Parabelum P08
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Osobně ji zatím bohužel nevlastním,ale jednou si ji snad dopřeji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
		Re: Parabelum P08
Tak včera jsem si ji dopřál a splnil jsem si konečně svůj dětský sen,dlouho jsem šetřil a čekal na tu pravou a už je doma,byla to láska na první pohled.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jen netuším, proč tu hezkou  prvoválečnou pistoli motat s  hnusným blebbákem s krížkem v kolečku.... S rohatkou nebo pickelhaube a císařskejma barvama jí to sluší mnohem víc.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
			Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Kentan, naprostý souhlas s Tebou
Protože tahle je z roku 1940  

- Hanz Gruber
Schöne Waffe...    Jinak na tom pozadí nic špatného nevidím
 Jinak na tom pozadí nic špatného nevidím  
Neví někdo jestli se dá u nás sehnat kopie krabice popřípadě kufříku na P08 ???
Za případný odkaz předem díky.
			Za případný odkaz předem díky.
tahle P 08 by si zasloužila originélní "futrál", ne tuhle repliku a pokud ji máš opravdu rád, tak ji jistě nekrmíš těmi spékanými fe včelkami, které si zaslouží již jen fakticky jen pózovat jako originélní materiál a dekorace
Mám ji rád   S futrálem jsem ji koupil a krmení je opravdu jen jako dekorace.
  S futrálem jsem ji koupil a krmení je opravdu jen jako dekorace.
			 S futrálem jsem ji koupil a krmení je opravdu jen jako dekorace.
  S futrálem jsem ji koupil a krmení je opravdu jen jako dekorace.Re: Parabelum P08
To nejsou náboje se spékanou střelou, ale normál potombakovaný ocelový plášť, který je načerněný s jádrem z Fe. Barevné odlišení je z důvodu, že jsou určeny primárně pro samopal MP 38,40,41. Jsou o něco výkonnější, do nula osmy bych je necpal, ikdyž by to ustála. Takže sbírkovka v krabičce.
Dovolil bych si poznamenat,že estetika P08 je dost závislá na druhu pažby,myslím na úpravě a druhu rybiny.Nejsilnější dojem dělá jemná rybina s plastickým tvarem pažby,jako je na této stránce první obrázek nahoře/Pyrda/.Úprava rybiny na obrázku ve druhém Pyrdově příspěvku už není tak vkusná,ale pořád je dobrá.Naopak hladká pažba nebo pažba s rovnými rýhami u P08 dobře nevypadá.Právě tak není šťastný plast s hladkým obtahem a rybinou jen v ploše.
Důvod je diskutabilní,nicméně jde asi o pojetí estetiky coby souladu a stav,kdy železo zbraně plynule přechází v živé dřevo nadto se vzorem kůže vede ke vnímání takové zbraně jako celistvého,lidsky blízkého subjektu.
Důvod je diskutabilní,nicméně jde asi o pojetí estetiky coby souladu a stav,kdy železo zbraně plynule přechází v živé dřevo nadto se vzorem kůže vede ke vnímání takové zbraně jako celistvého,lidsky blízkého subjektu.
Oheň!Oheň přišel jsem vrhnout na svět a jak si přeji aby se vzňal!
Ježíš,Luk.12,49.
			Ježíš,Luk.12,49.
- 
				AlfaAlfons
Dělostřelec

Vypadá luxusně,chtělo by to pár ostřejších fotek.
			- 
				AlfaAlfons
jo je to focený mobilem za špatného světla 
admin to tu celkem ty příspěvky promazává co 

dobrá cenzura
			admin to tu celkem ty příspěvky promazává co

dobrá cenzura