Výběr puškohledu na vzduchovku
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Degradovat HW77takovým šuntem?  Když jsem vybíral puškohled na HW97, docela podstatné kriterium pro mně byla celková délka, aby objektiv nezakrýval nabíjecí otvor a já zároveň nemusel přilícovat do nepřirozené polohy. Burris Timberline, nebo Sightron SIH jsou dobrými kandidáty z mého pohledu. I Optisan Viper 10x44 by se dal, ale jeho délka je už na hranici.
		z ho.na bič neupleteš
			Re: Výběr puškohledu na vzduchovku
Teď si nemužu dovolit dražší kukr než za 3k. Proto koukám i v číně.
ČZ 236 - 1 // Weihrauch HW77K + Kolimátor Victoptics 1x35 Red / Green
Jste nějak zmlsaný poslední dobou!
By jste se divili, co všechno za číny mají na flintách v UK. A v pohodě nás s tím přestřílí...
			By jste se divili, co všechno za číny mají na flintách v UK. A v pohodě nás s tím přestřílí...

To je fajn, ale dost nad finanční limit. Spíš by mě zajímal názor na ty číny co sem dal výše.
Já kupoval tady  http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 59060.html a zatím naprostá spokojenost. optika drží, nemění nástřel při přiblížení a je jasná. Osvětlení jsem ještě nepoužil, tak to neumím ohodnotit. Na 50m střelíš cokoli od velikosti 2cm   

na starý kolena jsem se vrátil do klukovskejch let a začal zase střílet.
Jestli není lepší koupit starou dobrou Deltu 4x32AO za 1500, nebo kolik stojí a bez čekání a posléze ji snadno prodat, až budš mít na lepší, než čekat na cosi ze zámoří... 

z ho.na bič neupleteš
No mě by také zajímali názory na ty číny respektive porovnání toho leoše 3,5-10x40  a 4,5-14x40 ale nejspíš tu asi ani nikdo tu 4,5-14 nemá měl bych to na větrovku tak že pohoda 

Je pravda, že ta Delta už je osvědčená, ale padl dotaz na střelbu i na 50m.jama píše:Jestli není lepší koupit starou dobrou Deltu 4x32AO za 1500, nebo kolik stojí a bez čekání a posléze ji snadno prodat, až budš mít na lepší, než čekat na cosi ze zámoří...
Mám přes rok toho čínského Leoše 4,5-14. Celou dobu na HW 97. Absolutní spokojenost v poměru cena x výkon. Nerozsypal se, v šeru světelnost dostačující, nemění nástřel, no prostě pohoda. Nevím, co pořád vymýšlte. Stalo se tu velikou modou pořizovat optiky cenově neúměrné ke zbrani a vůbec k využití. Přitom jsou to optiky vesměs vyráběné také v Číně.
Těch Leošů se nebojte. Ten 3,5-10x má o něco silnější kříž. Někomu to ale vyhovuje. Délkově nazasahuje do nabíjecího prostoru, no prostě spokojenost.
Nedávno jsem pořídil vychvalovaný SIH TAC s mildotem. Nenapadá mě žádný velký rozdíl, jaký by mezi nimi měl být..........ano...cena.........1500 vs 6500.
To Jama: (Degradovat HW77 takovým šuntem?) - zbytečně neplet hlavy začínajícím. Piš jen o těch optikách, které jsi opravdu otestoval.
HW 97K  cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
			Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Harryk díky moc za info to jsem přesně chtěl vědět o te 4,5-14. já radši slabší kříž  tak tuto optiku asi také časem pořídím
 tak tuto optiku asi také časem pořídím  to větší zvětšení už bude asi horší co se týče kvality obrazu třeba při 20x myslím u té 6-24x60 nebo se pletu?u hawke 6,5-20x42 je to při 20x také o malinko horší.ostatně asi jako u většiny optik při větším zvětšení.
 to větší zvětšení už bude asi horší co se týče kvality obrazu třeba při 20x myslím u té 6-24x60 nebo se pletu?u hawke 6,5-20x42 je to při 20x také o malinko horší.ostatně asi jako u většiny optik při větším zvětšení.
			 tak tuto optiku asi také časem pořídím
 tak tuto optiku asi také časem pořídím  to větší zvětšení už bude asi horší co se týče kvality obrazu třeba při 20x myslím u té 6-24x60 nebo se pletu?u hawke 6,5-20x42 je to při 20x také o malinko horší.ostatně asi jako u většiny optik při větším zvětšení.
 to větší zvětšení už bude asi horší co se týče kvality obrazu třeba při 20x myslím u té 6-24x60 nebo se pletu?u hawke 6,5-20x42 je to při 20x také o malinko horší.ostatně asi jako u většiny optik při větším zvětšení.Re: Výběr puškohledu na vzduchovku
Mám dva Leoše 3,5-10 x 40. Jeden má silnější osnovu (ten přišel někdy loni na podzim), druhý má už osnovu tenkou, přišel letos v dubnu. Tak to možná začali dělat se slabší osnovou.
Máte někdo zkušenost s tímhle puškohledem na pružinovce?Leapers UTG 10X44 Compact ,Glass Mil-Dot
Vzhledem ke kurzu dolaru a cenám v Číně sem objednal v ČR Raven 6-24x50 AOE Mil-Dot na zbraně - vzduchovky. Pan Kaleta mi potvrdil že jej lze dát na pružinovou vzduchovku. Údajně ten puškohled zkoušeli na 7,62. Cena je 2690,-. V Číně třeba ten "Leoš"  4,5-14 vyjde na cca 1700,- Kč. To je ale cena bez DPH. Ješte je potřeba připočítat asi 400 Kč DPH. Rozdíl už je pak zanedbatelný. 
Pokud se nevrátí dolar na 20,- tak nákup v Číně nemá moc smysl.
Pokud se nevrátí dolar na 20,- tak nákup v Číně nemá moc smysl.
Před 2 roky jsem si jeden podobný Leapers pořídil, právě kvůli krátké délce, na Prosporta. Byla to hrůza, děs, tentkrát jsem mohl přímo porovnávat s Deltou Titanium. Už jsem to tu někde nejspíš i zmiňoval, tlustá osnova (doslova), obraz podprůměrný (měl jsem variabl 3-12x) od 10x mléčný obraz. Klikání velmi špatné, místy zadrhávalo, místy vůle. K hodnocení nástřelu, apod. jsem se ani nedostal, ještě ten den jsem ho vrátil. A je to škoda, protože na pružinovky s nabíjecím otvorem by se sakra hodila optika s délkou do 33cm...pellerm píše:Máte někdo zkušenost s tímhle puškohledem na pružinovce?Leapers UTG 10X44 Compact ,Glass Mil-Dot
z ho.na bič neupleteš
Děkuji za odpověď. Moc jsi mě nepotěšil  ale na druhou stranu jsi mi ušetřil starosti s dalším křápem. Co by jsi na pružinu doporučil,teď tam mam Viper 10x44SCB.
 ale na druhou stranu jsi mi ušetřil starosti s dalším křápem. Co by jsi na pružinu doporučil,teď tam mam Viper 10x44SCB.
			 ale na druhou stranu jsi mi ušetřil starosti s dalším křápem. Co by jsi na pružinu doporučil,teď tam mam Viper 10x44SCB.