AR15 jako "odstřelovačka"
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- 
				silhouette
Timney tato http://www.midwayusa.com/product/292178 ... tage-matte
Ale momentalne jeste chvili nedostupna (odesla pracka a ackoliv ja bych se klidne vratil ke starym casum a vyuzil valchu a potok za domem, sefova byla jineho nazoru)
		Ale momentalne jeste chvili nedostupna (odesla pracka a ackoliv ja bych se klidne vratil ke starym casum a vyuzil valchu a potok za domem, sefova byla jineho nazoru)
- 
				silhouette
Re: AR15 jako "odstřelovačka"
Tak sem přijdu s trochou do mlejna a tady je moje verze AR jako "odstřelovačky"
PAR 15, Leupold Mark 4 M1 10x40, úsťovka od známého, nožky čínskej Harris......na cestě z poza oceánu je spoušťák......pak už snad jen stavitelnou bodku a bude to ok.....vyladit střelivo a pokud si flinta udrží potenciál, co doteď, bude to paráda...
PAR 15, Leupold Mark 4 M1 10x40, úsťovka od známého, nožky čínskej Harris......na cestě z poza oceánu je spoušťák......pak už snad jen stavitelnou bodku a bude to ok.....vyladit střelivo a pokud si flinta udrží potenciál, co doteď, bude to paráda...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
silhouette 
je to o vkusu, ale myslím, že 20 ranej zásobák nebo 10 ranej by tomu slušel více jinak moc pěkná flinta, trochu mi spadla slza, že jsem bullíka prodal.
 jinak moc pěkná flinta, trochu mi spadla slza, že jsem bullíka prodal.
			je to o vkusu, ale myslím, že 20 ranej zásobák nebo 10 ranej by tomu slušel více
 jinak moc pěkná flinta, trochu mi spadla slza, že jsem bullíka prodal.
 jinak moc pěkná flinta, trochu mi spadla slza, že jsem bullíka prodal.- 
				silhouette
Mám samý 10rds a jeden tento.....to aby bylo poznat, že je tam zásobník  na střelnici ho netahám.....hlavně když to bude střílet pod MOA jako naposled a budu spokojen
 na střelnici ho netahám.....hlavně když to bude střílet pod MOA jako naposled a budu spokojen
			 na střelnici ho netahám.....hlavně když to bude střílet pod MOA jako naposled a budu spokojen
 na střelnici ho netahám.....hlavně když to bude střílet pod MOA jako naposled a budu spokojenRe: AR15 jako "odstřelovačka"

Tak jsem to zatím poskládal dle oka a změny si vymíní až praxe...
Na optiku nekoukejte, ta čeká na Tikku a až k ní dojdou risery, tak se upne a zkusíme pumpnout V-ARku na přesnost na 50m (ať s nelze vymlouvat na přesnost optiky)
Optika bude asi na 99% ACOG 3*30, tak zítra hodím foto jak to vypadá s tím...
Více fotek na webu
Martin
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Nemáš tu optiku nízko? Dotlačíš tam vleže hlavu?silhouette píše:Tak sem přijdu s trochou do mlejna a tady je moje verze AR jako "odstřelovačky"
- 
				silhouette
Vejskove mi ta optika sedi akorat....mam tam asi nejvyssi montaz mark 4 co delaj a sem spokojen. Lezi se mi za tim dobre, netreba licnice, jen mozna stavitelnou botku bych snesl....resit novou stavitelnou pazbu se mi nechce, to radsi vrazim do munice
			- 
				silhouette
Tak dnes sem byl provetrat ARko na 100m, jak bude chodit se strelou Lapua Scenar 69gr a pod to 25gr 2520 a i pres tu zatracenou spoust to byla jedna dira. Pristi tyden se snad dostanu na vetsi dalku,aby se ukazalo co flinta umi....
			- 
				silhouette
Tak vyse uvedenou jsem sice nemel moznost vyzkouset (FNB nabojnice se neosvedcily-resp. projeti fl a zkraceni nestacilo a parka je nezere, je treba SB matrice), ale kupodivu i pres twist 1:9 sla navazka 24,8gr 2520ky a lapua scenar 77gr na 400m lehce pod 0,5moa. Nizsi navazkou jsem nemel, vyssi navazky uz byly horsi...kazdopadne na seriovku parada
			- 
				silhouette
Terče z plešivce.....foukalo 4-6m/s
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pěkný, a kapacita nového "9mm zásobaku" je kolik? Ten klasickej 9x19 klacek co se k tomu dává je děsnej, s tím ".223/9mm" zásobákem, to je úplně jiná zbraň!
			- 
				silhouette
Pokud je zde nekdo s 16" hlavni, twist 1:9, (jak jinak nez v 223/5,56) jaka navazka vam nejlepe chodila? 100m a hlavne dale? Chystam se v pristim tydnu nadelat navazky s 69 a 77gr strelou, prach mam momentalne lovexackej 2520. V planu je zacit na 23gr....pokud nema nekdo dobrou zkusenost jeste s malinko mensi navazkou....
U me 223 zas tak nehrozi.. u nas s tim strilet nesmime a na kazdodenni strileni a treninky mam VARku se kterou pojedu los a ipsc popripade pdw... a na takove blbnuti je VARka naprosto idealni...
Nepotrebuju se vyrovnavat nejake pusce, tu doma mam 

Co se tyce presne strelby mam doma tikku t3 v 308win ktera je na long range v presnosti naprosto nekde jinde jak vsechna ARka, takze na velke strelnici nemam potrebu drazdit ARko... do mesice tikku snad vyladim do nove pazby od KRG a bude to zas tak trochu ultimatni sestava takze 223 v ARce je zatim naprosto zbytecna a postrada smysl...
Mozna casem az zmenim lokaci a budu mit pred nosem strelnici bez omezeni... jinak ke kose mam averzi z prace a uz jen z principu mi pres prah do domu nesmi... raze neraze finance nefinace proste si nekoupim dom neco co je hnusny a co nemam rad. Radeji budu mit detskou VARku:-)
Nepotrebuju se vyrovnavat nejake pusce, tu doma mam

Co se tyce presne strelby mam doma tikku t3 v 308win ktera je na long range v presnosti naprosto nekde jinde jak vsechna ARka, takze na velke strelnici nemam potrebu drazdit ARko... do mesice tikku snad vyladim do nove pazby od KRG a bude to zas tak trochu ultimatni sestava takze 223 v ARce je zatim naprosto zbytecna a postrada smysl...
Mozna casem az zmenim lokaci a budu mit pred nosem strelnici bez omezeni... jinak ke kose mam averzi z prace a uz jen z principu mi pres prah do domu nesmi... raze neraze finance nefinace proste si nekoupim dom neco co je hnusny a co nemam rad. Radeji budu mit detskou VARku:-)
Nevěš hlavu, jak dojdu z večeře, tak Ti odepíšu ohledně AR jako snipy vs Tikka  

Pokud jde o moje porovnani tikka / ar, tak tam jsem srovnaval to, ze pokud za kuprikladu 40tis koupim tikku a za stejny obnos arko, tak v zakladu mohou mit podobne soustrely. Ale pokud investuji napr dalsich 40tis do uprav co maji hlavu a patu (bedding, hlaven a jine) a vyvoji streliva, tak principielne bude klika vzdy presnejsi nez samonabijecka.
Navic u ARka pak daleko vetsi mirou rostou naklady potrebne ke zlepseni presnosti o dany "mm" nez u "jednodussi" kliky. Pak se na "top" levelu dostavame k tomu ze ARko za 200tis dokaze to same, co klika za 80-100tis. Snad jsem to vysvetlil dobre.
Jinak uznavam ze na jistych levelech uprav se to + - srovnava...
Navic u ARka pak daleko vetsi mirou rostou naklady potrebne ke zlepseni presnosti o dany "mm" nez u "jednodussi" kliky. Pak se na "top" levelu dostavame k tomu ze ARko za 200tis dokaze to same, co klika za 80-100tis. Snad jsem to vysvetlil dobre.
Jinak uznavam ze na jistych levelech uprav se to + - srovnava...