Přesně, větrovka s pumpou vyjde jako slušná puška v ráží 308, i víc (nechytejte mě prosím za slovo, co je slušná puška). Spousta kluků má zbrojáky, ale když si chtějí opravdu udělat hezký odpoledne každý druhý den a dát 150 ran, tak jedině větrovka. 1. můžeš střílet na každé zahradě a za 2. ani ta nejlepší značka střeliva (Schulz Diabolo) tě nezrujnujeRampa píše:Já ji nechci kvůli lovu, jen jsem viděl nějaké diabolky (myslím že to byly ty predátory), tak jsem se jen zeptal.... můj důvod proč větrovku je ten, že mám jen ostré zbraně a z těch si doma nějak nezastřílím. Teda kromě pistole tu mám i verzi CO2. Jelikož trénink dělá závodníky, je potřeba střílet co nejčastěji, tak proto větrovka (ono to nevyjde ani levněji oproti malorážce - i kdybych dal 2 Kč tak je pro mě pořizovací cena 10 000 ran a to bych měl na hódně dlouho)
NO A JE TO TADY!!! PRVNÍ EVANIX V ČR....
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
Sion Radek
Re: NO A JE TO TADY!!! PRVNÍ EVANIX V ČR....
Zdravím, mám tři roky blizzarda 4.5 a teprve teď jsem začal přemýšlet o nějakém tom navyšení výkonu. Poraďte prosím nějake info na SZ co se týče jaká pružinka, z čeho kladívko jak težké diabolky atd. Dekuji za odpovědi.
Ode mě též SZ
-
Sion Radek
Ještě otázečka pro ty co tuní. Je nezbytný regulator tlaku nebo je to zbytečné?
Nutný 
Neni důležitý vyhrát ale nasrat toho kdo vás porazil :-))
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
Evanix Rainstorm .22
MTC Viper 10*44 SCB
-
Sion Radek
Je ten regulátor opravdu tak nutný? Doteď jsem střílel bez něj (16j) tak si myslím, že až tam bude nějakých 30 tak to bude stejné, ale necham si poradit.
Já ho tam nemam,po třech zásobníkach dofukuju a nějak mi to nepřijde.Chce to jen hlídat tlak a vědět na kolik můžu jít než začne rapidně padat výkon.
Tady jsem našel regulátor za 1900,-- : http://www.altaros.cz/regulators/rainst ... x/?lang=cs
Evanixe mám chvilku, ale rovněž ho zatím neplánuji. Dofukuji po 2-3 zásobnících. Jak bylo řečeno hlídat si tlak. Kdyby bylo Éčko nastaveno na 16J určitě bych si zastřílel mnohem déle bez dofouknutí
... ale ... mě se nechce 
Evanixe mám chvilku, ale rovněž ho zatím neplánuji. Dofukuji po 2-3 zásobnících. Jak bylo řečeno hlídat si tlak. Kdyby bylo Éčko nastaveno na 16J určitě bych si zastřílel mnohem déle bez dofouknutí
Při 30J se dá celkem vpohodě střílet 40 ran... pokles na myslím necelých 150 bar z 200
4,5 v 16J foukám na 180 kde začíná slušná konzistence a střílím do cca 140, šedesát hodně slušných ran na kilzony 15mm. Bez rega. Co řešíte? Já to té flintě vyloženě kazím sám sebou.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
jo mopako, pravda pravdoucí... nemít šmatlavý ruce, pak bychom teprve řešili přesnost 
víte někdo jak je to s regulátorem od altarose, kdysi jsem měl možnost držet v ruce evanix s regulátorem od Altarose, ale vzpomínam si že manometr neukazoval tlka kartuše, ale pouze tlak regulátoru?
Jo ještě jsem našel na stránkách Evanixu... v max. výkonu 25-30 ran a až 150 při nízkém výkonu:
http://www.evanix.com/blizzard.html ... dole v tabulce na této stránce
Což odpovídá i mým krátkým zkušenostem... proto v klidu a míru dofukuji po 20 ranách aniž bych se u své pumpen FX strhal...
http://www.evanix.com/blizzard.html ... dole v tabulce na této stránce
Což odpovídá i mým krátkým zkušenostem... proto v klidu a míru dofukuji po 20 ranách aniž bych se u své pumpen FX strhal...
Zdravím
Pro tirex:s Altarosovým(ale podle mne i s každým jiným regulátorem) ukazuje origo manometr regulovaný tlak.Já mám regulátor od angličana,a také ukazuje regulovaný tlak.Řešením je buď plnící hadice s manometrem,nebo jako v mém případě nová koncovka kartuše s quick fillem a manometrem.
Pro tirex:s Altarosovým(ale podle mne i s každým jiným regulátorem) ukazuje origo manometr regulovaný tlak.Já mám regulátor od angličana,a také ukazuje regulovaný tlak.Řešením je buď plnící hadice s manometrem,nebo jako v mém případě nová koncovka kartuše s quick fillem a manometrem.