přebíjení pomocí "Classic Lee Loader" 9Luger
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- 
				solory

Zdravím Vás!
v obchodě jsem zahlíd tudle srandu na přebíjení a dokonce i "mé" ráže 9mmLuger.
Máte někdo zkušenosti s tímto zařízením, co je ještě potřeba abych mohl doma přebíjet?
určitě něco na vyčištění nábojnic, nějaké leštidlo.. mazadlo... atd.
dík.
		v obchodě jsem zahlíd tudle srandu na přebíjení a dokonce i "mé" ráže 9mmLuger.
Máte někdo zkušenosti s tímto zařízením, co je ještě potřeba abych mohl doma přebíjet?
určitě něco na vyčištění nábojnic, nějaké leštidlo.. mazadlo... atd.
dík.
- 
				Návštěvník

Je to síce lacná vecička ale na prebíjanie to je pomalé a teda neefektívne. Zabiješ tak veľa času - o trochu drahšie jednooperačné lisy sú oveľa rýchlejšie. Výhody tejto minisady je to, že môžeš prebíjať kde len chceš (i na zemi  
 ) a už nemusíš kupovať držiak nébojnice ani matricu. Bohužiaľ neviem presnejšie akú životnosť to má - raz som im písal (Rakúskemu distributérovi), že by ma zaujímalo či je to tiež z tvrdenej ocele ako klasické príslušenstvo ale neodpísali. 
Ak si to kúpiš tak budeš potrebovať váhu, dávkovač na prach, nasadzovač zápaliek a práčku na nábojnice = ale keď si to spočítaš zistíš, že za to vyhodíš dvakrát toľko ako za tú sadu!
 Neodporúčal by som to. Ak chceš prebíjať vo veľkom chce to niečo lepšie. 
PS: pre zaujímavosť ak budeš chcieť neskôr prebíjať kalibre ako 45 Colt, 45 ACP a 44 Magnum tak sa s tým narobíš ako sviňa! To radšej obyčajný lis.
			Ak si to kúpiš tak budeš potrebovať váhu, dávkovač na prach, nasadzovač zápaliek a práčku na nábojnice = ale keď si to spočítaš zistíš, že za to vyhodíš dvakrát toľko ako za tú sadu!
PS: pre zaujímavosť ak budeš chcieť neskôr prebíjať kalibre ako 45 Colt, 45 ACP a 44 Magnum tak sa s tým narobíš ako sviňa! To radšej obyčajný lis.
- 
				Návštěvník

- 
				Návštěvník

No, já mohu jen souhlasit s předchozím pisatelem- téměř nikdy není dobrý nápad kupovat to nejlevnější, co existuje, pokud to není vysloveně výhodná koupě, což se ale povede málokdy a zdaleka nejčastější je to u bazarových záležitostí (jednou se mi povedlo sehnat takřka nepoužitou malorážku v ceně cca 10 000 ,- Kč za necelé čtyři tisíce a to jen proto, že byla na povrchu hlavně lehce šlehnutá korozí, což provozu vůbec nevadí). Takže pokud chcete přebíjet, třeba i malé množství, pořiďte si něco dražšího a kvalitnějšího- ten čas, co do toho investujete, má taky svou cenu (možná větší, než vaše peníze). Já osobně bych si taky rozmyslel, zda se do přebíjení vůbec pouštět- jednou jsem o tom uvažoval a zjistil jsem, že při mojí spotřebě by trvalo několik let, než by se mi to alespoň zaplatilo a než by se mi to začalo vyplácet- to by bylo několik dalších let!
			- 
				kpt.stone

Ahoj....já znovu otevřu toto téma. Též jsem přemýšlel o výše zmíněné sadě.
http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... oader.html
Vůbec mi nejde o ekonomický efekt (že je to nejlevnější) a už vůbec ne o rychlost. Spíše jako druh zábavy na chatě. Doma sadu hodím do tašky a na chatě mohu ťukat, když se žena hraboší ve skalce. Jednalo by se o ráži 45 -70 Gov. Pravda, při plánované výrobě cca 20 ks za měsíc se asi nevyplatí přebíjet vůbec, ale jak říkám - hlavně forma zábavy. Samozřejmě si uvědomuji nutnost pořízení vah a příp. dalších udělátek. Otázka je, zdali náboj vyrobený pomocí této sady bude mít přiměřené vlastnosti pro cvičnou střelbu na max. 100 metrů. Děkuji za názory.
			http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... oader.html
Vůbec mi nejde o ekonomický efekt (že je to nejlevnější) a už vůbec ne o rychlost. Spíše jako druh zábavy na chatě. Doma sadu hodím do tašky a na chatě mohu ťukat, když se žena hraboší ve skalce. Jednalo by se o ráži 45 -70 Gov. Pravda, při plánované výrobě cca 20 ks za měsíc se asi nevyplatí přebíjet vůbec, ale jak říkám - hlavně forma zábavy. Samozřejmě si uvědomuji nutnost pořízení vah a příp. dalších udělátek. Otázka je, zdali náboj vyrobený pomocí této sady bude mít přiměřené vlastnosti pro cvičnou střelbu na max. 100 metrů. Děkuji za názory.
- 
				epetr2008

Ad přesnost:
Podle mého neodborného názoru, pokud si budeš kupovat kvalitní střely a budeš používat doporučenou a hlavně stejnou dávku prachu - dodržovat množství, tak nevidím důvod proč bys měl mít výraznější problém s přesností.
Spíš bych věřil že budeš mít ze začátku nějaké selhávky .)
Než že to nebude přesné.
			Podle mého neodborného názoru, pokud si budeš kupovat kvalitní střely a budeš používat doporučenou a hlavně stejnou dávku prachu - dodržovat množství, tak nevidím důvod proč bys měl mít výraznější problém s přesností.
Spíš bych věřil že budeš mít ze začátku nějaké selhávky .)
Než že to nebude přesné.
Nejprve bych si přečetl tohle : http://prebijeni.strelci.com/
			- 
				kpt.stone

epetr2008: taky bych si to tak nějak představoval.... 

Netopyr: dík za odkaz, již jsem to prostudoval a pořídil si knihu "Přebíjení střeliva" od Petra Leitnera.
Jinak díky za názory...já vím, že to asi nebude nic moc, ale pro zábavu na chatě.....to by v tom byl čert, aby to trochu kloudně nefungovalo...
			Netopyr: dík za odkaz, již jsem to prostudoval a pořídil si knihu "Přebíjení střeliva" od Petra Leitnera.
Jinak díky za názory...já vím, že to asi nebude nic moc, ale pro zábavu na chatě.....to by v tom byl čert, aby to trochu kloudně nefungovalo...