Příspěvek
									od Lox » 12 pro 2016 13:00

Asi Vás trochu zklamu, ale nejspíš přecejen zvolím tu CZ 200 S. Momentálně nemohu do vzduchovky investovat 20~25k a chtěl bych zůstat u PCP, pro které jsem se již rozhodl. Díky tomu tedy musím počítat i s pumpou/bombou a když to chcu vše sladit do 13k, tak přesahovat cenu 10k u samotné zbraně moc nemohu. Z tohoto pohledu pro mě přichází v úvahu v podstatě jen zmíněná CZ 200 a ta SPA PR900W. SPA je sice levnější, ale jak již bylo řečeno: Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci. Podle většinového názoru si myslím, že ta CZ 200 je kvalitní PCP entry level vzduchovka, která nebude jako SPA o štestí dobrého kusu. Navíc je pro mě momentálně asi menší zlo investovat méně teď na začátku a později přikoupit případné příslušenství/tuning, jako by mohla být např. větší kartuše, kompenzátor, quickfill apod.
Ještě mi zde byla navržena alternativa v podobě Gamo Coyote a/neboli BSA Buccaneer SE. Tato vzduchovka sice limit 13k přesahuje, ale je to set obsahující jak pumpu, tak puškohled, quickfill a zásobník na 10 ran. Jestli se jedná o lepší volbu nedokážu posoudit. Tuším, že bude mít delší pažbu oproti CZ 200 S Hunter, takže už to asi nebude "juniorka". Co se kvality týče - netuším, subjektivně předpokládám, že CZ 200 bude kvalitnější. Trochu se mi nelíbí použití plastů. Nicméně výbava je opravdu za ty peníze solidní, ale nechci koupit špatnou vzduchovku s dobrou výbavou. S tím už toho pak moc nevymyslím.
Máte někdo zkušenosti? Nějaké recenze jsem četl, ale momentálně mi jde především o porovnání s CZ 200 S.