Jakožto čerstvý majitel ZP (B,E) se rozhoduji nad první zbraní(9mm), a po přečtení mnoha diskuzí a spousty hodin čučení na YTube ohledně zbraní, jsem došel k tomuhle výběru:
CZ75B
CZ09/07
Glock17
K100 MK12
Do zbraně bych nechtěl dát víc než 16k, což bych řekl mě omezuje na CZ09/07 a K100 pokud by šlo o novou zbraň.
Není podmínkou, aby byla nová, ale určitě v lepším než dobrém stavu.
Zbraň by byla využitá na občasné nošení (zaměstnání mi nedovoluje každodenní),všude tam kde je to možné
 Jinak bude v "pohotovosti" doma v trezoru a nebo aktivní na střelnici, kam plánuji chodit min.3x měsíčně si na zbraň řádně zvyknout a prohlubovat techniku...nemyslím si, že bouchnu víc jak 400 nábojů za měsíc, ale i tak by to dělalo 15 000ran na 3roky, což je záruka na jisté hlavně
 Jinak bude v "pohotovosti" doma v trezoru a nebo aktivní na střelnici, kam plánuji chodit min.3x měsíčně si na zbraň řádně zvyknout a prohlubovat techniku...nemyslím si, že bouchnu víc jak 400 nábojů za měsíc, ale i tak by to dělalo 15 000ran na 3roky, což je záruka na jisté hlavně  
Toliko k využití...
CZ75B:
Jediná zbraň ze které jsem zatím střílel, asi jako většina nováčků. Dobře se mi držela, při střelbě kopala asi tak nějak standardně (nemám s čím porovnat
 ) ...
) ...CZ09/07:
O těchto jsem si dost načetl a větší 09 mi přišla jako lepší volba...snad i proto, že na 07 šlo více kritiky.
Trochu mi zde vadí komentáře o jakémsi vydutí na rámu, nejsem si jistý zda je to tak častý problém, nebo šlo o první modely, ale je to mínus...
Glock17:
Obecně se mi nezamlouvá vzhled, omlouvám se příznivcům G, ale co do funkčnosti je to dobrý kandidát a je potřeba s ním počítat. Jak je to s "kopáním" těchto plasťáků zatím netuším, po Novém roce si jdu do Čestlic zkusit G17 vs CZ75 co tam mají, tak uvidím jaký je to rozdíl.
K100:
Tohle je zatím můj favorit...Zkusit si ho mohu až v únoru, kdy otevřou střelnici u Tábora, takže do té doby jedině že najdu nějakého ochotného vlastníka z okolí Prahy nebo Benešova

Tahle zbraň se mi líbí, má dobré recenze od webů i uživatelů...každý kdo s tím střílel, tak chválil kultivovanost při střelbě, hlaveň a její uzamykání fajné, povrchová úprava...životnost...cena. Splňuje snad všechno. Jen jak je to se servisem...pokud by se musela posílat na SVK tak je to nepříjemné.
Tolik asi k mému názoru. Mám tedy 4 kandidáty (pokud beru CZ09/07 jako jednu), cenu bych zatím nešešil jako primární ukazatel. Spíše mi jde o názory, kdy někdo dokáže přiřadit plusy či mínusy na základě vlastních zkušeností nebo zkušeností od kamarádů. Ovšem objektivní
 ...chápu, že někdo nedá dopustit na Glock, ale pokud je to jediná pistole ze které střílel, tak nelze hodnotit v čem je tato lepší
 ...chápu, že někdo nedá dopustit na Glock, ale pokud je to jediná pistole ze které střílel, tak nelze hodnotit v čem je tato lepší 
Zbraně byh si rád někde ošahal, v lepším případě si vystřelil, ale zatím nemám známé v komunitě okolo zbraní, takže se pokusím najít střelnice kde mají tyto kousky a nebo v obchodech. Ovšem názory těch co už mají něco za sebou mají svou váhu.
Předem děkuji za jakékoliv názory, rady, příspěvky...

1.střílení a jde z baráku.
 1.střílení a jde z baráku.
 .
 .

Nevíte jestli se chystá nějaká akce, kde si lze osahat
 Nevíte jestli se chystá nějaká akce, kde si lze osahat