pcp vs pruzina
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Položím vlastní, trošku upřesněný dotaz:
Pořídit kvalitní pružinovku (HW97 nebo AA TX200) nebo za podobnou cenu základní PCP? Jde mi hlavně o střílení pro zábavu na zahradě, max 20m (víc nedám, barák překáží). O účasti na soutěžích reálně neuvažuju, chybí čas i schopnosti. A dát do toho víc peněz se mi prostě nechce. U PCP mě trošku děsí další potřebný věci okolo, nejsem žádnej technickej šikula.
		Pořídit kvalitní pružinovku (HW97 nebo AA TX200) nebo za podobnou cenu základní PCP? Jde mi hlavně o střílení pro zábavu na zahradě, max 20m (víc nedám, barák překáží). O účasti na soutěžích reálně neuvažuju, chybí čas i schopnosti. A dát do toho víc peněz se mi prostě nechce. U PCP mě trošku děsí další potřebný věci okolo, nejsem žádnej technickej šikula.
Re: pcp vs pruzina
Aj ja som v tvojom prípade za pružinovku. Mám AA TX 200, na tých 20 metrov ťa to aj prestane baviť  . Potom si nájdeš miesto kde dáš pet vrchnáky na 50 metrov a potom plechovku na 100 m. Keď vravíš, že si technický antitalent tak ti ju odporúčam, rozoberieš a zložíš ju za 10 minút s dvoma imbusmi a jedným kľúčom, maximálna údržba premazanie a výmena tesnení po x tisíc výstreloch, pre mňa veľké plus oproti HW že nemusím dať dole ani optiku. Jedinou nevýhodou je, že s puškohľadom je váha cez 5 kg, ale však nie sme nejaké padavky. A ešte to, že už veľmi nie je čo tuniť
 . Potom si nájdeš miesto kde dáš pet vrchnáky na 50 metrov a potom plechovku na 100 m. Keď vravíš, že si technický antitalent tak ti ju odporúčam, rozoberieš a zložíš ju za 10 minút s dvoma imbusmi a jedným kľúčom, maximálna údržba premazanie a výmena tesnení po x tisíc výstreloch, pre mňa veľké plus oproti HW že nemusím dať dole ani optiku. Jedinou nevýhodou je, že s puškohľadom je váha cez 5 kg, ale však nie sme nejaké padavky. A ešte to, že už veľmi nie je čo tuniť  .
 .
			 . Potom si nájdeš miesto kde dáš pet vrchnáky na 50 metrov a potom plechovku na 100 m. Keď vravíš, že si technický antitalent tak ti ju odporúčam, rozoberieš a zložíš ju za 10 minút s dvoma imbusmi a jedným kľúčom, maximálna údržba premazanie a výmena tesnení po x tisíc výstreloch, pre mňa veľké plus oproti HW že nemusím dať dole ani optiku. Jedinou nevýhodou je, že s puškohľadom je váha cez 5 kg, ale však nie sme nejaké padavky. A ešte to, že už veľmi nie je čo tuniť
 . Potom si nájdeš miesto kde dáš pet vrchnáky na 50 metrov a potom plechovku na 100 m. Keď vravíš, že si technický antitalent tak ti ju odporúčam, rozoberieš a zložíš ju za 10 minút s dvoma imbusmi a jedným kľúčom, maximálna údržba premazanie a výmena tesnení po x tisíc výstreloch, pre mňa veľké plus oproti HW že nemusím dať dole ani optiku. Jedinou nevýhodou je, že s puškohľadom je váha cez 5 kg, ale však nie sme nejaké padavky. A ešte to, že už veľmi nie je čo tuniť  .
 .Re: pcp vs pruzina
kvalitní pružinovku, mám obě které uvádíš, zahrada cca 30 metrů, je fakt, že na 20m to začne být pak nuda,
předminulý týden jsme stříleli z cca 22m na klacíky o síle cca 5 mm
předminulý týden jsme stříleli z cca 22m na klacíky o síle cca 5 mm
HW 97 KT - STL .177/ Optisan Viper 10x44 MD
Diana 48 Professional .177/Optisan Viper 10x44 SCB/Caldwell XLA 6-9"
			Diana 48 Professional .177/Optisan Viper 10x44 SCB/Caldwell XLA 6-9"
Souhlas s klukama,na 20-30m staci kvalitni pruzina.Dneska jsem na 23m zatloukal papiraky do palety:D
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Tak už se můžu připojit jako novopečený majitel větrovky do průzkumu   S pružinou je daleko větší sranda, s větrovkou daleko větší přesnost. Střílení s pružinou na větší vzdálenost vyžaduje daleko více soustředění a každá chybka v držení má své následky. Popravdě u mně zatím vyhrává pružina, nicméně když jdu střílet, tak stejně vezmu všechno ať to stojí zato
 S pružinou je daleko větší sranda, s větrovkou daleko větší přesnost. Střílení s pružinou na větší vzdálenost vyžaduje daleko více soustředění a každá chybka v držení má své následky. Popravdě u mně zatím vyhrává pružina, nicméně když jdu střílet, tak stejně vezmu všechno ať to stojí zato  
			 S pružinou je daleko větší sranda, s větrovkou daleko větší přesnost. Střílení s pružinou na větší vzdálenost vyžaduje daleko více soustředění a každá chybka v držení má své následky. Popravdě u mně zatím vyhrává pružina, nicméně když jdu střílet, tak stejně vezmu všechno ať to stojí zato
Bez urážky, ale osobne si myslím že ľudia čo hneď takto zavrhujú pružinovky sú iba netrpezliví a nedočkaví ľudia. Z PCP som si ešte nestrelil, ale keď si spomeniem koľko vecí je potrebných ku streľbe tak vyhráva na 100% pružina. Pretože aj top pružinovky zvládnu výkon ako PCP lenže to už závisí od strelca a od času koľko chce venovať tréningu z pružinovky. A ani tie kopance ktoré niektorí tak zveličujú nie sú tak hrozné. 
Ale samozrejme rešpektujem strelcov ktorí preferujú PCP , ale prečo hneď takto na pružinovky? Myslím si že to ani neide porovnávať. Sú to odlišné kategórie a obidve majú plusy aj mínusy.
			Ale samozrejme rešpektujem strelcov ktorí preferujú PCP , ale prečo hneď takto na pružinovky? Myslím si že to ani neide porovnávať. Sú to odlišné kategórie a obidve majú plusy aj mínusy.
Bóže lidi  , co tady pořád řešíte, když Vám Piku dal odpověď (nejlepší ze všech možných) už na první straně vlákna
 , co tady pořád řešíte, když Vám Piku dal odpověď (nejlepší ze všech možných) už na první straně vlákna  

, co tady pořád řešíte, když Vám Piku dal odpověď (nejlepší ze všech možných) už na první straně vlákna

piku píše:Ten kdo si nevystřelil z PCP má pééro
Ten kdo má - měl péro a zkusil PCP má péro a ted už i PCP
Tož tak asi..
Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Bez urážky ale já osobně si myslím, že tady nikdo z nás pružinu nezavrhuje. Pouze někteří preferují něco jiného než ty. Já nechápu kam jsi došel pro tu zcestnou úvahu, že jsou ti co preferují PCP netrpělivější než třeba pružinkáři? Z tvého příspěvku prostě čiší nepřátelství k PCpéčkářům daleko víc než by to podle tvých slov mělo být obráceně   , nemáš taky ten pocit?
 , nemáš taky ten pocit?
Pro zdendu: možná je to odpověď nejvhodnější pro tebe ale kde se v tobě bere ta jistota, že to tak cítí i ostatní? Já to mám nastavený jinak a netroufl bych si posuzovat co je pro všechny "nejvhodnější" a co ne. Tohle je trochu demagogie ne
			 , nemáš taky ten pocit?
 , nemáš taky ten pocit?Pro zdendu: možná je to odpověď nejvhodnější pro tebe ale kde se v tobě bere ta jistota, že to tak cítí i ostatní? Já to mám nastavený jinak a netroufl bych si posuzovat co je pro všechny "nejvhodnější" a co ne. Tohle je trochu demagogie ne

No jasně že se najdou vyjímky, já taky tady nikomu nic necpu, ale je fakt že 90% a možná víc PCPéčkařů co znám, má tu pružinu doma také  Pavle dochází mi ta Tvoje "živá voda", fakt píše...
 Pavle dochází mi ta Tvoje "živá voda", fakt píše...  Kde to čepujou...asi udělám objednávku
 Kde to čepujou...asi udělám objednávku 
 Pavle dochází mi ta Tvoje "živá voda", fakt píše...
 Pavle dochází mi ta Tvoje "živá voda", fakt píše...  Kde to čepujou...asi udělám objednávku
 Kde to čepujou...asi udělám objednávku 
Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Vzhledem k tomu, že se tomu střílení chce dotyčnej věnovat tak říkajíc pouze "rekreačně", tak bych mu doporučila pružinovku.hbr píše:Položím vlastní, trošku upřesněný dotaz:
Ono i jak třeba píše hbr, že PCP za podobnou cenu, tak s tím vercajkem okolo je co do investic při pořízení už i s tou "základní" dosti výrazně někde jinde.
A pokud časem třeba změní názor, a bude se tomu chtít věnovat obšírnějc, a bude si chtít pořídit už i lepší PCP, tak tu slušnou pružinovku může nakonec prodat vždycky...
Ja zasa neviem ako si dospel k tomu ze z mojho prispevku cini nepriatelstvo voci PCP. Ja to respektujem len mi nesedi ako  niektori pisu ze  kazdy po prvej skusenosti s pcp hned uprednostnuje pcp. Cielom mojho prispevku bolo len to ze pruzinovky maju tiez co do seba a ked im clovek venuje trosku casu a trpezlivosti tak sa s nimi da dosiahnut slusny vykon. Ved kde je potom aj ten pozitok zo strelby ked to striela skoro samo? 
A ospravedlnujem sa vsetkym urazenym PCP ckarom ze som tak ostro vyjadril svoj nazor. Kazdemu vyhovuje nieco ine..
			A ospravedlnujem sa vsetkym urazenym PCP ckarom ze som tak ostro vyjadril svoj nazor. Kazdemu vyhovuje nieco ine..
Paly750 píše:.......len mi nesedi ako niektori pisu ze kazdy po prvej skusenosti s pcp hned uprednostnuje pcp............
Sám sis v podstatě odpověděl.Paly750 píše:............Z PCP som si ešte nestrelil,.........
Výše uvedený názor, je názor člověka, který zkusil PCP a to Ty nejseš, tak je snad logické, že budete mít jinej názor.
AA S400F cal.177 + Taipan 6-24x56 SCB EX
FX Typhoon cal.22 + Viper 8-32x60 SCB
AA ProSport cal.22 + Viper 10x44 SCB EX
Diana 52 cal.22 + Viper 10x44SCB EX
CZ 200 + Taipan 9-24x56 SCCB EX
SPA PR900W cal.4,5mm
A několik veteránů typu Diana 27, Slavia 613...
			FX Typhoon cal.22 + Viper 8-32x60 SCB
AA ProSport cal.22 + Viper 10x44 SCB EX
Diana 52 cal.22 + Viper 10x44SCB EX
CZ 200 + Taipan 9-24x56 SCCB EX
SPA PR900W cal.4,5mm
A několik veteránů typu Diana 27, Slavia 613...
Mně se na pružinovkách líbí za prvé pružina, která je základem víceméně i všech samonabíjecích palných zbraní, a taky to, co nedávno někdo napsal - že u PCP většinu "těžké" práce udělá kompresor  

Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.