ma aj názory profíkov. dík
 ma aj názory profíkov. díkSlužobné zbrane - bakalárska práca. Pomôžte mi prosím.
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- 
				pablo9mm
Píšem prácu na tému: Porovnanie kalibrov a výber vhodného druhu munície pre služobnú zbraň. Mám porovnať jednotlivé kalibre z hľadiska účinnosti a navrhnúť vhodný druh munície pre služ. zbraň pre PZ. Ak by mi chcel niekto pomôcť môj mail p.skukalek@centrum.sk alebo nejaký odkaz. Budem veľmi vďačný. Naše knižnice nám moc o zbraniach neponúkajú. Potešili by   ma aj názory profíkov. dík
 ma aj názory profíkov. díkZ hlediska účinnosti bys musel vybrat jako služební něco jako 44.mag nebo .50AE.  

Ono u výběru služební zbraně jde hlavně o cenu, servis, spolehlivost, ergonomii, výběr doplňků, lobbying a politické důvody.
Účinnost munice nebo kalibr jsou podružné věci, v současnosti existuje prakticky jediná služební ráže - 9mm Luger - tam není co řešit.

Ono u výběru služební zbraně jde hlavně o cenu, servis, spolehlivost, ergonomii, výběr doplňků, lobbying a politické důvody.
Účinnost munice nebo kalibr jsou podružné věci, v současnosti existuje prakticky jediná služební ráže - 9mm Luger - tam není co řešit.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
			- 
				nohavica stanislav
Pablo, máš nesmírnou výhodu, že můžeš čerpat i z české literatury. Namátkou by něco mohli mít na PAČR - nějaký skripta, dále literatury o střelivu, knižní i časopisecké bude dost a dost. Ze zkušenosti vím, že kolegové spolustudenti často nadávají na nedostatek literatury a zdrojů - ale že by je napadlo zvadnout zadek a obejít knihovny (větší), nebo se vypravit nedejbože někam do jiného města a literaturu si nafotit............. Ono net není jedinej zdroj a psát třeba bakalářku jen z netu... Nevím jestli by školitel byl happy. Fakt myslím, že armádní, nebo policejní knihovny by něco užitečnýho obsahovat mohly, a to klidně i historicky.
			na forum.mujglock.com jsem psal asi 4strankovou zpravu o beznych razich, neco podobneho visi i na www.aegistem.cz - zdroju je hodne... Kdo hleda, najde 

- 
				Fantan
- Odborník na zbraně
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, nevím, jestli jsou v tomhle Slováci lepší, ale tady v Čechách vůbec není definována služební zbraň! Jo, jsou definovány speciální zbraně, ale pojem "služební zbraň" není (aspoň nebyl) v zákoně vůbec definován - klíďo píďo to mohla být šavle, či halapartna.
A navíc, mezi speciálními zbraněmi není uveden samopal (který rozhodně nemůže být považován za obvyklou služební zbraň), který je ale přesto PČR používán - dle mého názoru zcela v rozporu se zákonem!
Pokud byste to někdo chtěl rozpracovat, pak porovnejte pojem "míra nezbytně nutná" "chránit život" a vyšetřování, který výstřel už byl při nadbytečný s faktem, že samopal vystřelí dávku - co když už druhá rána v dávce je právě ta nadbytečná!?
A zajímavé je, že samopal je zmíněn až v nějakém Pokynu policejního prezidenta, tedy v sakra hluboce podzákonné normě!
A navíc, mezi speciálními zbraněmi není uveden samopal (který rozhodně nemůže být považován za obvyklou služební zbraň), který je ale přesto PČR používán - dle mého názoru zcela v rozporu se zákonem!
Pokud byste to někdo chtěl rozpracovat, pak porovnejte pojem "míra nezbytně nutná" "chránit život" a vyšetřování, který výstřel už byl při nadbytečný s faktem, že samopal vystřelí dávku - co když už druhá rána v dávce je právě ta nadbytečná!?
A zajímavé je, že samopal je zmíněn až v nějakém Pokynu policejního prezidenta, tedy v sakra hluboce podzákonné normě!
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !