rumcajs_tr, FilipC, risomas Děkuji za příspěvky.
Pro ty, kteří ještě vybírají doplním.
Weihrauch 30S může odradit nízkým výkonem, jelikož většina se dívá na krásné 300-400m/s, ale zrovna tato vzduchovka je dobrá pro začátečnickou výuku střelby. Skoro nemá zpětný ráz, má dobrou spoušť a skvělý mířidla. Nátah je lehký. Někdy ji přirovnávají ke Slavia 630/1 a zkusím napsat recenzi s takovým srovnáním.
Gamo CFX více vyhovuje pro seriózní střelbu beze spěchu, nejlíp s optikou. Blíží se k HW 77/97. Má horší spoušť a více plastu, ale je lehčí a nabíjení je bezpečné.
Zvlášť povím o koupi Gamo CFX Royal pro rumcajs_tr. Myslím si, že se to bude hodit.
Ve stejný den, ale ve třech obchodech byly objednány a zaplaceny vzduchovka, puškohled a montáž.
Puškohled Nikon ProStaff Target 3-9x40 byl objednán v shop-centrum.cz a přivezen den po zaplacení. Obal tak jak má být - krabice s puškohledem obaleny do bublinkové fólie uvnitř velké krabice. Ideální koupě, doprava, obal.
Vzduchovka, která dorazila za několik dní po zaplacení byla vrácena kvůli závadám. Napínací páka byla ohnutá, gumička vedle kolíku vyčnívala (což znamená, že je poškozena), a plast vyčníval a škrábal ruku.
Zbrane-vzduchovky souhlasili s výměnou, ale bohužel jiná nebyla skladem a muselo se čekat víc jak týden. Samozřejmě se to může stát každému prodejci, ale je lepší kontrolovat zboží před odesláním.
Potřebná NÍZKÁ montáž byla skladem jenom na Flusbrok.cz, ale po dlouhém čekání na zboží (11 dní) jsem poslal e-mail s otázkou ohledně dodání, na který nebylo zodpovězeno. Po několika telefonátech se podařilo zjistit, že je skladem jenom vysoká montáž a nízký bude za několik dní. Po třech týdnech a několika nezodpovězených e-mailu jsem požádal o zrušení objednávky a vrácení peněz, které se musí vrátit do 5-ti pracovních dnů.
Šestý den zavolali s otázkou: máme poslat montáž nebo ne?
Tuning vzduchovky s jinou montáži už byl dokončen, ale rozhodl jsem se aby nějaká další montáž pro jistotu byla a řekl jsem ať to pošlou. Za dva dny (už 29 dní po provedení objednávky!) přišla montáž. VYSOKÁ!. Další den jsem jej poslal zpět, dal jsem vědět prodejci a požádal o vrácení peněz. Po 5-ti pracovních dnech čekání jsem poslal e-mail s podmínkou, že když zítra peníze nebudou na účtu, tak požádám o kompenzaci všech nákladů spojených s danou koupi. Další den byly peníze na účtu. Takové obchody vyvolávají odpor.

Takže kromě výběru vzduchovky je potřeba vybrat správný obchod