Výpis z rejstříku trestu při pobytu v zahraničí v minulosti
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Zdravím... Mám takový dotaz a při troše štěstí mi snad někdo poradí... Chci si udělat ZP a narazil jsem při pročítání otázek na jeden zádrhel... Jde o poznámku, že žadatel o ZP který byl před méně než 10 lety v zahraničí déle než 6 měsíců, musí předložit výpis z rejstříku trestu daného státu... Cca před 8 lety jsem byl pracovně v Irsku. Byl jsem tam něco málo přes 3 roky. Chci se teda zeptat jestli někdo nebyl v podobné situaci když si dělal ZP a jak postupoval, respektive kde ten výpis sehnal? Předpokládám, že naše úřady tuto záležitost nevyřizují... Ptám se nejdříve tady než začnu psát a volat na všechny možné úřady... a připravovat se na nejhorší, že budu muset HODNĚ oprášit angličtinu kterou už vlastně ani neumím a budu muset kontaktovat Irskou ambasádu... popřípadě gardu v Irsku... Předem díky za jakoukoliv radu...
		Re: Výpis z rejstříku trestu při pobytu v zahraničí v minulo
Napiš na jejich ambasádu, oni ti to vystaví.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm, 
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
			SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Bylo to na 3 roky v kuse bez trvalého bydliště v ČR a bez návštěvy alespoň jednou za půl roku?
No na ambasadu asi budu muset nakonec napsat, eventuelne zavolat ale nevim jak se tam postupuje. Urcite budou chtit videt OP nebo nejaky doklad a Ambasada je v Praze, ja jsem z druhe strany rep. tak si tam asi budu muset udelat vylet...  A rukama nohama se nejak domluvit... snad ze sebe nejakou inteligentni vetu vypotim...
 A rukama nohama se nejak domluvit... snad ze sebe nejakou inteligentni vetu vypotim...  

Byl jsem tam cca 3 a 1/2 roku, mel jsem trvale bydliste v CR a na dovolenou jsem jezdil prubezne jednou za pul roku ale jednou to bylo treba po 6 mesicich a podruhe treba po 7... Je to uz dost davno tak presne si to nepamatuju...
			 A rukama nohama se nejak domluvit... snad ze sebe nejakou inteligentni vetu vypotim...
 Byl jsem tam cca 3 a 1/2 roku, mel jsem trvale bydliste v CR a na dovolenou jsem jezdil prubezne jednou za pul roku ale jednou to bylo treba po 6 mesicich a podruhe treba po 7... Je to uz dost davno tak presne si to nepamatuju...

Jeste me napadla druha varianta... Ze zoufalstvi uz sedim asi 2 dny na netu a hledam ruzne varianty a nasel jsem jednu vec. CzechPoint vydava vypis rejstriku trestu a udajne je tam kolonka kde se da zazadat mimochodem i o vypis ze zeme EU... Na oficialnich strankach CzechPointu o tom ale neni zminka... tak nevim, co si o tom myslet... Zkusim tam zavolat a uvidim jestli je to realne...
A co pas, máš tam razítka? Nebo už to bylo za dob Schengenu? Myslím si, že snaha o získání výpisu je naprosto zbytečná - prostě bych se na to vykašlal. Literu zákona jsi splnil - a i kdybys to o pár dnů někde přetáhnul, tak neexistuje důkaz o tom, že to tak bylo. Jestli jsi tam nic nespáchal, tak je to stejně jedno.
Jo a technická - na většině ambasád mají úředníky, co umí česky.
A ještě jedna - stačí i čestné prohlášení (ale viz výše).
			Jo a technická - na většině ambasád mají úředníky, co umí česky.
A ještě jedna - stačí i čestné prohlášení (ale viz výše).
Nevim, jestli neplacnu blbost ale tusim, ze Irsko do shengenu nepatri i kdyz je v EU... A na to prave spoleham... ze je v EU a na Czech Pointu si muzu zazadat o vypis z rejstriku trestu z nektere zeme EU... Zjistil jsem to teprve dneska... Ale tim by se mel muj problem vyresit... Jo a zadny trestny cin ani v Irsku ani v CR jsem nespachal, jsem cisty jako padly snih...  v tom jsem klidny...
 v tom jsem klidny...  Jen jsem to vsechno chtel mit ofiko... Kazdopadne MOC diky vsem co se snazili poradit...
 Jen jsem to vsechno chtel mit ofiko... Kazdopadne MOC diky vsem co se snazili poradit... 
			 v tom jsem klidny...
 v tom jsem klidny...  Jen jsem to vsechno chtel mit ofiko... Kazdopadne MOC diky vsem co se snazili poradit...
 Jen jsem to vsechno chtel mit ofiko... Kazdopadne MOC diky vsem co se snazili poradit... 
Teda obema... Hl. Pelanj...  A kdyby nevysel ten vypis pres CP tak budu spolehat na to, ze na te ambasade bude teda nejaky cech...
 A kdyby nevysel ten vypis pres CP tak budu spolehat na to, ze na te ambasade bude teda nejaky cech...  Jeste jednou diky... Cus...
 Jeste jednou diky... Cus...
			 A kdyby nevysel ten vypis pres CP tak budu spolehat na to, ze na te ambasade bude teda nejaky cech...
 A kdyby nevysel ten vypis pres CP tak budu spolehat na to, ze na te ambasade bude teda nejaky cech...  Jeste jednou diky... Cus...
 Jeste jednou diky... Cus...Re: Výpis z rejstříku trestu při pobytu v zahraničí v minulo
S tím Schengenem máš samozřejmě pravdu - jde hlavně o to, že není moc kontrola toho, kde se po Unii pohybuješ. A určitě se to nedozví PČR, pokud po tom nebude pátrat. Při nejhorším si to vyžádají sami, nehrotil bych to.
Asi mas pravdu... Navic nejsi sam, kdo mi rika, ze PCR to nejak v tomhle smeru asi nehroti a pokud je vypis z rejstriku cisty a nemaji nekde sebemensi zaznam (krome treba pokuty za rychlost, svetla apod.)  tak po tom nejdou...
 tak po tom nejdou...
			 tak po tom nejdou...
 tak po tom nejdou...- 
				pm_makarov
Dobrý den, snad Vám to pomůže,
moje zkušenost s čestným prohlášením je taková: Zdržoval jsem se několik let mimo Čr, výpis z rejstříku trestu ze země kde jsem se zdržoval jsem neřešil, na policii jsem přinesl čestné prohlášení kde bylo napsané:
Že v cizině jsem nebyl uznán vinným pro trestný čin,
pro který nemůžu být považován za bezúhonného, nebo uznán vinným z přestupku, pro
který nemůžu být považován za spolehlivého.
Jestli to chceš prostudovat sama tak je to § 17 zakon o zbranich
			moje zkušenost s čestným prohlášením je taková: Zdržoval jsem se několik let mimo Čr, výpis z rejstříku trestu ze země kde jsem se zdržoval jsem neřešil, na policii jsem přinesl čestné prohlášení kde bylo napsané:
Že v cizině jsem nebyl uznán vinným pro trestný čin,
pro který nemůžu být považován za bezúhonného, nebo uznán vinným z přestupku, pro
který nemůžu být považován za spolehlivého.
Jestli to chceš prostudovat sama tak je to § 17 zakon o zbranich
Zdravim. Predem moc diky za info. Situace se ma momentalne tak, ze jsem byl na CzechPointu a zazadal o vypis z rejstriku trestu ze zeme EU a ted na nej jen cekam. Na PCR po absolvovani odborne zkousky pujdu jak s vypisem, tak i s cestnym prohlasenim at je vse v klidu...