"Svět se zbláznil... "
To bylo první co mě napadlo ve chvíli, co jsem shlédl další z plejády kýčovitých televizních reklam na holení pro muže.
Holící strojek Gillette s 5-ti (slovy PĚTI) břity!
Ze všech stran jsme ziskuchtivými výrobci přesvědčováni, že dobře oholit se s něčím, co má méně než 3, 4 a nyní už 5 břitů je nesmysl.
A ti v neustávající bitvě o zákazníka neustále přidávají břity jako šílení!
A co by taky měli jiného dělat, že?? Nic převratného už na tom nedokážou vymyslet, tak zbývá jediná a hloupá cesta v boji o zákazníka - vsugerovat pánům (hloupému stádu), že bez jejich výrobku zkrátka nebudou hladce oholeni, ženské se na ně nebudou lepit, kůži budou mít podrážděnou, a kdoví co ještě...
Menší podráždění?? Haha! Co mi víc podráždí tvář: dvakrát přejet tvář břitvou = 2 tahy, nebo 2x strojkem se 4-mi břity = 8 tahů.
Navíc ostrost žiletek a síla přítlaku na takový strojek se úměrně roznáší na celou plochu dotyku strojku a všech břitů. U břitvy je tlak efektivně a přímo přenášen jen do jediné dokonalé linie a přilnutí ke kůži je mnohem lepší!
Musím s lítostí konstatovat, že než bude vynalezen laserový holící strojek, bude téměř na denním pořádku sledovat, jak holící strojky rostou a rostou.
Mám jakési neurčité tušení, že nebude dlouho trvat a světlo světa spatří obludný výtvor chorého mozku: strojek s přinejmenším 10-ti břity!
Kam ten svět míří...? Máme zažité, že vše nové je rychlejší, výkonější a lepší. Není tomu tak vždy a doufám, že mi dáte za pravdu, že leckdy je staré stejně dobré, nebo lepší. A hlavně jde ruku v ruce s osobitostí, podmanivým kouzlem, kvalitou, trvanlivostí a nadčasovým designem a zpracováním...
Síla reklamy je veliká a působí na nás všechny bezpochyby i na mne.
Hezky se kouká na dohladka oholené playboje, kteří se jako zázrakem jedním tahem onoho zázračného krámu zbaví minimálně týdenního strniště ... a navíc se pomatlají "skvělou" pěnou, či chladivým gelem.
V tu chvíli cítím rozporuplné pocity =

a
Nepovažuji se za vyloženě zpátečnického, ikdyž se to z tohoto příspěvku může zdát.
Ať prominou všichni, kdož nedají dopustit na své Gillettky, Wilkinsony a jiné nesmysly, které zanedlouho nebudou fungovat bez 380V, nebo 6 solárních panelů - ale upřímně lituji, že se nechali ochudit o ten báječný pocit a rituál obtáhnout si svou oblíbenou břitvu na řemeni a OHOLIT SE JAKO CHLAP, JAKO GENERACE CHLAPŮ PŘED NÍM a nepotřebovat k oholení instrumenty jak ženská která si chce oholit nohy, nebo ohanbí...
V reakci na tento můj příspěvek jsem si změnil i podpis svých příspěvků.
Prosím berte v úvahu, že forma (nikoli obsah) tohoto příspěvku je do značné míry ovlivněna nedávným zážitkem u TV. Děkuji za pochopení.
Baron