Koule je koule?Špatná teorie.Viděls někdy něco jinýho kulatýho kromě floberťáků?
Flobertka
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
...když to tady tak čtu...Kdesi jsem se dočetl,pokud má být letící střela stabilní,musí mít minimální délku,která odpovídá 1,5 násobku průměru-ráže.Měl jsem brněnskej revolver,6 paců hlaveň.Po vystřílení krabičky kuliček jsem kupoval už jen špičky...
Koule je koule?Špatná teorie.Viděls někdy něco jinýho kulatýho kromě floberťáků?
Re: Flobertka
Flobert-brok má do kuličky daleko.

Teda rozebranou flobert kuličku vidim poprvně
a je to pěknej hnus. Tohle moc přesně lítat nemůže.
diky Kavy , tohle snad všechny teoretiky presvedci. Ted ještě prosimvas vemte někdo mikrometr a zmerte prumery obou typu neb si myslim ze .22 jej bude mit mensi. Je to jen jeden z mnoha faktoru , ale řekl bych ze i delka komory bude mit vliv. Jakmile strela opusti nabojnici zacne rotovat diky nerovnoměrnému horeni sloze a jde oto aby se co nejdříve "zakousla" do drazkovani. Coz u revolveru vyžaduje vetsi precizi zpracovani nez u kupr. pusek.
no fakt ze jo... je to hnus. to ta spicka ma mnohem lepsi tvar - min nachylnej k vychyleni pokud rotuje vic nez v jedny ose ..... boze muj, boze muj to je material....pellerm píše:Teda rozebranou flobert kuličku vidim poprvněa je to pěknej hnus. Tohle moc přesně lítat nemůže.
-
strelec3751
Flobertka v redukovaném výkonu 7,5J je slepá větev vývoje.
to není vyvoj, ale blba legislativa.
Důkazem budiž staré plnotučné flobertky, které se používaly na terčovou salónní střelbu, odstřel špačků apod.
Alfa 641
- jozef hošmanek
To stejné je už ode mě o pouhé čtyři příspěvky nahoře:

- jozef hošmanek
Měřil jsem střely mikrometrem a špička má průměr 5.51 mm a kulička 5.72 mm! Rozdíl je více jak dvě desetiny mm!!!
Kuličky se dobře a hluboko zaříznou do drážek, špičky skoro vůbec.
Kuličky se dobře a hluboko zaříznou do drážek, špičky skoro vůbec.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
ZKM 452
Dresslerovky
mozna by stalo zato zkusit strelit do kupy hader obouma typama a slusnym makro fotakem nafotit stopy po drážkách.
proč proboha do hader? Proč ne do vody, která je pro tyto účely asi milionkrát vhodnější?
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.