díky za radu, smirek i lepší šupléru mám, byl jsem jenom línej se zvednout při focení od stolu a zajít si pro něco lepšího. Náboj nebyl primárně vyroben jako cvičný náboj, je to taková drobná zajímavost, určitě to někdo rozlouskne.
 díky za radu, smirek i lepší šupléru mám, byl jsem jenom línej se zvednout při focení od stolu a zajít si pro něco lepšího. Náboj nebyl primárně vyroben jako cvičný náboj, je to taková drobná zajímavost, určitě to někdo rozlouskne.vaše sbírky náboju
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
 díky za radu, smirek i lepší šupléru mám, byl jsem jenom línej se zvednout při focení od stolu a zajít si pro něco lepšího. Náboj nebyl primárně vyroben jako cvičný náboj, je to taková drobná zajímavost, určitě to někdo rozlouskne.
 díky za radu, smirek i lepší šupléru mám, byl jsem jenom línej se zvednout při focení od stolu a zajít si pro něco lepšího. Náboj nebyl primárně vyroben jako cvičný náboj, je to taková drobná zajímavost, určitě to někdo rozlouskne.Re: vaše sbírky náboju
Krusty: patří to do zbraně ráže 45mm  

Re: vaše sbírky náboju
Bingo, to byla rychlost   ..... nechme to jako druhou nápovědu pro ostatní
 ..... nechme to jako druhou nápovědu pro ostatní  
Ještě nedávno jsem nevěděl z čeho přesně byl vyroben stojánek na tužky s nápisem "Tobruk". Identifikaci stěžoval scházející, typicky červený stabilizátor. Nábojku vidím prvně.
Trefa do černého... tyhle zákopové práce jsou ve sbírkách to nejhezčí a na Tobruk jich zrovna asi ani moc nebude.
Tak ještě jednou čísílka. Na fotce jsou dva náboje Spencer, vlevo je 56-56 a vpravo 56-50. Věděl by někdo co to znamená?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
.... spatne jsem si precetl otazku
Prumer u dna, prumer krcku.
OK tak už dám pokoj s numerama a vymyslím něco jiného.
Nikdo nic? Tak tentokrát bez hádání, stejně všechno víte  Na fotce jsou tři náboje 6,5 Carcano v míň obvyklém provedení. Zleva je cv plasťák (zřejmě nová výroba pro film), uprostřed je cv "dřevák" a vpravo je už publikovaný náboj pro zápalkovou střelbu.
 Na fotce jsou tři náboje 6,5 Carcano v míň obvyklém provedení. Zleva je cv plasťák (zřejmě nová výroba pro film), uprostřed je cv "dřevák" a vpravo je už publikovaný náboj pro zápalkovou střelbu.
 Na fotce jsou tři náboje 6,5 Carcano v míň obvyklém provedení. Zleva je cv plasťák (zřejmě nová výroba pro film), uprostřed je cv "dřevák" a vpravo je už publikovaný náboj pro zápalkovou střelbu.
Na tom poslednim je krcek jak skously zubama 

To je proto, že po výstřelu cestuje jenom ten olověnej bobek a zbytek zůstává pohromadě k dalšímu použití, tj výměna zápalky a nasazení dalšího bobku. Nepochybně je to levnější pro výcvik než běžný ostrý náboj, takovýhle adaptéry se používaly v mnoha armádách.
Aha, ted vydim ze jsi psal zapalkova strelba. Nyni se toto docela rozmaha i pro nacvik westernove strelby. Vyuzivaji se plastove kulicky. Myslim ze to vyrabi do .38Spl 357.Mag  a asi 45LC
Před týdnem položil Krusty zajímavou hádanku (na předchozí stránce zde: http://forum.gunshop.cz/vase-sbirky-nab ... ml#p277373)
Odpověď je: nábojka 8x42 Brixia. Nejedná se ani o cvičný, ani o salutní náboj. K čemu se to teda používalo? Podívejte se na video.
			Odpověď je: nábojka 8x42 Brixia. Nejedná se ani o cvičný, ani o salutní náboj. K čemu se to teda používalo? Podívejte se na video.
Takže zezadu nabíjenej minomet. 
Teď pro změnu náboj 500 Express, dříve a dnes. A příště zase zkusím otázku.
Teď pro změnu náboj 500 Express, dříve a dnes. A příště zase zkusím otázku.