WEIHRAUCH HW 57
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- 
				Smazaný uživatel 5179
U nás v ČR  

Re: WEIHRAUCH HW 57
Aha, tak to je supr. Díky za tu odpověď, já právě netušil jak to je. 

Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
			- 
				31CJ190133
Po roku som sa pozrel na Schneidera a našiel som tam toto:
http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... s_id/23815
Je to V-Mach pre HW 57 ? Cena je vysoká, aj by zodpovedala.
Máte niekto skúsenosť alebo nejaké info? Je tá pružina kratšia ako štandardná exportná ?
Zdá sa mi to zvláštne, pretože napr. na airgunbuyer.com V-Mach pre HW 57 nie je.
http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... s_id/23815
Je to V-Mach pre HW 57 ? Cena je vysoká, aj by zodpovedala.
Máte niekto skúsenosť alebo nejaké info? Je tá pružina kratšia ako štandardná exportná ?
Zdá sa mi to zvláštne, pretože napr. na airgunbuyer.com V-Mach pre HW 57 nie je.
QB78 DL, 0.22" + Nikko Stirling GK 4-16x44AO
HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
			HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
- 
				Smazaný uživatel 5179
Asi jako kupovat V-mach do slavie. Nicméně zkusit to můžeš, horší to nebude, lepší pravděpodobně také ne.
Nemáte někdo fundovaný názor na životnost této flinty? Hledám 16J 5.5mm pružinovku, která vydrží nejen ležet, ale i střílet, ideální by mě přišla schopnost při správné údržbě absolvovat aspoň tak 50 000, lépe ovšem 100 000 výstřelů bez potřeby výměny nespotřebních částí (i když si tedy nejsem jistý jestli u pružinovky nejde o utopii, nedávno jsem koupil S634 a po neodvratné ztrátě iluzí, jež následovala, jsem stále ještě zmatený a vyděšený). Snese to HW 57?
Možno sa to nezdá,ale 50 000-100 000 výstrelov je dosť aj na pružinovku.Treba si uvedomiť,že je to mechanická záležitosť a tak podliehajú súčiastky opotrbovaniu,občas je nutné niečo opraviť-vymeniť.Samozrejme najlepšia je prevencia,v tomto prípade-údržba,mazanie atď.
Čo sa týka kvality výroby,tá je dnes už všade až na druhom mieste za kvantitou ,ale ak si vyberieš medzi AirArms,HW a Dianou,mal by si byť spokojný...
 ,ale ak si vyberieš medzi AirArms,HW a Dianou,mal by si byť spokojný...
Čo sa týka kvality výroby,tá je dnes už všade až na druhom mieste za kvantitou
 ,ale ak si vyberieš medzi AirArms,HW a Dianou,mal by si byť spokojný...
 ,ale ak si vyberieš medzi AirArms,HW a Dianou,mal by si byť spokojný......vzduchovky-optiky-diabolky-streľba...a mnoho iného,čo sem už ale nepatrí...
http://www.risopepi.sk
			http://www.risopepi.sk
Zvýšené namáhání pružinovek či PCA v porovnání s PCP či CO2 si samozřejmě uvědomuju a je mě jasné, že v těchto případech se na životnosti podepisuje i vynakládání tlakovací části práce přímo ve zbrani, i tak bych ale byl rád, kdybych se při správné údržbě (t.j. mazání a pravidelná výměně těsnění , příp. pružin) mohl spolehnout, že hlavní části flinty (pouzdro, pažba, natahovací mechanismus) těch 5-10 desítek tisíc výstřelů ustojí. Jestli se nepletu, na toto je třeba jak určitá kvalita zpracování, tak rozumně navržená a vybalancovaná flinta (zejména ve smyslu rozložení a ošetření působících sil, které s životností souvisí).
A netušíte někdo, jaký je u HW 57 objem stlačovaného vzduchu? Nezajímá mě to kvůli možnosti zvýšení výkonu, ale kvůli porovnání s S634.
			A netušíte někdo, jaký je u HW 57 objem stlačovaného vzduchu? Nezajímá mě to kvůli možnosti zvýšení výkonu, ale kvůli porovnání s S634.
- 
				Smazaný uživatel 5179
Dle mého nevydrží na 100% stav, těch necelejch 16J co dá, je její limit a kope dost. Kup TX200 nebo Prosport. Prověřená a bytelná konstrukce, a to je asi to co chceš, ne? A cena je za nej pístovku adekvátní.
O těchto modelech jsem taky dost přemýšlel a byť mi nepříjdou předražené, cena je na mě moc vysoká, v rozpočtu na vzduchovky mám po jednom špatném rozhodnutí zhruba -3800 Kč a vzhledem k tomu, že fandím více typům zbraní, není moc šancí s tím něco dělat   

U HW 57 mi pak vyhovují mířidla a možnost střílet bez optiky, tu nechci na pružinovkách nijak dráždit (pokud teda Meopta neupraví své ocelové Artemisy 4x/6x přidáním paralaxy od 8m a mildotu a výsledek nenabídne za 4-5 KKč, to bych okamžitě změnil názor ), na blbnutí si chci nějakou levnou pořídit až poté, co si pod ni postavím vhodný pohrabáč z crosmana 13xx/22xx.
), na blbnutí si chci nějakou levnou pořídit až poté, co si pod ni postavím vhodný pohrabáč z crosmana 13xx/22xx.
U AAPS/TX200 z těchto důvodů vnímám absenci optiky jako nevýhodu a případná optika pro mě zvyšuje pořizovací náklady.
Jako další výhodu HW 57 vnímám klasický brynýr, jsem konzervativní člověk a ty hypermoderní kosmické vypalované povrchovky z mého pohledu ještě potřebují tak 100 let testování v praktickém životě ; nevidím na nich každopádně nic špatného, akorát nevím, jako to dopadne, tak radši vyčkávám.
 ; nevidím na nich každopádně nic špatného, akorát nevím, jako to dopadne, tak radši vyčkávám.
A sympatické mě u HW 57 příjde i nabíjení, o prsty se nebojím od prvního pohledu na příslušnou fotku.
O kopání u HW 57 jsem taky slyšel, nejsem si ale jistý, jestli je to tím, že je zbraň lehká, nebo zda za to může extrémní konstrukce jako u S634. Právě proto mě zajímá objem stlačovaného vzduchu, předpokládám, že čím víc ho je, tím míň je do něj při dosažení stejného výkonu třeba praštit, a že síly působící při napínání i při výstřelu by proto s rostoucím objemem měly klesat.

U HW 57 mi pak vyhovují mířidla a možnost střílet bez optiky, tu nechci na pružinovkách nijak dráždit (pokud teda Meopta neupraví své ocelové Artemisy 4x/6x přidáním paralaxy od 8m a mildotu a výsledek nenabídne za 4-5 KKč, to bych okamžitě změnil názor
 ), na blbnutí si chci nějakou levnou pořídit až poté, co si pod ni postavím vhodný pohrabáč z crosmana 13xx/22xx.
), na blbnutí si chci nějakou levnou pořídit až poté, co si pod ni postavím vhodný pohrabáč z crosmana 13xx/22xx.U AAPS/TX200 z těchto důvodů vnímám absenci optiky jako nevýhodu a případná optika pro mě zvyšuje pořizovací náklady.
Jako další výhodu HW 57 vnímám klasický brynýr, jsem konzervativní člověk a ty hypermoderní kosmické vypalované povrchovky z mého pohledu ještě potřebují tak 100 let testování v praktickém životě
 ; nevidím na nich každopádně nic špatného, akorát nevím, jako to dopadne, tak radši vyčkávám.
 ; nevidím na nich každopádně nic špatného, akorát nevím, jako to dopadne, tak radši vyčkávám.A sympatické mě u HW 57 příjde i nabíjení, o prsty se nebojím od prvního pohledu na příslušnou fotku.
O kopání u HW 57 jsem taky slyšel, nejsem si ale jistý, jestli je to tím, že je zbraň lehká, nebo zda za to může extrémní konstrukce jako u S634. Právě proto mě zajímá objem stlačovaného vzduchu, předpokládám, že čím víc ho je, tím míň je do něj při dosažení stejného výkonu třeba praštit, a že síly působící při napínání i při výstřelu by proto s rostoucím objemem měly klesat.
- Jabberwocky
Levněji než AA by od Schneidera vycházela HW 97, tu tady má na fóru kdekdo a spokojenost. Ale do Tvého limitu se bohužel pořád nevejde. O HW 57 bohužel nic nevím, tam poradit nemohu.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
			Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Na HW 97 jsem taky koukal, cenově je to ale fakt o dost výš a taky tam postrádám mířidla. Líbí se mi i HW 90, ta má snad rázy minimalizované právě pořádnou kompresní komorou, u .22 ale všude udávají úsťovku 260 m/s, a mě se kvůli vzduchovce fakt nechce vyřizovat c.k. lejstro (a nějakou přidušenou verzi jsem nikde nenašel). Cenově je to ale taky o kus výš, a ten kus je podobně jako u HW 97 nebo AAPS/TX200 dost velký.
No a vzhledem k cenovému rozdílu mezi HW57 a dalšími kandidáty teď zvažuju možnost zvolit HW 57 s tím, že za cenový rozdíl v průběhu dokoupím něco opotřebeného. Beztak to hodlám zlikvidovat při relaxační bytové střelbě (sousedům to nevadí a já i v takové situaci preferuji .22 @ ~16J) a nemůžu vyloučit, že na to časem začnu používat PCP.
Jakékoliv vstupy o životnosti HW 57 každopádně stále uvítám, jeden jsem pak mezitím našel sám - ve videu je hezky vidět (např. na 0:25) válec pro zadní šroub trčící z pouzdra před spouští. Předpokládám, že toto jde do pažby a před tím je jen masivní dřevo až po výřez pro natahovací páku, a to by mi přišlo i dostatečné, obzvlášť v porovnání s S634, kde toto řeší 1 cm dřevěná přepážka na kterou tlačí 1cm široký váleček okolo zadního šroubu. Takže zbývají obavy o životnost pouzdra a natahovacího mechanismu.
			No a vzhledem k cenovému rozdílu mezi HW57 a dalšími kandidáty teď zvažuju možnost zvolit HW 57 s tím, že za cenový rozdíl v průběhu dokoupím něco opotřebeného. Beztak to hodlám zlikvidovat při relaxační bytové střelbě (sousedům to nevadí a já i v takové situaci preferuji .22 @ ~16J) a nemůžu vyloučit, že na to časem začnu používat PCP.
Jakékoliv vstupy o životnosti HW 57 každopádně stále uvítám, jeden jsem pak mezitím našel sám - ve videu je hezky vidět (např. na 0:25) válec pro zadní šroub trčící z pouzdra před spouští. Předpokládám, že toto jde do pažby a před tím je jen masivní dřevo až po výřez pro natahovací páku, a to by mi přišlo i dostatečné, obzvlášť v porovnání s S634, kde toto řeší 1 cm dřevěná přepážka na kterou tlačí 1cm široký váleček okolo zadního šroubu. Takže zbývají obavy o životnost pouzdra a natahovacího mechanismu.
Za tri mesiace mám vystrelených z HW 57 cca 200 diabolo. Takýmto tempom by som ti ani po 5 rokoch nemohol podať relevantné informácie   Bral som ju pre zábavu, na súťaže mám AA TX200...
 Bral som ju pre zábavu, na súťaže mám AA TX200...
 Bral som ju pre zábavu, na súťaže mám AA TX200...
 Bral som ju pre zábavu, na súťaže mám AA TX200...HW 50S (7,5 J)
A jaké jsou dojmy z HW57 v porovnání s AATX? Nejvíc by mě teda zajímalo srovnání natahovací síly a přesnosti, to, že AATX méně kope, vyplývá z veškeré dostupné literatury.
A není náhodou pouzdro/kompresní prostor HW 57 od pohledu výrazně menší než u AATX? Já bych řek, že možná i jo, nedaří se mi to ale najít spolu na jedné fotce.
			A není náhodou pouzdro/kompresní prostor HW 57 od pohledu výrazně menší než u AATX? Já bych řek, že možná i jo, nedaří se mi to ale najít spolu na jedné fotce.
Ak máme na mysli to isté, tak kompresné puzdro rozhodne menšie je - mám aj HW 77, ktoré je v tomto ohľade s AA TX porovnateľné, zatiaľčo HW 57 je (čo sa týka kovových častí) o poznanie subtílnejšie.
Príjemne sa HW 57 drží, lebo je ľahké - a to je zároveň pri streľbe aj jeho veľká nevýhoda. Pri streľbe na 10 m v stoji bez opory mám s 57-čkou väčší rozptyl. Možno zajtra vyskúšam jeden terč na ukážku.
57-čka v porovnaní s AA TX viac kope a je hlučnejšia. Sila naťahovania je podľa mňa porovnateľná.
Príjemne sa HW 57 drží, lebo je ľahké - a to je zároveň pri streľbe aj jeho veľká nevýhoda. Pri streľbe na 10 m v stoji bez opory mám s 57-čkou väčší rozptyl. Možno zajtra vyskúšam jeden terč na ukážku.
57-čka v porovnaní s AA TX viac kope a je hlučnejšia. Sila naťahovania je podľa mňa porovnateľná.
HW 50S (7,5 J)
Dík za info, já se dnes zrovna zabýval rozdíly mezi HW 57 a HW 77 a vyšlo mi, že HW 57 je oproti HW 77 "ochuzeno" zejména tenčí hlavní a nabíjecí pákou a dále tím, že nemá vložnou kompresní komoru.
U té vložné komory jsem nicméně zjistil, že pokud ji někdo mění, tak zejména kvůli tuningu, jinak je stejně jako píst považována za věčnou. Absence vložné komory a komprese přímo v pouzdře by pak u HW 57 mohla umožnit dosáhnout stejného objemu při menším zdvihu (za předpokladu, že pouzdro není taky užší; snažil jsem se i porovnat rozměry pouzdra/kompresní komory u HW 57 a HW 77, nenašel jsem ale vhodné obrázky ani jiné zdroje).
Uchycení do pažby mi pak příjde úplně stejné u HW 77 i HW 57, což vnímám jako plus pro HW 57.
Co se týká výběru, momentálně to vidím tak, že radši než HW 7x/9x bych si došetřil na TX 200, tam je ale problém, že to už by chtělo došetřit i na ořech, no a pak už by se vyplatilo došetřit na ProSport a poslední iterací končím u ProSportu v ořechu V AA to holt maj hodně dobře zmáklý nejen po technické stránce
 V AA to holt maj hodně dobře zmáklý nejen po technické stránce
Začít musím každopádně střádáním příslušné likvidity a asi to bude víceméně o tom, jestli vydržím šetřit až na AA TX/PS, nebo při dosažení částky na HW 57 vezmu tento. Zatím to vypadá na HW 57, výše uvedené + info o srovnatelné síle nátahu s AATX nejsou zas tak špatné zprávy a jeho způsob nabíjení mi u spodního nátahu přijde nejsympatičtější.
			U té vložné komory jsem nicméně zjistil, že pokud ji někdo mění, tak zejména kvůli tuningu, jinak je stejně jako píst považována za věčnou. Absence vložné komory a komprese přímo v pouzdře by pak u HW 57 mohla umožnit dosáhnout stejného objemu při menším zdvihu (za předpokladu, že pouzdro není taky užší; snažil jsem se i porovnat rozměry pouzdra/kompresní komory u HW 57 a HW 77, nenašel jsem ale vhodné obrázky ani jiné zdroje).
Uchycení do pažby mi pak příjde úplně stejné u HW 77 i HW 57, což vnímám jako plus pro HW 57.
Co se týká výběru, momentálně to vidím tak, že radši než HW 7x/9x bych si došetřil na TX 200, tam je ale problém, že to už by chtělo došetřit i na ořech, no a pak už by se vyplatilo došetřit na ProSport a poslední iterací končím u ProSportu v ořechu
 V AA to holt maj hodně dobře zmáklý nejen po technické stránce
 V AA to holt maj hodně dobře zmáklý nejen po technické stránceZačít musím každopádně střádáním příslušné likvidity a asi to bude víceméně o tom, jestli vydržím šetřit až na AA TX/PS, nebo při dosažení částky na HW 57 vezmu tento. Zatím to vypadá na HW 57, výše uvedené + info o srovnatelné síle nátahu s AATX nejsou zas tak špatné zprávy a jeho způsob nabíjení mi u spodního nátahu přijde nejsympatičtější.