Budem na tom podobně,díra v desce má 18mm a deska je silná 25mm.Kdyby měla těch 20mm šla by určitě taky skrz.Výstřel 25m.Vyšší hmotností střeliva ti vzrůstá i výkon a nejsi jediný.Když je střela těžší musí být zákonitě také pomalejší a měla by mít stejný výkon jako střela lehčí a rychlejší ale v praxi to tak není. PROČ?? 

To bude nejspíš tím, že Hatsan má poměrně těžký píst. Píst z mého Hatsana, co jsem zvážil, měl hmotnost 330 gramů, což je poměrně hodně ve srovnání s pístem ze vzduchovky Gamo, který váží necelých 200 gramů, ale zase tam má závaží pístu, tedy dalších 40-50 gramů navíc. Navíc Hatsan ve 4,5ce má poměrně dost velký otvor v pouzdře válce,+-  4mm.
U některých slabších vzduchovek, je to prý zase naopak, tzn. při lehčím střelivu se dosahuje vyššího výkonu. Proto, je dobré používat optimální hmotnost střeliva. Nicméně na mojí Slavii 631 jsem naměřil 10,3J s JSB Exact RS 0,475g a 11,2 s JSB Exact 4,51 0,547g.
„Já jsem ta cesta, pravda a život,“ odpověděl Ježíš. „Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. Kdybyste mě znali, znali byste i mého Otce.