Tak polaďte své mazle na vyšší výkon a přijeďte...
VZDUCHOVKOVÁ ODSTŘELOVAČKA NA 50M
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
V roce 2025 nová krytá Prachaticka střelnice rozšiřuje startovní pole v celoročních závodech Prachatická odstřelovačka o kategorii neomezené vzduchovky do 5.5mm. Závody se střílí v leže s přední oporou o nožičky a puškohledem neomezeného  zvětšení...více na web.strankach https://strelniceprachatice.cz/
Re: VZDUCHOVKOVÁ ODSTŘELOVAČKA NA 50M
Dne 22.2 se opět na kryté střelnici v Prachaticích konají další zavody "Přesná puška" ve které je zařazena kategorie Vzduchovek do 5.5mm s neomezeným výkonem na 50m.
Tak koukejte trošku přifouknout vzduchu a doražte
Tak koukejte trošku přifouknout vzduchu a doražte

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Byl jsem zkusit, a nebylo to špatný.
Sice jsem neměl ani nastřelenou pušku na tuhle vzdálenost a nastřeloval jsem proto až během závodu, ale k mému překvapení jsem pár malorážek i přestřílel.
Je to v hale, takže nefoukalo. Vlastně na pořádné nastřelení pušky ideální a závod vyšel levněji, než když si člověk jde zastrilet na krytou střelnici. Trochu mě láká myšlenka zkusit si v závodě i 4,5 mm v 16 J. Ale asi zalezu do kouta a počkám, až to zase přejde, když už mám tu 5,5ku. Optika na HFT by to sice také dala, ale...
Jestli se přidá ještě pár lidí, bude otevřená vlastní kategorie PCP. A pak by to bylo teprve zajímavé
			Sice jsem neměl ani nastřelenou pušku na tuhle vzdálenost a nastřeloval jsem proto až během závodu, ale k mému překvapení jsem pár malorážek i přestřílel.
Je to v hale, takže nefoukalo. Vlastně na pořádné nastřelení pušky ideální a závod vyšel levněji, než když si člověk jde zastrilet na krytou střelnici. Trochu mě láká myšlenka zkusit si v závodě i 4,5 mm v 16 J. Ale asi zalezu do kouta a počkám, až to zase přejde, když už mám tu 5,5ku. Optika na HFT by to sice také dala, ale...
Jestli se přidá ještě pár lidí, bude otevřená vlastní kategorie PCP. A pak by to bylo teprve zajímavé

Zítra v sobotu 22.2 se uskuteční druhé kolo Pachatické odstřelovaačky https://strelniceprachatice.cz/souteze/souteze-2025/ pro vzduchovky bez omezení výkonu.
Tak přijeďte rozšířit naše startovní pole...
Tak přijeďte rozšířit naše startovní pole...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dobř práce, Petře, gratulace k vítězství! 
Je fajn vidět, když se vzduchovka neztratí ani mezi maloražkami
D.
			Je fajn vidět, když se vzduchovka neztratí ani mezi maloražkami
D.
Zajímavé. 
Jsou někde ke stažení pravidla?
V každém terčíku je jedna rána (mino nástřelných?)? Je to nějak omezené časem?
			Jsou někde ke stažení pravidla?
V každém terčíku je jedna rána (mino nástřelných?)? Je to nějak omezené časem?
40 ran k tomu 10 nastrelnych, 25min limit
KalibrGun Springbok 5.5mm 600mm hlaveň modré lamino+ Vector Optics Continental x6 + modulátor Hogan Decimeater
KalibrGun Snipe 5.5mm 700mm hlaveň oranžové lamino + Falcon X50 10-50x60
FX Panthera 600 5.5 + Vector Optics Continental x6 + modulátor DonnyFL
další kolo již tuto sobotu. 19.4. 2025... tak přijeďte
KalibrGun Springbok 5.5mm 600mm hlaveň modré lamino+ Vector Optics Continental x6 + modulátor Hogan Decimeater
19.4. jsem se poprvé zúčastnil Prachatické odstřelovačky. Několik let střílím kovové sklopky HFT s PCP větrovkou a přijel jsem s tím že to bude stejné jen na maximální vzdálenost , max dám o dot navíc . Jak jsem se mýlil. Jiné světelné podmínky , můj puškohled nastaven od posledního HFT na 10x , docela svižný průběh závodu nervozita při rychlém nabíjení 50sáti diabol . A hlavně asi jediný účastník s 16 J a kalibrem 4.5 úsťovka 240m/s.Taky jsem tak dopad v pořadí. Nicméně super zkušenost, poučení pro příští závod tuším v květnu a těším se už teď.
Byl jsem rád, že jsem tě měl tu čest poznat a soutěžit s tebou. u mě to je laborace každý závod. kombinace, nastavení, hlavně, podpěry, střeliva... atd. ale sranda to je
Tuhle sobotu je další kolo.https://strelniceprachatice.cz/souteze/souteze-2025/
Myslíte, že se nás zase sejde víc, než minule
Posledních pár závodů byla kategorie větrovek vždy obsazená, to bylo fajn. Třeba se mezi námi konečně najde někdo, kdo umí taky trochu střílet a sebere "Pitrs2" další metál. Říkal, že se mu to už nemůže vejít na poličku, či co...

(ne, na mě nekoukejte - já jsem rád, když to nenabiju sukýnkou napřed!)
			Myslíte, že se nás zase sejde víc, než minule
Posledních pár závodů byla kategorie větrovek vždy obsazená, to bylo fajn. Třeba se mezi námi konečně najde někdo, kdo umí taky trochu střílet a sebere "Pitrs2" další metál. Říkal, že se mu to už nemůže vejít na poličku, či co...
(ne, na mě nekoukejte - já jsem rád, když to nenabiju sukýnkou napřed!)
opět tam přijedu dělat komický prvek - snad už někdy vyřeším hlaveň (zatím se mám na co vymlouvat 
 )
Taky se chystám . Trénuju venku a můžu to svádět na vítr .
Super, to nás bude zase 5 a více a bude vlastní kategorie. Pokud si tedy někdo dalsi chce vyzkoušet taktické discipliny aniž by musel soupeřit s maloražkami, má šanci!
Vem koncem další možnost si to zkusit bude v Prachaticích až v říjnu.
			Vem koncem další možnost si to zkusit bude v Prachaticích až v říjnu.