Možná jsi natrefil na vadný kus  

Já se svojí Gamovkou, musím zaklepat problém nemám. Taky mám plastovou kostku hlavně.Trvalo mi poměrně dlouho než jsem zjistil při jakém úchopu a stylu držení dosahuje nejlepší přesnosti (moje subjektivní vyhodnocení, někdo může nastřílet lépe  

Nakonec mi vyšlo, že nejlepší je vzduchovku držet pevně rukou a svírat prsty pevně předpažbí ve 2/3 délce od lučíku, to je někde kolem těžiště,pevně "obalit" krk pažby a pevně do ramene jako kulovnici.Při volném držení jsem dosahoval soustřelu jako při střelbě z brokovnice 

Ještě jeden poznatek, žádná z mých vzduchovek, ať je to Slavia,Gamo nebo Hatsan, tak nestřílí dobře pokud mám při střelbě s oporou položené předpažbí přímo na opoře (např. bag, smotaná deka,opěrka lavky atd...).Pokud mám mezi předpažbím a oporou ruku, tak dosahuji daleko lepších výsledků. Nevím čím to je, ale funguje mi to tak. No, aby toho nebylo málo, tak každá pístová vzduchovka dosahuje nejlepší přesnosti při určitém držením a určitém střelivu, ale to musí člověk zkoušet a experimentovat.
Taky jsem zjistil, že na přesnost určitého střeliva má také vliv držení vzduchovky, např. při střelbě z mojí vzduchovky Gamo Big Cat , diabolky Exact Jumbo RS dosahovaly nejlepšího soustřelu, při pevném dřžením, kdežto Straton Jumbo při volném držení. Vypadá to, že je to s pístovými vzduchovkami mnohem horší a komplikovanější, než si dokážeme představit 

„Já jsem ta cesta, pravda a život,“ odpověděl Ježíš. „Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. Kdybyste mě znali, znali byste i mého Otce.