Sorry, nějak jsem to přehledl.Alexxxus píše:2 Karl traskavina uz mas doma RADU ???
Nemám.. volal jsem tam před svátky a zatím nic. Snad začátkem ledna.

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Bezny "snehovy" CO2 hasici pristroj ma v sobe "stupacku dolu", tedy trubicku ktera bere tekute CO2 vespod, takze ho opravdu neni treba nejak naklanet, nebo otacet vzhuru nohama - to by za normalnich okolnosti plneni aopak pouze komplykovalo.Alexxxus píše:Sifone, co se tyka plneni z hasicaku, ja ho mam normalne na stojaka, 120gramove kyvety davam dopredu nachladit na mrazak plnim potom v pletene rukavici plneni trva cca 7 - 10 vterin (dokud neni slyset vyrovnani tlaku) mam kuchynskou digivahu z Makra tak jsem zjistil ze tam natahnu tak 100 gramu Co2, kdyz plnim z kyvety pistole tak kdyz mam na prepousteci ventil narazenou kyvetu a prepustim plyn tak po vyrovnani tlaku jeste tak 3 - 5 vystřelím na prazdno ( mozna to kurvi zbran ) ale kazdopadne se mne do zasobniku plynu dostane vice Co2 ( naucili mne to treneri pred cca 20ti lety na ucnaku kdyz jsem strilel z Tau7.
 Jinak hasicak je super ackoliv mne strasily ze si zadělám zbraň nějakým sajrajtem že oni přídavaji do CO2 plyn kteremu říkaji "inert" no ani v Linde nevěděli o co jde
 Jinak hasicak je super ackoliv mne strasily ze si zadělám zbraň nějakým sajrajtem že oni přídavaji do CO2 plyn kteremu říkaji "inert" no ani v Linde nevěděli o co jde  .
. . Ale na to pretlakovani se vykasly. Nacpy tam max. kapacitu ale ne vic. Neni k tomu duvod a nestoji to za to. Ma to sice nejakou bezpecnostni rezervu, ale... je to jako prechazet ulici bez rozhlidnuti - muzes 5x usetrit par vterin casu, ale za moznost ze te po sesty neco prejede to proste vubec nestoji.
. Ale na to pretlakovani se vykasly. Nacpy tam max. kapacitu ale ne vic. Neni k tomu duvod a nestoji to za to. Ma to sice nejakou bezpecnostni rezervu, ale... je to jako prechazet ulici bez rozhlidnuti - muzes 5x usetrit par vterin casu, ale za moznost ze te po sesty neco prejede to proste vubec nestoji.
To ze se pri 300 barech zkousi neznamena ze by to mely za normalniho provozu vydrzet. Pokud vim, tak kivety a vsechno ostatni podobny tlakovy nadoby sou staveny pro provozni tlak max. 200 baru. A tech udajnych 170 baru je v tom hasicaku pri ty teplete kde to plni. Kdyz to pak ale prinesete nekam kde teplejc, tlak samozrejme stoupne. A kdyz to treba postavite k topeni...sifon píše:2AlEXXXUS-těch16 deka se neděs,kyveta musí unést 300barů,vím to od technika,co mi prodával hasičák, přístroje se plní na 175 barů,takže rezerva je dost veliká,co se týká kvality plynu,tak se plní i hasičáky potravinářským co2,alespoň ve Vítkovicích(Ostrava) to tak je!Ptal jsem se,jak se plní malé kyvety,flaška se nechladí,plní to přes čerpadlo!?Ještě k tomu hasičáku,je schovaný v garáži,teplota je asi+10 stupňů,na mrazáku bylo -20 stupňů.