podmínkách takřka nemožná a výrobce takřka nesmí dle zákona dodat nábojku se zápalkou..... A rozebírat již vyrobené střelivo je dle mého názoru holý nesmysl...
Re: vse o malorazkach
Ne si střelivo vyrábět za účelem ušetřit, ale za účelem zjištění, kolik se dá z malorážkového náboje dostat, protože prachu je tam sotva do poloviny nábojnice, takže třeba i rozebrat hotový náboj.
Taktéž by mě zajímalo, zda někdo, kdo má chrono může změřit úsťovou rychlost náboje CCI Velocitor z pistole s krátkou hlavní např. Walther P22..
Taktéž by mě zajímalo, zda někdo, kdo má chrono může změřit úsťovou rychlost náboje CCI Velocitor z pistole s krátkou hlavní např. Walther P22..
Podla tabuliek je najrychlejši naboj od firmi Aquila oklo 500m/s,ale v živote som ten naboj nevidel. Najrychlejši kupiš jedine stinger a aj ten ked merali dosahoval nejakych 440m/s z dlhej zbrane. Dovolim si tvrdiť že aj to je len preto že ma lahku strelu 1,9g , keby mal normalnu 2,6gramovu tak nema ani tych 400m/s. Ja tiež nechapem na čo je to dobre,každy strelec predsa vie že olovenne strely sa nevyrabaju s rychlosťou viac ako 400m/s ,nakolko je olovo mekke a pri vyššich rychlostiach nedokažu dražky spolahlivo roztočiť strelu. Maloražkove naboje su od rychlosti napr. 270m/s až do 400m/s po 10m/s, čiže akukolvek rychlosť si vymysliš tak taka sa da kupiť,čo viac si možeš priať,nič lepšie neni. Na čo vyrabať niečo čo už je, a na čo vymyšlať vymyslene. Napiš si aku rychlosť chceš a ja ti taky naboj najdem.
Pravě proto se střely potahují mědí .
SUHL 150 Anschutz m54 Ruger 161 Glock 43 K 100 X-Calibur Walther PPK .22LR
Já chci jenom změřit, nakolik má délka hlavně vliv na úsťovou rychlost střely u jednotlivých nábojů. Tj. např. CCI Velocitor má mít dle tabulek u 600mm dlouhé hlavně V0 440m/s Dotaz zní, kolik m/s má z hlavně o délce 50-100mm ? Nemám chrono, tak se ptám těch, kteří ho mají.
Tak, kdyby jste měl někdo čas. Dík
Tak, kdyby jste měl někdo čas. Dík

Tie strely nie su potiahnute medou,ale je to len nejaky medenny prašok ktory je vo vrstve niekolko malo mikronov. ten medenny prašok je na to aby sa hlaveň nezanašala v značnej miere olovom,lebo pri vyššej rychlosti a aj teplote sa olovo roztapa a tym sa lepí na steny hlavne,čo asi nikto nechce. ale ani mať zasranu hlaveň od medenneho prašku tiež nikto nechce.
Velocitor z kratkej hlavne bude mať okolo 320-340m/s odhadujem,ale počitať to nebudem. Aj do kratkej zbrane predavaju naboje ktore sa plnia rychlohoriacim prachom a maju aj z kratkej hlavne rychlosť 270-290m/ a nemusiš použivať naboje označene HV.
Velocitor z kratkej hlavne bude mať okolo 320-340m/s odhadujem,ale počitať to nebudem. Aj do kratkej zbrane predavaju naboje ktore sa plnia rychlohoriacim prachom a maju aj z kratkej hlavne rychlosť 270-290m/ a nemusiš použivať naboje označene HV.
chcel by som dat na pozornost toto . podla mna je to velmi zaujimave 

Chtěl bych se zeptat, zda nemá někdo zkušenost s malorážkou Pietta PPS/50.
http://www.zbrane-dave.cz/products/samo ... od-pps-50/
Podle netu se občas seká bubnový zásobník, nějaké osobní zkušenosti?
Díky
http://www.zbrane-dave.cz/products/samo ... od-pps-50/
Podle netu se občas seká bubnový zásobník, nějaké osobní zkušenosti?
Díky
- RedCrown
- Bydliště:Liberecký kraj _____________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Pořídil jsem si Remington 597 Varmint s lepenou pažbou. Moc se mi líbila, ale ta spoušť (věděl jsem to ale předem:). Nemáte někdo zkušenost s laděním téhle spouště? Rád bych si to udělal sám. V US se dá pořídit laděná spoušť za rozumný prachy, ale tady v evropě to je krize. Těch deklarovaných 50% síly by bylo supr.
Jsem strojař a mám možnost lecos nechat vyrobit nebo si dokonce udělat sám. Nejde o to, že bych si to nemohl nechat udělat u puškaře, ale zajímá mě to.
Dík.
Jsem strojař a mám možnost lecos nechat vyrobit nebo si dokonce udělat sám. Nejde o to, že bych si to nemohl nechat udělat u puškaře, ale zajímá mě to.
Dík.
Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví.
Lista se sklonem 20MOA pro SM2.Zasobnikova verze naprosto spolehlive vyhazuje kazdou nabojnici a neni potreba upravovat vyhozi okno.
A vyska objektivu nad hlavni pri pouziti nizkych montazi a objektivu 56 se stinitkem je 1mm
Zdravím,
Měl bych jeden dotaz ohledně malorážek, ikdyž specifický a nevím jestli bude někdo tušit alespoň částečnou odpověď...
No zkrátka a dobře, nevíte, nemáte někdo tušení v jakých hladinách se asi pohybuje cena úpravy zbraně C - zde tedy klasické malorážky na zbraň kategorie D ? - v podstatě z ní udělat flobertku (na památku bez průkazu zbraně...)
Zabývá se tím asi mnoho puškařství, jako příklad uvedu toto: http://www.zbrane-flobert-torop.wz.cz/
„Pro vlastníky zbraní kategorie C, kteří končí a nechtějí si nechat zbraň znehodnotit nebo zničit, puškařství provádí funkční změnu na kategorii D, obvykle na náboj Flobert a 7,5 J což značí, že zbraň je vyřazena z evidence PČR, ale je střelbyschopná a nemusí mít PZ.“
Je to drahá úprava? Každopádně se ještě zkusím optat třeba přímo konkrétního puškaře, ale jestli jste již měli někdo s tímto zkušenost.
Díky za odpověď.

Měl bych jeden dotaz ohledně malorážek, ikdyž specifický a nevím jestli bude někdo tušit alespoň částečnou odpověď...
No zkrátka a dobře, nevíte, nemáte někdo tušení v jakých hladinách se asi pohybuje cena úpravy zbraně C - zde tedy klasické malorážky na zbraň kategorie D ? - v podstatě z ní udělat flobertku (na památku bez průkazu zbraně...)
Zabývá se tím asi mnoho puškařství, jako příklad uvedu toto: http://www.zbrane-flobert-torop.wz.cz/
„Pro vlastníky zbraní kategorie C, kteří končí a nechtějí si nechat zbraň znehodnotit nebo zničit, puškařství provádí funkční změnu na kategorii D, obvykle na náboj Flobert a 7,5 J což značí, že zbraň je vyřazena z evidence PČR, ale je střelbyschopná a nemusí mít PZ.“
Je to drahá úprava? Každopádně se ještě zkusím optat třeba přímo konkrétního puškaře, ale jestli jste již měli někdo s tímto zkušenost.
Díky za odpověď.

CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...
Se zmíněným puškařem jsem na toto téma dlouhosáhle rozprávěl přez mejl, ale k ničemu jsme se moc nedostaly, pán měl obavu že ho asi chci připravit o know haw.
Co mi k tomu řekl bylo, že to není levné řešení, a mám začít na PČR podat žádost, a pak ať se ozvu dopisem s objednávkou.
další věc je že bych to nějak musel dopravit do novýho jičína, teda ne že bych nerad, ale trochu z ruky a poštou řešit nelze..
na zkušebně jsem zas zjistil, že je nutno zbraň označit značkou (logo, název) výrobce, a pochopitelně musí být zabezpečena komora proti použití delšího náboje a E0 max 7,5j
jo cena, jiný puškař vyčíslil práci(poposazení komory, vyfrézování odfuku a vyladění na požadovaný výkon) cca 1500kč, zkušebna určitě 700. co je třeba dál nevim
taky uvítam jakékoli info
Co mi k tomu řekl bylo, že to není levné řešení, a mám začít na PČR podat žádost, a pak ať se ozvu dopisem s objednávkou.
další věc je že bych to nějak musel dopravit do novýho jičína, teda ne že bych nerad, ale trochu z ruky a poštou řešit nelze..
na zkušebně jsem zas zjistil, že je nutno zbraň označit značkou (logo, název) výrobce, a pochopitelně musí být zabezpečena komora proti použití delšího náboje a E0 max 7,5j
jo cena, jiný puškař vyčíslil práci(poposazení komory, vyfrézování odfuku a vyladění na požadovaný výkon) cca 1500kč, zkušebna určitě 700. co je třeba dál nevim
taky uvítam jakékoli info
Nejde!Prostě NNe
Nó supr, alespoň nějaké VELICE PŘÍNOSNÉ info, díky...
Já se chtěl jít zeptat v Praze do jednoho puškařství, ale ještě jsem to nestihl no. Díval jsem se i na nabídku ČÚZZS, ale tam se jednak položky pohybovaly poměrně vysoko (cožpak o to..) ale také jsem tam tohle snad přímo nenašel.
Ono v podstatě proč se ptám, poslední dobou jsem také ze zájmu díval po dlouhých flobertkách, samozřejmě toho lítá po světě dost - i v podobě předělaných malorážek viz TOZka a jiné.. Ale některé budou asi na pytel, také tím, že člověk neví co s tím vším kdo dělal, ale to i u malorážky jako oficiální.
Ale tohle mě také napadlo teoreticky jako možnost, otázka právě jak to finančně vyjde, je to spíše teorie než že bych o tom nějak vážně přemýšlel. Prozatím...

Ono v podstatě proč se ptám, poslední dobou jsem také ze zájmu díval po dlouhých flobertkách, samozřejmě toho lítá po světě dost - i v podobě předělaných malorážek viz TOZka a jiné.. Ale některé budou asi na pytel, také tím, že člověk neví co s tím vším kdo dělal, ale to i u malorážky jako oficiální.
Ale tohle mě také napadlo teoreticky jako možnost, otázka právě jak to finančně vyjde, je to spíše teorie než že bych o tom nějak vážně přemýšlel. Prozatím...
CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...