Elegantnější by bylo místo vazelíny použít brusnou pastu...
Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Elegantnější by bylo místo vazelíny použít brusnou pastu...
Re: Derringer od fy Great Gun
Supr nápad, takhle by mělo být možné po pár výstřelech přestat kalibrovat a začít používat .452 rovnou z kleští 
A ani by nebylo třeba čistit. Hlaveň stále kovově lesklá 
452-200-SWC:

452-200-RF:

452-228-1R:

452-230-TC:

452-252-SWC:

452-255-RF:

Nechce se to někomu všechno vyzkoušet a pak sem napsat, která střela je nejlepší?
Úplně se pak také nevyznám v technologiích používaných k rekalibraci - je možné za tímto účelem (t.j. pro .45 derika) použít matrici z http://cs.strobl.cz/lee-lube-size-kit-451-diameter/, a pokud ano, jsou k tomu potřeba i nějaké další investice (lis), nebo to lze v malém objemu použít v doprovodu vhodných ručních nástrojů (kusů dřeva a železa)?
Ahoj ja použivám Lee 452-228 lee.Střely si ještě skalibruju.Stači na to matrice a palička.Sice to jde pomalu ale střely jsou stejné dobře se ládujou a výkon nekolísá.

Střely si dělám a kalibruju, byl by to pěkný opruz bez lisu tou paličkou. Někdy, ale není kam pospíchat...
A na jaký průměr kalibrujete? Je ta matrice Lee na .451 pro .45 derika OK? A je možné i v tomto případě místo mazání jen plivnout do drážek jako u .45 ogiválu od GG? Jinak všem dík za info, takhle možná budu mít problém výstřelu po prvním nabití vyřešený ještě dřív, než mi přijde derik
tohle je fakt sqělý fórum...
Střela má po kalibraci spodní průměr 11,2 v délce 3mm potom je přechod na 11,4.Mazaní použivam jen drtek. 
To je o kousek míň než 0.451*254=11.4554, a úplně nechápu ani ty dva průměry, i když si dokážu představit, že se to takto může hodit při nabíjení. To je chtěný výsledek daný tvarem matrice, nebo důsledek vyklání střely při sázení do ní? A jakou používáš matrici - něco kupovanýho, nebo vlastní výroba?
Ten spodni průměr slouží na navedení střely(namáčknu ji palcem do hlavně a dál dostrkám nabyjákem)Je to vlastní výroba i postup.Kazdej to asi bude dělat jinak ale mně to takhle funguje dobře. 
Tak už řeším, kdo mi udělá kalibrovací matrici
Na http://www.strelectvi.cz/forum/kokily-a ... html?sid.. pak uživatel Black Powder zmiňuje tyto střely:

Píše se tam o nich: "Nova strela vyvynuta pre novy Derringer 45. Kedze je na nom pouzita hlavnovina modernej konstrukcie, teda na plastove strelivo, kde je hlbka drazky len 0,10mm bolo nutne na tento vyvrt vyvynut specialnu strelu, ktora je vhodna do plytkych drazok, tuto podmienku najlepsie splna strela typu Minie.
Je to v podstate duta gulicka so sukienkou. Nepotrebuje ziadnu upchavku a funguje aj pri navazke 0,5g. prachu.
Jej parametre: cal.444/120gr. jedna mazacia drazka."
Velmi mě to zaujalo - byť zde bylo řečeno, že klasická Minie se do krátkých hlavníc nehodí, přece jen nic nebrání tomu modifikovat Minie střelu pro krátké hlavně např. zkřížením s diabolkou. A tady se zdá, že v tom někdo notně pokročil. Už jen aby to začali dělat v JSB
Na http://www.strelectvi.cz/forum/kokily-a ... html?sid.. pak uživatel Black Powder zmiňuje tyto střely:

Píše se tam o nich: "Nova strela vyvynuta pre novy Derringer 45. Kedze je na nom pouzita hlavnovina modernej konstrukcie, teda na plastove strelivo, kde je hlbka drazky len 0,10mm bolo nutne na tento vyvrt vyvynut specialnu strelu, ktora je vhodna do plytkych drazok, tuto podmienku najlepsie splna strela typu Minie.
Je to v podstate duta gulicka so sukienkou. Nepotrebuje ziadnu upchavku a funguje aj pri navazke 0,5g. prachu.
Jej parametre: cal.444/120gr. jedna mazacia drazka."
Velmi mě to zaujalo - byť zde bylo řečeno, že klasická Minie se do krátkých hlavníc nehodí, přece jen nic nebrání tomu modifikovat Minie střelu pro krátké hlavně např. zkřížením s diabolkou. A tady se zdá, že v tom někdo notně pokročil. Už jen aby to začali dělat v JSB
Tohle jsem již také viděl. Složité na výrobu.
A taky moc lehké.
Já to vidím takto.
Spodní průměr na snadné zasunutí do hlavně.
Drážka jedna stačí.
Hlavní kalibr 11,5 na utěsnění, délka 6 mm.
Čelo dle inspirace
Hmotnost asi 14gramů.
A taky moc lehké.
Já to vidím takto.
Spodní průměr na snadné zasunutí do hlavně.
Drážka jedna stačí.
Hlavní kalibr 11,5 na utěsnění, délka 6 mm.
Čelo dle inspirace
Hmotnost asi 14gramů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jen sraz hrany devadesát stupňů v kleštích svírá a střeli jdou špatně ven.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Je to jen náčrtek, tak pardóóón.
SLÉVÁRENSKÝ výkres jen ne požádání

SLÉVÁRENSKÝ výkres jen ne požádání
Podle mého je ideální střelou pro derika full wadcutter.