Když jsem měřil energii na malorážce měl jsem hradla někde na třech metrech

Pak půjčíte hradla kolegovi na vedlejším stanovišti a ten napálí čidlo protože je to vykastrovanej tur domácí

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Rozhodně to není ani jedna z výše zmiňovaných. Otázka je jak je rychlost ovlivněna. Tuto problematiku řeší přechodová balistika.kicmis píše:To máš pravdu, ale pokud má zbraň moderátor a ty měříš za moderátorem tak jaká je to rychlost? Má zbraň má moderátor, Ušákova nemá.
To bude záležet na parametrech zbraně a střely. Tato problematika je mimo zaměření tohoto fóra.jama píše:Jestli jsem to správně pochopil, tak měřit by se mělo ne hned za ústím hlavně, ale až v určité vzdálenosti za ním. Otázka je, kolik je ta vzdálenost optimální, aby přestaly účinkovat vlivy vířících plynů a zároveň nedošlo již k poklesu rychlosti.
To, co říkáš není pravda: Viz citace z článku: Úsťová rychlost se měřit běžnými postupy nedá, je výsledkem vnitrobalistických výpočtů, které jsou však pouze přibližné a u reálných systémů je proto dávána přednost experimentu. . TAlexxxus píše:Ústovka by se měla meřit ve vzdálenosti 1 metr od ústí hlavně.
Z hlediska legislativy naprosto v pořádku. Troufnu si tvrdit, že při 10 J bude na 4 metrech od ústí hlavně dodatečný účinek plynů zanedbatelný (Když tak mi to vyvraťte).FlyBear píše:Někdy záleží i na legislativě. Ve Švédsku máme zákonem předepsaný limit pro vzduchovku bez ZP: energie max. 10 Joule měřeno 4 metry od ústí hlavně.
Ehm, jak ti to říct, toto jsem tu postoval na předchozí stránceCora píše:něco od soudního znalce v oboru balistiky
http://www.rucevzhuru.cz/index.php/tech ... trely.html
 .
.No to právě neměříte. Měříte úplně něco jiného. Když si přečteš ten článek, tak ti to tam vysvětlí.Alexxxus píše:Jak píše znalec, to co my změříme na chronech co máme na hlavní našourané, to měříme počáteční rychlost - když chci znát rychlost neovlivněnou třeba co2 plynem prostě měřím přes velká hradla na vzdálenost jeden metr ....

samo že tam má být jen rychlost, to dá rozum že jo..
  samo že tam má být jen rychlost, to dá rozum že jo..    

Myslím, že nebyl očekáván hloubkový rozbor s přesným laboratorním měřením...
  Myslím, že nebyl očekáván hloubkový rozbor s přesným laboratorním měřením...Taky jsem se tak trochu nudilranovak píše:Do těchto vašich nesmyslných akademických debat jsem se vůbec nechtěl zapojovat, ale nějak jsem se včera nudil

FlyBear píše:Podle ChairGunu:
--------------------------
00 m ... 241,0 m/s
01 m ... 239,5 m/s
02 m ... 238,0 m/s
10 m ... 226,7 m/s
30 m ... 201,7 m/s
50 m ... 179,7 m/s
 počiatočná rýchlosť  bola cca 243 m/s
 počiatočná rýchlosť  bola cca 243 m/s