na strelnici na gulu .375 používam 2gramy prachu na 50-100m lieta to do šierneho tak stred z rozptylom 5-6cm,,, podla toho jak sa mi trase ruka/ už mám niečo po 50ke/
strielal som aj na 100m skusil som dat 4 gramy prachu,, vtedy to šlo tesne nad čierne v terči,,teda cca 10 cm nad stred ,,rozptyl sa zvetšil na tak priemer 10 cm,, pripisujem to traslavej ruke a samozrejme dioptru čo bol na zbrani,,samo domo robený,,/ ten diopter čistá hrúza ked to zbadal puškár tak ho myklo/,,, ale už mám kupený zo starej malokalibrovky,,ten je pekný nastavitelný všetkými smermi/ dal som spravit aj novú mušku tak uvidím či nieje vysoká,,ešte mi spravia pistony a lučík na spúšt dufam do 2 týždnov to bude potom sem dam nejaké foto
inak fifo hovoril že to letí tak 4 km,,, skúšam mu verit,,nikdy som však nestál tam kde to dopadá
 ,,,neviem či tam doletí gula alebo ten ogivál,,,to som chcel zistit trochu,, navážku povedal max 9-10 gramov,,k tomu som sa nedostal najviac čo som naložil bolo 6 gramov,,spravilo to jamku 5mm hlboku v 10mm plechu,, po strele som našiel len drobné úlomky tvaru vejárikov
 ,,,neviem či tam doletí gula alebo ten ogivál,,,to som chcel zistit trochu,, navážku povedal max 9-10 gramov,,k tomu som sa nedostal najviac čo som naložil bolo 6 gramov,,spravilo to jamku 5mm hlboku v 10mm plechu,, po strele som našiel len drobné úlomky tvaru vejárikov  
 v podstate to vystrelil môj syn a netrafil hranol ktorý chcel prestrelit bol opretý o plechovu platnu hr 10mm
každopádne fifo ma informoval že na ogivál z rovným dnom treba viac prachu aby ho roztiahol do drážok lebo strelu do pušky natlačím palcom,,vyžaduje to nejaku energiu aby tam vošla ale nieje treba ani štartér na to

......
 ......