Co se mazání týče, máš tam moc vosku, zkus ubrat na 2:1 až 3:1 to by nemělo zanášet lauf.
  Co se mazání týče, máš tam moc vosku, zkus ubrat na 2:1 až 3:1 to by nemělo zanášet lauf.Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Peter: máš to mastný, zůstane Ti někde olej po čištění a degraduje prach. Proto stojí první rána zaprd. A to WDčko si nech na panty k vrátkům   Co se mazání týče, máš tam moc vosku, zkus ubrat na 2:1 až 3:1 to by nemělo zanášet lauf.
  Co se mazání týče, máš tam moc vosku, zkus ubrat na 2:1 až 3:1 to by nemělo zanášet lauf.
  Co se mazání týče, máš tam moc vosku, zkus ubrat na 2:1 až 3:1 to by nemělo zanášet lauf.Re: Derringer od fy Great Gun
Ale prc, lauf pořádně vytřu, aby nezůstal olej ani na dně a stejně to jen fluše. Teď jsem střílel to co je na fotce, a i čtvrtý výstřel je silně vydechlý. První výstřel samozřejmě nic - dostal jsem po pytlovi. Ede, to mazání používáš i u 9mm a líce ti plnou silou i první? Přijde mi to už jako sci-fi. 
Tak si aspoň hraju se Sannadexem
			Tak si aspoň hraju se Sannadexem

Re: Derringer od fy Great Gun
9mm mi problem nedělá, musel bys dojet a prubnout tu, ať sci-fi zničíme  

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
No pokud na to nepřijdu, tak výlet zřejmě absolvuju. Ještě zkusím papírek a poflusat to, jak doporučuje flussioso 

Naposledy upravil(a) COOK dne 14 srp 2012 21:55, celkem upraveno 1 x.				
To COOK: někde jsem četl že je dobré i odpálením 3-4 zápalek naprázdno (nevím jestli dohromady nebo v každém laufu) vypálit olej z kanálků. To provádíš?
A co se týká odpálení zápalky naprázdno - nevíte někdo s jistotou, zda je odpálení samotné zápalky během procesu čištění považováno za "střelbu ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b)..." ve smyslu zákona o zbraních (t.j. zda je to legální i mimo střelnici)?
			A co se týká odpálení zápalky naprázdno - nevíte někdo s jistotou, zda je odpálení samotné zápalky během procesu čištění považováno za "střelbu ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b)..." ve smyslu zákona o zbraních (t.j. zda je to legální i mimo střelnici)?
kanálky buď takhle prostřelím, nebo teď už jen profukuju sprejem. U spodního laufu jedna zápalka zřejmě není dostatečná, poněvadž nad šroubkem je ještě prostor, kde se drží olej a jak na něj padne prach, hned nasákne. Už jsem takhle měl dva selhače.
šroubek ma být přesně k otvoru do hlavně, není li měl by se dát druhý. To v GG udělaji na počkání   Jen prověř je li tam tato vada.
  Jen prověř je li tam tato vada.
 Jen prověř je li tam tato vada.
  Jen prověř je li tam tato vada.Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Slabé místo na Derringeru - POZOR REZ! 
Při kompletní rozborce Derringeru jsem objevil tzv. "slabé místo" kde nebyla výrobcem provedena žádná antikorozní úprava a ani ochrana 
   V daném místě (viz foto níže) není žádné černění, tvrdochrom a ani zde nebyla známka po oleji a vazelíně.
  V daném místě (viz foto níže) není žádné černění, tvrdochrom a ani zde nebyla známka po oleji a vazelíně.
Zakoupil jsem verzi - "černěné hlavně, tělo , spoušť a kohout tvrdochrom". Tedy toto místo mělo být také nějak chráněno (minimálně vazelínou).
Pokud nechcete být nepříjemně překvapeni rzí ,tak doporučuji toto místo velmi podrobně zkontrolovat a případně dodatečně zajistit proti korozi.
 ,tak doporučuji toto místo velmi podrobně zkontrolovat a případně dodatečně zajistit proti korozi. 
Nechápu jak se toto opomenutí mohlo v Tvrdonicích přehlédnout. Dost mě to zchladilo od koupi .54 

Při kompletní rozborce Derringeru jsem objevil tzv. "slabé místo" kde nebyla výrobcem provedena žádná antikorozní úprava a ani ochrana

V daném místě (viz foto níže) není žádné černění, tvrdochrom a ani zde nebyla známka po oleji a vazelíně.Zakoupil jsem verzi - "černěné hlavně, tělo , spoušť a kohout tvrdochrom". Tedy toto místo mělo být také nějak chráněno (minimálně vazelínou).
Pokud nechcete být nepříjemně překvapeni rzí
 ,tak doporučuji toto místo velmi podrobně zkontrolovat a případně dodatečně zajistit proti korozi.
 ,tak doporučuji toto místo velmi podrobně zkontrolovat a případně dodatečně zajistit proti korozi. Nechápu jak se toto opomenutí mohlo v Tvrdonicích přehlédnout. Dost mě to zchladilo od koupi .54

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mám tam olej tak rez nečekám.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Měl bych dotaz ohledně .54. máte někdo tento derringer i v jiném provedení než je nabízen v e-shopu? Zajímá mě jestli je možný dodat ho v jiným provedení (nerez) nebo jiné délky hlavní. Nebo vybrat v .45? 
Nosit to asi nebudu,chci to na občasnou střelbu pro zábavu.
			Nosit to asi nebudu,chci to na občasnou střelbu pro zábavu.
Však ano, o té rzi v mechanice jsem psal. Žádný olej v těhle ďourách, až vlastní...
			- 
				Blackpowdergunfan
Ahoj, mě teda derringer v cal. 45 přišel loni málo, spíše skoro vůbec nenamazaný a troufl bych si tvrdit, že nestřílený. Ovšem ted' co mi přišel v cal.54 mi přišel namazaný velice poctivě, pistony a šroub pro spodní hlaveň byly a jsou namazané měděnou / mosaznou pastou + tu díru se závitem, co zmiňuje chacal, tak to mám namazané touto pastou taktéž přímo od GG a ještě na něm byly znaky střelby, byl pod pistony lehce očouzený, celkově byl při obdržení naolejovaný opravdu poctivě, olej jsem otíral, protože byl naolejovaný i zvenčí a nevynikl by tvrdochrom na fotkách, protože byl celý umaštěný. Tudíž bych řekl, že GG dělá vše pro to, aby zákazníci byli spokojení s jejich výrobky co nejdéle. A když se něco náhodou podělá, tak to jistí záruka, nebo doživotní záruka, jednat se s nimi dá, tak co řešit?   

2 mrázeček: Já mám svého v tvrdochromu, zatím byli jiné jenom povrchovky + délky hlavní. Materiál a spracování je velmi kvalitní, povrchové úpravy taky, nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat. Stačí jenom poctivě čistit a mazat, ale nerez hlavně mají své výhody, to je jasné. Podrobnosti, kdy se bude dělat další série mi a asi nikomu zde nejsou známy, takže holt nezbývá nic jiného než čekat na další sérii. PS: Ed to sem napíše včas na rezervaci, tím jsem si jist a ještě, když ho požádáš, tak Ti pomůže s rezervací a nákupem !
 !

2 mrázeček: Já mám svého v tvrdochromu, zatím byli jiné jenom povrchovky + délky hlavní. Materiál a spracování je velmi kvalitní, povrchové úpravy taky, nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat. Stačí jenom poctivě čistit a mazat, ale nerez hlavně mají své výhody, to je jasné. Podrobnosti, kdy se bude dělat další série mi a asi nikomu zde nejsou známy, takže holt nezbývá nic jiného než čekat na další sérii. PS: Ed to sem napíše včas na rezervaci, tím jsem si jist a ještě, když ho požádáš, tak Ti pomůže s rezervací a nákupem
 !
 !Gewehr 88 ( 8x57IS )
Jaký jsou teda vaše standardní průstřely měkkýho dřeva devítkou, s jakou navážkou a laufem? Aby tu byl nějaký ten výchozí bod...
pohledej, něco malo jsem už napsal. Kvéru je tak hodně a času tak málo  

To razantní zvýšení ceny se mi nezdá, při objednávce začátkem března byl u .45 v 3" příplatek za nerez laufy 300 Kč. Netušíte, jak je to teď?Blackpowdergunfan píše:nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat.
Problém je sehnat ale opravdu bude, pořád čekám
 Za ty 3 kila a půlrok to ale i tak vyplatí, nerez je nerez.
 Za ty 3 kila a půlrok to ale i tak vyplatí, nerez je nerez.