Ale která z nich se neoloupe a drží líp než lak na nehty?
 Ale která z nich se neoloupe a drží líp než lak na nehty?Dreslerovy flobertky
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Jejda to je barev   Ale která z nich se neoloupe a drží líp než lak na nehty?
 Ale která z nich se neoloupe a drží líp než lak na nehty?Fox Lady 
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Fox Special
			Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Fox Special
- shadowmage
Re: Dreslerovy flobertky
Proč nezkusíš barvy modelářské? Co budeš dělat s litrem barvy, pokud nechceš natírat i plot? Ale zvol emailové, když jsem ještě modelařil akrylové nestáli za moc. Oranžovou Revell barvou jsem kdysi natíral mušku na LOV-21, tmavá muška nebyla na tmavém podkladu (tmavošedý holub z města...) moc vidět. Rychle schnou, máš obrovský výběr odstínů a jsou kvalitní. No tím že se prodávají po 14ml člověka nezruinují
https://www.peckamodel.cz/produkty/lepi ... ml?epage=2
https://www.peckamodel.cz/produkty/lepi ... ml?epage=2
Optimista ten svou hlavu mučí, ve svém volnu anglicky se učí, pesimista, ten má obzor dosti úzký, ve volnu se tedy učí rusky, realista nechce jenom v demonstracích kvílet, pořídí si zbraň a jde se učit střílet...
			- 
				J.Dressler
- Kontaktovat uživatele:
Velmi dobře drží i na oceli barvy určené na malovámí na sklo, dají se lehce sehnat: https://www.koralek-obchod.cz/barva-na- ... objem-45ml
Napřed mušku dobře odmastit benzinem. Pokud je barva moc hustá, naředit destilovanou vodou.
Je dobré barvu na mušku nanést v několika tenších vrstvách a vždy nechat proschnout. Potom v troubě vechat vytvrdit při 160 stupních C.
Neloupou se a jsou odolné na otěr.
			Napřed mušku dobře odmastit benzinem. Pokud je barva moc hustá, naředit destilovanou vodou.
Je dobré barvu na mušku nanést v několika tenších vrstvách a vždy nechat proschnout. Potom v troubě vechat vytvrdit při 160 stupních C.
Neloupou se a jsou odolné na otěr.
Děkuji za info   ta barva naní ani moc drahá a snad to zvládnu vypálit v troubě. Dívala jsem se, že ji nabízí v mnoha odstínech.
 ta barva naní ani moc drahá a snad to zvládnu vypálit v troubě. Dívala jsem se, že ji nabízí v mnoha odstínech.
 ta barva naní ani moc drahá a snad to zvládnu vypálit v troubě. Dívala jsem se, že ji nabízí v mnoha odstínech.
 ta barva naní ani moc drahá a snad to zvládnu vypálit v troubě. Dívala jsem se, že ji nabízí v mnoha odstínech.Fox Lady 
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Fox Special
			Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Fox Special
Stemi 160°C opatrne. Při tehle teplotách se ocel zacina popouštět.
Za to bys dostal kouli   

Popouštěcí teploty začínají u ocelí od 270 st.C, takže bez obav

Popouštěcí teploty začínají u ocelí od 270 st.C, takže bez obav

CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
			ZKM 452
Dresslerovky
- shadowmage
To záleží na složení oceli a zamýšleném použití, ale běžný rozsah popouštěcích teplot je od 160 do 500 stupňů celsia, ve výjimečných případech i výše. A zrovna rozsah od 160 stupňů se používá pro zastudena tvářené nástrojové oceli. Další věcí je ovšem výdrž na teplotě, která je v dolním rozsahu teplot v řádu mnoha hodin, takže během chvilky v troubě se s tím nic nestane
Optimista ten svou hlavu mučí, ve svém volnu anglicky se učí, pesimista, ten má obzor dosti úzký, ve volnu se tedy učí rusky, realista nechce jenom v demonstracích kvílet, pořídí si zbraň a jde se učit střílet...
			- shadowmage
V tom máš naprostou pravdu, když v troubě nahřívám Kydex používám tohle:
https://www.alza.cz/weis-teplomer-do-tr ... gIn5fD_BwE
A koukal jsem jako puk, když mi u 16 let starého sporáku Mora explodoval filtrační kondenzátor, vyměnil jsem ho za nový se stejnými parametry (složit to puzzle abych to přečetl bych nikomu nepřál...), a trouba najednou peče o skoro 30 stupňů více a odpovídá udávaným hodnotám na termostatu. Takže u lepších značek třeba i hodnoty odpovídají, ale když je spotřebič nový a elektronika neopotřebovaná
https://www.alza.cz/weis-teplomer-do-tr ... gIn5fD_BwE
A koukal jsem jako puk, když mi u 16 let starého sporáku Mora explodoval filtrační kondenzátor, vyměnil jsem ho za nový se stejnými parametry (složit to puzzle abych to přečetl bych nikomu nepřál...), a trouba najednou peče o skoro 30 stupňů více a odpovídá udávaným hodnotám na termostatu. Takže u lepších značek třeba i hodnoty odpovídají, ale když je spotřebič nový a elektronika neopotřebovaná
Vypalovací barvu na sklo jsem sehnala a už i vyzkoušela, po vytvrzení v troubě při 160 °C drží a nejde seškrábnout. S lakem na nehty se to nedá srovnat, fakt o hodně lepší. Nabarvila jsem obě mušky na mých pistolích a vypadá to dobře a bezva se s tím míří 

Fox Lady 
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Fox Special
			Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Fox Special
To je blud! Hystereze bývá kolem 10°C. U elektronického řízení teploty kolem 2-3°C.
Tu nejde o hysterezi, ale o presnost regulace.  Delam v oboru termoregulace vice jak 20 let a pokud trouba nebo pec nema nuceny obeh , tak rozdily teplot v ramci vyhrivaneho prostoru dosahuji desitky stupnu. Kdyz se ktomu prida nevhodne umisteni cidla, ktere nesnima nejteplejsi misto ale nejaky teplotni median, tak o troube nelze uvazovat jako o zarizeni, kde se daji provadet jakekoli technologicke kroky vyjma peceni potravin.
To je poznatek z praxe po ustálení teploty v konkrétním bodě měření (běžně uprostřed trouby). Také dělám v oboru přes 20 let.  To je ale jedno. Důležité je, že se barvičky dobře upekly.
 To je ale jedno. Důležité je, že se barvičky dobře upekly.  
No vzdyt rikam, pokud nebude zahrivany predmet primo u cidla nelze se spolehat, ze bude mit pozadovanou teplotu. A uzivatel nema poneti, kde je teplotni senzor umisteny.
Vyzkoušeno. Vypadalo to složitě, ale je to vcelku snadné. Na chromovaném povrchu to vytvořilo červenou metalízu která je transparentní a je velmi dobře vidět. Barva je totiž částečně průhledná. Po upečení  drží velmi dobře.
pistole Fox S 200, King Cobra, Fox Special, derringer Rex L