Kvalitní nůž...
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Taky pamatuji rybičku jako kluk za 1,-Kčs, ale nikdy jsem si ji nekoupil. Stačilo mi ji vidět u kamarádů, téměř vždy tupou jako poleno, protože po naostření a uříznutí prvního tvrdšího klacku byla zase poleno. Prostě čepel z kastrolového plechu.
Re: Kvalitní nůž...
Tak to teda netuším, co tím tví kamarádi tenkrát řezali, ale mám doma rybičku cca 40 let starou a drží ostří naprosto perfektně 

- Franta Jetel
Lachtane: kdyby jsi tohle napsal na Knifu, dostal by jsi ban do roku 2065.
)) jen ta myšlenka, že klučina v deseti letech (dnes už 25 měsíců odborník přes nože) neměl páru o tom, jak správně nabrousit nůž by byla příliš kacířská.
Jinak samozřejmě souhlas. Je to v rukou a hlavě. Bonanza před 30 lety jenom viděl u kamarádů, a má jasno!

Jinak samozřejmě souhlas. Je to v rukou a hlavě. Bonanza před 30 lety jenom viděl u kamarádů, a má jasno!

"Když nejde o zdraví nebo o život, jde v podstatě o hovno!"
-
Zdar a krásné letní dopoledne:
S tou rybičkou je to asi tak.Rezavěla jak liška a proč? Protože byla z uhlíkovky-tudíž z materiálu,který by MĚL držet ostří. Myslím že se to asi hodně lišilo,protože ne každý z nás-tehdy mladých sráčů-si uměl rybku nabrousit,od toho se odvíjí asi Bonanzův názor,že byla imrvére tupá jak prdel
Kastrolový plech to nebyl,i když to nebyl žádný zázrak,já měl strýce zámečníka a na brusku jsem k němu chodil otravovat tak dlouho,až mi jednou řekl:
Nabrus si to sám,stejně se to naučit musíš.A všechno vysvětlil,co a jak.Klíďo se přiznám,že když se mi nechtělo přes půl vesnice,ošudlal jsem rybku pilníkem,nebo po vzoru babičky na okraji kameninového hrnce.
Kouzlo vzpomínek......
S tou rybičkou je to asi tak.Rezavěla jak liška a proč? Protože byla z uhlíkovky-tudíž z materiálu,který by MĚL držet ostří. Myslím že se to asi hodně lišilo,protože ne každý z nás-tehdy mladých sráčů-si uměl rybku nabrousit,od toho se odvíjí asi Bonanzův názor,že byla imrvére tupá jak prdel

Nabrus si to sám,stejně se to naučit musíš.A všechno vysvětlil,co a jak.Klíďo se přiznám,že když se mi nechtělo přes půl vesnice,ošudlal jsem rybku pilníkem,nebo po vzoru babičky na okraji kameninového hrnce.
Kouzlo vzpomínek......
Ja taky vyrostl na rybicce a brousil jsem ji o vsechno mozne.O schody,o dlazdicky,pouzival jsem i pilnik a vzdy jsem nabrousil tak,ze sla bez problemu pouzivat pro fsechny klukovske veci.Az do dne,kdy jsem od taty dostal Duklu v den odjezdu na Pionyrsky tabor.Pak uz jsem si na rybku ani nevzpomel.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
-
Dufioso::
Přesně tak!!
Pokrok nezadržíš-tak nějak to bylo-Dukla,pak ten s kotvou,předchůdce Fixíra,Mikovácký pevný.Posloupnost u každého asi stejná.
Někteří měli z NDR ten hnus ze srnčího kopýtka(DEM 9,80
),sem tam něco z Polska nebo Ruska.Tak nějak to bylo....
Přesně tak!!

Někteří měli z NDR ten hnus ze srnčího kopýtka(DEM 9,80

Z NDR jsem měl i to kopýtko, i takový divný dřevěný nůž, plus podivnou skládanici z barevných kroužků. Z nožů v čssr jsem měl všechny, co byly v obchodech. Nejlepší mi přišla ta jakofinka s plastovou rukojetí.
Udějte co můžete, s tím co máte, tam kde jste. T. Roosevelt
- Franta Jetel
Dámy a pánové, díky za názory a jejich vyjádření. Já jsem měl to štěstí že můj děda byl řezník, nožům a jejich broušení rozuměl jako nikdo , koho jsem znal a měl doma brusný kotouč. Nožní pohon a vodní smáčení. Moje rybička vždycky holila ( a stále holí) a opracování klacku na buřty + další s tímto spojené úkony byly hračkou.
- Franta Jetel
No ale přejděme k tématu: Kvalitní nože
Další na řadě (v poměru výkon/cena) je OPINEL. Mám jej 21 let (Carbon No.9) a je to opravdu klasa A. Nechal jsem jej tak jak byl vyroben (žádné broušení dřeva, žádné napouštění v oleji). Dokonce to tužší otevírání po namočení považuji za přednost. Stejně jako můj děda když sekyru namáčel před použitím ve vodě aby hlava tak nechodila.
Další na řadě (v poměru výkon/cena) je OPINEL. Mám jej 21 let (Carbon No.9) a je to opravdu klasa A. Nechal jsem jej tak jak byl vyroben (žádné broušení dřeva, žádné napouštění v oleji). Dokonce to tužší otevírání po namočení považuji za přednost. Stejně jako můj děda když sekyru namáčel před použitím ve vodě aby hlava tak nechodila.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jj taky jsem měl http://www.armybazar.eu/data/inzeraty/1 ... 5mikov.jpg , http://www.lovecky-obchod.cz/gallery/91010101355.jpgBlack píše: Nejlepší mi přišla ta jakofinka s plastovou rukojetí.
Já jsem svojí poslední rybičku našel nedávno v dílně a protože už jsem velký kluk tak mám krysu a rybičku dostal synek

http://www.mojefotky.cz/clientimg/drat/ ... 0978b2.jpg
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Já se přikláním k Opinelu. Nikdy jsem nechápal co lidi na těch Opinelech vidí.
Teď ho mám v uhlíkové oceli a jsem moc spokojený. Nabroušený holí a řeže jako břitva. Dá se jednoduše nabrousit, a navíc nevypadá bojově, aby nestrašil lidi. Na hrubé práce ovšem není.
Slušný nůž za velice dobrou cenu je tohle Bahco
http://www.naradi-obchod.cz/771-noze/14 ... -nuz-2444/
nebojíte se ho půjčit, najdete ho v trávě, nevadí vám když vám s ním děti řežou po talířích a přitom slušná ocel, už od výrobce holí.
Pánové a kdo měl nožík s kanadským jízdním policistou? V tom věku se proti tomuhle nožíku mohla i rybička zahrabat
Teď ho mám v uhlíkové oceli a jsem moc spokojený. Nabroušený holí a řeže jako břitva. Dá se jednoduše nabrousit, a navíc nevypadá bojově, aby nestrašil lidi. Na hrubé práce ovšem není.
Slušný nůž za velice dobrou cenu je tohle Bahco
http://www.naradi-obchod.cz/771-noze/14 ... -nuz-2444/
nebojíte se ho půjčit, najdete ho v trávě, nevadí vám když vám s ním děti řežou po talířích a přitom slušná ocel, už od výrobce holí.
Pánové a kdo měl nožík s kanadským jízdním policistou? V tom věku se proti tomuhle nožíku mohla i rybička zahrabat

-
Chlapi,beze studu nahodím tuto informaci.Dodělal jsem nůž z originální čepele ENZO Camper 125/ocel D-2.Dal jsem mu ručku z akátového nádoru,podložil bílým a červeným fíbrem,na rozdíl od origo nožů jsem vložil mosaznou trubičku na lanyard.Byl to kšeft pro někoho jiného,ale přesto jsem si kudlu vyzkoušel:
Musím objektivně přiznat,že kudla mně naprosto uchvátila a málokdy jsem držel v ruce něco,co by šlo do řezu tak agresivně jako Enzo z D-dvojky.Čepel byla nabroušená z výroby,ale ještě jsem ji "šmrncnul" na brousku Jan03 a výsledek neskutečný.Jsem nadšený a mohu vřele doporučit!!
Tak padlo rozhodnutí,že kovaný nůž a zavírák ze sbírky půjde z domu a za stržené peníze koupím čepel Enzo Camper 125 pro sebe a udělám si kudlu jak cumel!!! Howgh!
Musím objektivně přiznat,že kudla mně naprosto uchvátila a málokdy jsem držel v ruce něco,co by šlo do řezu tak agresivně jako Enzo z D-dvojky.Čepel byla nabroušená z výroby,ale ještě jsem ji "šmrncnul" na brousku Jan03 a výsledek neskutečný.Jsem nadšený a mohu vřele doporučit!!
Tak padlo rozhodnutí,že kovaný nůž a zavírák ze sbírky půjde z domu a za stržené peníze koupím čepel Enzo Camper 125 pro sebe a udělám si kudlu jak cumel!!! Howgh!
- Franta Jetel
Po těch čepelích od Enza už taky trochu pošilhávám. Jaké jsou ve srovnání s Morou?
-
Robustní,těžší,z lepšího materiálu.Mory jsou poměrně lehké nože,ale to Enzo je-jak říkají bratři Poláci "Grupa mocnego uderzenia"
Musím ji mít-tu z D-2.Rozhodnuto.

- Franta Jetel
No tak co už pochválí i Polák tak to stojí za zvážení. Až bude nižší datum musím zkusit Trapera.