pistole makarov
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Náboj v hlavni, odistená, zbraň v puzdre. Manuálnu poistku pri nosení nepoužívam, úplne stačí vypustený kohútik. Ak mi v boji vypadne zbraň z ruky tak som v prdely a zrejme už nebudem musieť riešiť, či pri páde vystrelila alebo nie.Kornel píše:Ahoj, jak nosíte svého Makaróna? Předpokládám, že určitě s nábojem v komoře, protože natahovat závěr, který jde velice ztuha (alespoň u mě) by bylo v nouzové situaci velký problém. Máte při nošení zajištěno (manuální pojistkou) nebo jen vypuštěný kohout? Je toto nošení bezpečné? Nehrozí výstřel např. při pádu zbraně?

IŽ-75 5,45x18
Makarov PM
			Makarov PM
- 
				Kornel
Sakra chlapi, zatím je to jedna jedna  . Dohodněte se. Já si taký osobně myslím, že když bude vypuštěný kohout, tak by to mělo stačit. V režimu DA je spouštové napínání dost tuhé, takže se snad nemusíme bát, že by zbraň vystřelila. Jen mi jde o to, jestli je možné, aby došlo k výstřelu když je sklopený kohout a spoušt není zmáčknuta. Např. pád zbraně právě se sklopeným kohoutem.
 . Dohodněte se. Já si taký osobně myslím, že když bude vypuštěný kohout, tak by to mělo stačit. V režimu DA je spouštové napínání dost tuhé, takže se snad nemusíme bát, že by zbraň vystřelila. Jen mi jde o to, jestli je možné, aby došlo k výstřelu když je sklopený kohout a spoušt není zmáčknuta. Např. pád zbraně právě se sklopeným kohoutem.
			 . Dohodněte se. Já si taký osobně myslím, že když bude vypuštěný kohout, tak by to mělo stačit. V režimu DA je spouštové napínání dost tuhé, takže se snad nemusíme bát, že by zbraň vystřelila. Jen mi jde o to, jestli je možné, aby došlo k výstřelu když je sklopený kohout a spoušt není zmáčknuta. Např. pád zbraně právě se sklopeným kohoutem.
 . Dohodněte se. Já si taký osobně myslím, že když bude vypuštěný kohout, tak by to mělo stačit. V režimu DA je spouštové napínání dost tuhé, takže se snad nemusíme bát, že by zbraň vystřelila. Jen mi jde o to, jestli je možné, aby došlo k výstřelu když je sklopený kohout a spoušt není zmáčknuta. Např. pád zbraně právě se sklopeným kohoutem.To-g.man
Makaron má plovoucí zápalník to jo,zase na druhou stranu,není tato pistole z doby ve které se běžně dělal odskok kohoutu??? Tudy bych se při úvahách ubíral já,ovšem nechci se nějak výrazně vměšovat do hovoru,celkem se bavím tak jen tak dál.

Makaron má plovoucí zápalník to jo,zase na druhou stranu,není tato pistole z doby ve které se běžně dělal odskok kohoutu??? Tudy bych se při úvahách ubíral já,ovšem nechci se nějak výrazně vměšovat do hovoru,celkem se bavím tak jen tak dál.

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
			- 
				Kornel
makaron
ja nosim makarona s nabojem v komore a zajisteny. V tedle konfiguraci nemam nejmensi obavy, ze by nejak "vystrelil" jinac nez bych ja chtel..
			- 
				Kornel
Nenabitého?  Umíš s ním alespoň dobře házet? Protože natahovat závěr zpocenou rukou někde v zápalu "boje" to by mohl být problém. Při nabíjení potřebuješ vždy dvě ruce a to je kámen úrazu, protože např. levou rukou odrážíš útok a pravou tasíš zbraň a kdy ji stihneš natáhnout? U makarona bych si to netroufl, někdy mám problém i já osobně stáhnout závěr do zadní polohy a to v klidové situaci.
  Umíš s ním alespoň dobře házet? Protože natahovat závěr zpocenou rukou někde v zápalu "boje" to by mohl být problém. Při nabíjení potřebuješ vždy dvě ruce a to je kámen úrazu, protože např. levou rukou odrážíš útok a pravou tasíš zbraň a kdy ji stihneš natáhnout? U makarona bych si to netroufl, někdy mám problém i já osobně stáhnout závěr do zadní polohy a to v klidové situaci.
			 Umíš s ním alespoň dobře házet? Protože natahovat závěr zpocenou rukou někde v zápalu "boje" to by mohl být problém. Při nabíjení potřebuješ vždy dvě ruce a to je kámen úrazu, protože např. levou rukou odrážíš útok a pravou tasíš zbraň a kdy ji stihneš natáhnout? U makarona bych si to netroufl, někdy mám problém i já osobně stáhnout závěr do zadní polohy a to v klidové situaci.
  Umíš s ním alespoň dobře házet? Protože natahovat závěr zpocenou rukou někde v zápalu "boje" to by mohl být problém. Při nabíjení potřebuješ vždy dvě ruce a to je kámen úrazu, protože např. levou rukou odrážíš útok a pravou tasíš zbraň a kdy ji stihneš natáhnout? U makarona bych si to netroufl, někdy mám problém i já osobně stáhnout závěr do zadní polohy a to v klidové situaci.S ohledem ke skutečnosti,že moje tlapky jsou vhodné ke gynekologickým zásahům pro slonice,tak náboj v komoře nosit nemusím,PM tahám ve vojenském pouzdru a když je třeba tak to popadnu cvakne to a jsem redy. 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
			- 
				Kornel
- 
				Kornel

nerad by som si ustrelil niečo
 nerad by som si ustrelil niečo