Příspěvek
od harpplayer » 05 bře 2016 17:02
Tak si tak přátelé myslím, jestli nás kromě celého vedení ČSS netahá za fusekli i komise rozhodčích. V listopadu 2015 jsem písemně diskutoval s Ing.Bílkem o pohledu na odkládací dvojnožku montovanou na zbrani s tímto výsledkem (cituji ve zkrácené verzi):
" Pokud střílíme podle platných PSS, která jsou v souladu s pravidly ISSF, pak musíme tato pravidla respektovat...
* Pokud střelec používá sklopné nožičky, pak je nutné je posuzovat jako závaží. V tom případě musí odpovídat čl. 7.4.5 d).
* Pokud střelec používá nožičky nesklopné, které jsou namontované na zbrani napevno, pak je to tentýž případ."
Uvádím citovaný bod mezinárodních PSS platných od 1.1.2014:
d) Závaží na předpažbí nesmí zasahovat níže, než 90 mm pod osu
hlavně a ne dále vpřed, než 700 mm od zadního konce systému.
V těchto dnech se střílí Světový pohár v Bangkoku. Když jsem na několika videích sledoval práci rozhodčích, jak bedlivě dbají na dodržování pravidel, nemyslím si, že by přehlédli něco, co je v rozporu s nimi.
Přikládám aktuální snímek z finále disciplíny LM 60, který mě uvádí do jisté schizofrenie. Vidíte to, co já - dvojnožku na zbrani během střelby, která nikomu nepřipadala unfair. Mimochodem, konec té dvojnožky není v žádném případě vzdálen do 90 mm od osy hlavně...
Komu mám tedy věřit - rozhodčím pískajícím Světový pohár nebo předsedovi komise rozhodčích ČSS?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.