Nechces snad rici, ze nezruseni prihlasky na zavod posune zavod i o nekolik hodin vuci planu. Je to sice neslusne, ale urcite neomluvena neucast jednoho cloveka neudela takovy organizacni binec, aby se muselo zacit o nekolik hodin pozdeji. Karty se vypisuji pred zavodem a jina s tim spojena organizace vetsinou nebyva.
Na poslednim zavode, kde jsem byl, neprijel ohlaseny Laponec a soutez zacala o vic jak dve a pul hodiny pozdeji. Jestli je to teda kvuli jeho neucasti tak to me pekne nasra..  

a myslim, ze nejen me.
Spis mi to ale pripada jako trochu pritazena vymluva.
Nadruhou stranu zas chapu cloveka, ktery se prihlasi a v noci se mu zda o tom jak tam opet bude cekat na start jak na smilovani bozi. Ve snu se toho zalekne a radsi zmeni plany.
Mne se o tom zdalo tedy az po zavode, kdy jsem nemohl uverit, kolik lidi je ochotno to trpet. Proto jsem se radeji uz na dalsi zavody ani nehlasil a dam tomu sanci opet, treba za rok, zda se poradatelska sluzba polepsi, nebo pojedu na jiny mene tuctovy zavod, ktery je pro poradatele znamkou prestize, jako napriklad nynejsi zavod v Bohumine. Tam predpokladam opet vyborny zavod, jak tomu bylo v letech minulych. Je to ale takova Potemkinovka.