8.3-12.5 J / 5.7 - 7.4 J
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Queeg 512 píše:Viděl bych to tak, že hlavní příčinou problému s pístem/pouzdrem byl vadný (v podstatě zapuštěný) vodící kroužek pístu. Všiml jsem si toho už při první kontrole po cca 200 výstřelech a kroutil jsem nad tím hlavou i při experimentech s mazáním (několik rozebrání mezi 400-800 výstřelů) a chtěl jsem to vyměnit, minulý týden jsem ale místo cesty pro nový vodící kroužek nějak ochořel (to bylo při 1200 výstřelech, na pístu v té době nebylo moc poznat - škrábanců v zadní části pístu bylo minimum a žádný neprocházel i (zapuštěným) vodícím kroužkem, takže ani nešlo poznat, jestli tam nebyly už před dosoustružením těla), tak jsem se rozhodl že s tím do uzdravení ještě dostřílím. No a vzhledem k tomu že mám doma střeliště přímo v posteli, tak jsem toho nakropil celkem dost a včera při dosažení 2300 výstřelů (těsně před novým termínem cesty pro nový vodící kroužek) mi to začalo dřít při natahování.
Flinta je pak už v reklamaci, bohužel ale nebyl akceptován můj úvodní návrh, který spočíval v tom, že jsem vysypal flintu v součástkach na pult, ukázal, co je špatně, a dožadoval se okamžitého částečného odstoupení od smlouvy ve věci pístu, pouzdra a pažby a následného prodeje nového pístu, pouzdra a pažby...
... U problému s pažbou vidím ale jen dvě možné příčiny - buď ten strom fakt špatně narostl, nebo je příslušná pasáž pažby pro S634 příliš slabá. No a ta druhá možnost je opravdu nepříjemná - znamenalo by to, že bez zprasení pažby příčným šroubem nebo vlepeným kolíkem nemůže jít o vzduchovku na celý život
... S prasklou pažbou je ale jedinou možností reklamace
 A to som 634 kupoval hlavne kvoli dostupnosti nahradnych dielov.
 A to som 634 kupoval hlavne kvoli dostupnosti nahradnych dielov.

Nastřeloval jsem ho ve špatných podmínkách, nemohl jsem si ji pořádně opřít, je to víceméně z ruky. Řekl bych, že to ještě lítá trochu moc doleva. Každopádně mi nepřišla mířidla na ní jen jako přibližná, trefovalo se mi s nimi překvapivě dobře, na 15 metrů úplně luxusní soustřel cca pod hrníček, ze stoje, bez opory. Neříkám, že ten soustřel byl přesně uprostřed terče, ale já stejně hodlám používat tu optiku, takže jsem s mířidly nijak nehýbal.
 Nastřeloval jsem ho ve špatných podmínkách, nemohl jsem si ji pořádně opřít, je to víceméně z ruky. Řekl bych, že to ještě lítá trochu moc doleva. Každopádně mi nepřišla mířidla na ní jen jako přibližná, trefovalo se mi s nimi překvapivě dobře, na 15 metrů úplně luxusní soustřel cca pod hrníček, ze stoje, bez opory. Neříkám, že ten soustřel byl přesně uprostřed terče, ale já stejně hodlám používat tu optiku, takže jsem s mířidly nijak nehýbal.  . Při koupi nové Slávie (nejen) 634 doporučuji hned rozebrat, vyčistit od špon a to především v prostoru pístu, pořádně namazat (hlavně dosedací část vodítka pružiny s konec pružiny, pootáčí se to tam) a vyměnit těsnění pístu, bývá střihlé od humpoláckého skládání z výroby a velmi opatrně složit zpět. U mých zbraní to většinou o něco zvedlo razanci, viz naposledy u mé 634 v 5,5mm.
 . Při koupi nové Slávie (nejen) 634 doporučuji hned rozebrat, vyčistit od špon a to především v prostoru pístu, pořádně namazat (hlavně dosedací část vodítka pružiny s konec pružiny, pootáčí se to tam) a vyměnit těsnění pístu, bývá střihlé od humpoláckého skládání z výroby a velmi opatrně složit zpět. U mých zbraní to většinou o něco zvedlo razanci, viz naposledy u mé 634 v 5,5mm.