Příspěvek
									od tomio » 14 říj 2015 13:22

Ahoj všichni,
Mám uvedený kousek zapůjčený "na testování".
Ze vzduchovek jsem toho moc nenastřílel (pár set diabolek na slavii 631), a ze vzduchových pistolí ještě míň-takže nic.
První dojmy z krátkého testu (zatím cca 20 diabolek):
- zbraň působí bytelně kromě plastové rukojeti, která je složená ze dvou částí přišroubovaných ke kovovému tělu. Ty plastové odlitky na sebe moc nenavazují (v horní části je mezi nimi cca 1mm mezera). úchop nic moc, jedná se o hladký plast, takže po chvíli prokluzuje. zdrsnění pažbičky není příliš efektivní (moc nepomůže)
- mířidla jsou tragická. Muška je v pořádku, ale hledí se nepovedlo. Jedná se plastovou "kostičku", která se dá podélně i příčně seřídit, ale i v zajištěné poloze má obrovskou vůli a celá kostička se pořád "třepe". Nejspíš by to šlo po nastřelení zakápnout barvou, nebo lepidlem, ale působí to (v kontrastu se zbytkem pistole) velice odfláknutě.
- po natažení (zalomení hlavně) se má do hlavně vložit diabolka, ale standard kovohutě diabolky nejdou do hlavně úplně zatlačit. Po vložení diabolky její cca 1mm část přečnívá. Buď se podaří to nějakým přípravkem zarazit hlouběji do hlavně, nebo hlaveň prostě zalomíte zpět a zůstane tam po výstřelu zbytek "zástěrky" diabolky "zalisovaný" - což určitě neprospívá pistoli a možná to má vliv i na přesnost. Zkusím zajít do obchodu se zbraněmi i s pistolí a vybrat takové diabolky, které zajedou do hlavně úplně celé.
- spoušť je vcelku příjemná. V první fázi namáčknutí jde vše zlehka, pak je na prstu cítit odpor, který je nutno překonat, ale chod spouště mi v této poslední fázi příjde drsný, trhaný (jako by drhnul). Netuším, jestli se toto dá na pistoli nějak upravit (leštěním kovových částí).
Energii nemám jak posoudit, rovněž zpětný ráz neposoudím (je to míň jak zalamovací slavie, ale jedná se přecejenom o pistoli, že)
K přesnosti se také moc vyjadřovat nebudu, protože jsem pistolku držel v ruce jen krátce. nicméně po střelbě na cca 5m mě dost nemile překvapila. I když mířím na střed (v sedě s oporou), lítá to všudemožně. Z klasické 9mm pistole dávám na 20m soustřel 5ti ran na 20cm a u této vzduchovky jsem nebyl schopný na 5m udržet 10 střel v 10cm kruhu (tak to nejspíš nebude střelcem, ale výše zmíněnými problémy).
O víkendu testuju dál (snad už s novou municí)
Pokud někdo o tomto plivátku uvažuje, mohu nafotit
Walther CP 99 , TAU 6, TAU 7 , Drulov DU-10 
TAU 200 dioptr, Umarex 850 Airmagnum 5.5 kyvet power, Cz 200 4.5
Momentálně ve stavu experimentování s vlastní pažbou