To je asi taky na zvážení....
"hawken.45"
 No předpokládám, že bych tak ochotně "neodkráčel"....pokud se tomu může člověk vyhnout, je lepší určitě nestřílet, ale v tý náloži adrenalinu, nevím nevím
 No předpokládám, že bych tak ochotně "neodkráčel"....pokud se tomu může člověk vyhnout, je lepší určitě nestřílet, ale v tý náloži adrenalinu, nevím nevím 
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Butch Cassidy píše:oz: a proč ne rovnou .45 ACP? píšeš že to máš na obranu, tak víc než 10 nábojů potřebovat nebudeš. a cena je pořád příznivější než .40 sw
Mám subcompact v ráži .40 SW a i přesto, že mám faktorových čtyřicítek z jiných zbraní vystříleno hrubě přes 100 000, tak v subcompactu je střelba s faktorovou municí dost nepříjemná...OZ4 píše: přikláněl jsem se k .40sw. Tak třeba si jí pořídím jako další zbraň v subcompactu

a rad "starších"  jsem se pro začátek rozhodl pro 9mm. Líbí se mi od GP P1 Mk7, vypadá opravdu moc pěkně a je i poměrně chválená, 2. místo obsadil G19, 3. místo CZ 75 D Compact, tak budu rozhodovat dle vyzkoušení.
 a rad "starších"  jsem se pro začátek rozhodl pro 9mm. Líbí se mi od GP P1 Mk7, vypadá opravdu moc pěkně a je i poměrně chválená, 2. místo obsadil G19, 3. místo CZ 75 D Compact, tak budu rozhodovat dle vyzkoušení.
 ) kvalita zásobníků je mizerná- zasekává se podavač. no koupit si jí za svoje tak sem naštvanej. o GP nemůžu moc mluvit říká se že potřebuje mazat systém zamykání, jinak to přestane jet. no nevím. glok je vzhledem nevýrazný a celkově svébytný ale myslím nejlepší charakteristika která mluví za vše je že na předváděčkách kde gloka měli byl vždycky nečištěný po mnoho set výstřelů, úplně suchý a nikdy jsem nezažil aby měl závadu a ten můj má po několika tisících výstřelech absolutní spolehlivost a žádné viditelné opotřebení k tomu není třeba nic dodávat.
 ) kvalita zásobníků je mizerná- zasekává se podavač. no koupit si jí za svoje tak sem naštvanej. o GP nemůžu moc mluvit říká se že potřebuje mazat systém zamykání, jinak to přestane jet. no nevím. glok je vzhledem nevýrazný a celkově svébytný ale myslím nejlepší charakteristika která mluví za vše je že na předváděčkách kde gloka měli byl vždycky nečištěný po mnoho set výstřelů, úplně suchý a nikdy jsem nezažil aby měl závadu a ten můj má po několika tisících výstřelech absolutní spolehlivost a žádné viditelné opotřebení k tomu není třeba nic dodávat.PB píše:D compact máme v práci a není to nic extra, jediný co to má dobrý je vzhled a úchop. spoušť je tvrdá a hrbolatá na rok starých zbraních je možné vidět počínající korozi na hlavních (nemají povrchovou úpravu) kvalita zásobníků je mizerná- zasekává se podavač. no koupit si jí za svoje tak sem naštvanej.
 Pro mě třeba 15-18.000,- Kč není zrovna málo a nechápu, že nemají teda např. lepší technologii, či kontrolu kvality pi výrobě a dělaj takto nespolehlivý výrobky - koroze po 1 roce je tristní, to bych chápal při koupi 20 letýho kundrfálu za 1500,-.....
  Pro mě třeba 15-18.000,- Kč není zrovna málo a nechápu, že nemají teda např. lepší technologii, či kontrolu kvality pi výrobě a dělaj takto nespolehlivý výrobky - koroze po 1 roce je tristní, to bych chápal při koupi 20 letýho kundrfálu za 1500,-..... 
 Sam jsem mel Glocka 19 a sel z domu svinskym krokem.. Nemuzu rict, ze by to byla vylozene spatna zbran, ale mi (a nejenom mi) proste nesedl. Taky zkazky o bezporuchovosti Glocka jsou jeden velky blud - rozhodne u me G19 stacil treba neptrne mekky uchop a bylo o zavadu postarano (mozna sem mel zmetek z vyroby nevim - neresim G19 je pryc). Kdezto vlastnil jsem  CZ75 B,CZ 2075 RAMI, stale mam jeste CZ85 Combat a u zadne nevim co znamena slovo ZAVADA. Proste ani jednou jsem s cezetou nemel zaden problem. Zavady jake jsem mival na G19 (typicky sprajcly naboj pri podavani do hlavne), nebo privrena hilzna ve vyhozim okenku pri tercove laboraci  - to na CZ neznam. A to muzu strilet munici tak slabou , ze tak tak pretahne zaver a nebo naslaplyma nabojema a za vsech okolnosti 100% spolehlivost. Asi je fakt, ze Glock vydrzi vice nez CZ a taky se nemusi diky svym znacnym vulim dlouho cistit, ale ja  proste tolik desitek tisic ran nevystrelim aby me to trapilo a pistoli vzdy po strelbe perfektne vycistim a namazu (proto stale vypada a funguje jako nova). A pokud mi CZ zdechne  napriklad po 20 000 nebo 50 000 vystrelech tak je mi to jedno, proste si zase koupim novou a bude.  Jinak pokud psal PB ze jim compacty v praci reznou po prvnim roce  tak to svedci jen o zanedbane udrzbe nic vic
 Sam jsem mel Glocka 19 a sel z domu svinskym krokem.. Nemuzu rict, ze by to byla vylozene spatna zbran, ale mi (a nejenom mi) proste nesedl. Taky zkazky o bezporuchovosti Glocka jsou jeden velky blud - rozhodne u me G19 stacil treba neptrne mekky uchop a bylo o zavadu postarano (mozna sem mel zmetek z vyroby nevim - neresim G19 je pryc). Kdezto vlastnil jsem  CZ75 B,CZ 2075 RAMI, stale mam jeste CZ85 Combat a u zadne nevim co znamena slovo ZAVADA. Proste ani jednou jsem s cezetou nemel zaden problem. Zavady jake jsem mival na G19 (typicky sprajcly naboj pri podavani do hlavne), nebo privrena hilzna ve vyhozim okenku pri tercove laboraci  - to na CZ neznam. A to muzu strilet munici tak slabou , ze tak tak pretahne zaver a nebo naslaplyma nabojema a za vsech okolnosti 100% spolehlivost. Asi je fakt, ze Glock vydrzi vice nez CZ a taky se nemusi diky svym znacnym vulim dlouho cistit, ale ja  proste tolik desitek tisic ran nevystrelim aby me to trapilo a pistoli vzdy po strelbe perfektne vycistim a namazu (proto stale vypada a funguje jako nova). A pokud mi CZ zdechne  napriklad po 20 000 nebo 50 000 vystrelech tak je mi to jedno, proste si zase koupim novou a bude.  Jinak pokud psal PB ze jim compacty v praci reznou po prvnim roce  tak to svedci jen o zanedbane udrzbe nic vic  -tu spoust  nevim, ale je to mozne. Provedeni s vypoustenim ma prakticky vzdy horsi chod, nez klasicka 75/85B .  Cca pred rokem muj dobry kamarad  resil dilema co si koupit za osobni zbran. Vsude kolem mu vsici cpali do palice, ze jedina funkcni pistole je GLOCK a pak zas jen GLOCK. No a jelikoz se dobre zname tak se obratil i na me . Ja jsem se ho zeptal jestli chce pistoli a nebo glocka
-tu spoust  nevim, ale je to mozne. Provedeni s vypoustenim ma prakticky vzdy horsi chod, nez klasicka 75/85B .  Cca pred rokem muj dobry kamarad  resil dilema co si koupit za osobni zbran. Vsude kolem mu vsici cpali do palice, ze jedina funkcni pistole je GLOCK a pak zas jen GLOCK. No a jelikoz se dobre zname tak se obratil i na me . Ja jsem se ho zeptal jestli chce pistoli a nebo glocka  (ne ted vazne): Poradil jsem mu at se zameri i na CZ75 Compact - vyzkousel si ho a porovnal z Glockem 19 no a koupil si CZ a doted nelituje. Naucil jsem ho jak se ma o svoji pistoli radne starat (protoze pistoli necisti po strelbe jen barbar a nebo diletant
  (ne ted vazne): Poradil jsem mu at se zameri i na CZ75 Compact - vyzkousel si ho a porovnal z Glockem 19 no a koupil si CZ a doted nelituje. Naucil jsem ho jak se ma o svoji pistoli radne starat (protoze pistoli necisti po strelbe jen barbar a nebo diletant  ) a po roce je stale spokojeny, nemel zadnou zavadu a hlavne ma KRASNOU a take spolehlivou bouchacku !
 ) a po roce je stale spokojeny, nemel zadnou zavadu a hlavne ma KRASNOU a take spolehlivou bouchacku !  Takze moje rada zni: Nedej na rady a predsudky druhych, zajdi si na strelnici a pokus se v jednom odpoledni zastrilet se vsema pistolema, ktere mas v uzsim vyberu a ta ktera Ti sedne nejlepe bude pro Tebe jasna volba.  No a pokud budes venovat radnou peci pistoli (radne ji cistit a mazat) tak bude i po mnoha tisicich vystrelech stale temer jako nova a bude chodit naprosto spolehlive.
  Takze moje rada zni: Nedej na rady a predsudky druhych, zajdi si na strelnici a pokus se v jednom odpoledni zastrilet se vsema pistolema, ktere mas v uzsim vyberu a ta ktera Ti sedne nejlepe bude pro Tebe jasna volba.  No a pokud budes venovat radnou peci pistoli (radne ji cistit a mazat) tak bude i po mnoha tisicich vystrelech stale temer jako nova a bude chodit naprosto spolehlive.Tož to je smutné... budeš k nim chodit na návštěvu?OZ4 píše:...
Manželka sice prohlásila, že se vylučuje soužití - zbraň kategorie B ("v jejím názvosloví krám hnusnej a nebezpečnej") vs. ona s dcerkou, ale snad se to podá. To, že pak chci ještě další s větší ráží jsem samozřejmě zamlčel

a rozhodne sem se tady neprise pretahovat jestli je G cko lepsi nez CZ nebo GP-mi je to fuk a ja sveho favorita mam (K100 od GP jsem taky mel, byla to moje prvni "dospela" pistole).  Faktem je ze mi proste GLOCK nesedl a zde jsem pouze prezentoval moje osobni zkusenosti s ruznyma pistolema ktere sem vlastnil. Nikomu prece svuj nazor nenutim - jen jsem poukazal na to , ze ne vsichni musi zakonite byt s Glockem spokojeni. Jinak urcite byl problem take ve strelivu kdyz se mi sprajcovaly u G19 hilzny v okne, ale tim jsem chtel jen rict ze s tim samym strelivem mi zadna CZ ta nezavadovala. Chybne podane naboje do komory ovsem byly jak prebijenky, tak Magtechy i SB-zde nevim proc se to delo, mozna blbe zasobaky co ja vim (ale dle konstrukce zasobaku u glocka celkem nepravdepodobne) ! Take RAMI s plastovym ramem pri stejnem uchopu nikdy zaden problem a zavada. Osobne si myslim, ze v krizi, kdyz je clovek ve stresu/zraneny/mlaceny atd.  muze situace kdy nebude uchop 100% zcela urcite nastat a bylo by pak tristni muset potencialniho utocnika "ubit" zaseknutym glockem (nebo jakoukoliv jinou bouchackou) jako pestnim klinem
 a rozhodne sem se tady neprise pretahovat jestli je G cko lepsi nez CZ nebo GP-mi je to fuk a ja sveho favorita mam (K100 od GP jsem taky mel, byla to moje prvni "dospela" pistole).  Faktem je ze mi proste GLOCK nesedl a zde jsem pouze prezentoval moje osobni zkusenosti s ruznyma pistolema ktere sem vlastnil. Nikomu prece svuj nazor nenutim - jen jsem poukazal na to , ze ne vsichni musi zakonite byt s Glockem spokojeni. Jinak urcite byl problem take ve strelivu kdyz se mi sprajcovaly u G19 hilzny v okne, ale tim jsem chtel jen rict ze s tim samym strelivem mi zadna CZ ta nezavadovala. Chybne podane naboje do komory ovsem byly jak prebijenky, tak Magtechy i SB-zde nevim proc se to delo, mozna blbe zasobaky co ja vim (ale dle konstrukce zasobaku u glocka celkem nepravdepodobne) ! Take RAMI s plastovym ramem pri stejnem uchopu nikdy zaden problem a zavada. Osobne si myslim, ze v krizi, kdyz je clovek ve stresu/zraneny/mlaceny atd.  muze situace kdy nebude uchop 100% zcela urcite nastat a bylo by pak tristni muset potencialniho utocnika "ubit" zaseknutym glockem (nebo jakoukoliv jinou bouchackou) jako pestnim klinem  .  Asi jsem mel fakt smulu na kus nevim. Jinak aby nevznikla mylka, ze strilim pouze cajickove laborace tak 90% vystrelenych lugeru jsou plnotucne originaly z fabriky (prevazne SB nebo Magtech). Kdyz tak nad tim tak uvazuju zajimava volba by mozna nemusela byt  i 2075 RAMI - taky dobra zbran a s prodlouzenym zasobakem i s celkem solidnim uchopem. Ovsem etalon spolehlivosti je u me PM Makarov, ale to je jina kapitola... Toz  tak...
.  Asi jsem mel fakt smulu na kus nevim. Jinak aby nevznikla mylka, ze strilim pouze cajickove laborace tak 90% vystrelenych lugeru jsou plnotucne originaly z fabriky (prevazne SB nebo Magtech). Kdyz tak nad tim tak uvazuju zajimava volba by mozna nemusela byt  i 2075 RAMI - taky dobra zbran a s prodlouzenym zasobakem i s celkem solidnim uchopem. Ovsem etalon spolehlivosti je u me PM Makarov, ale to je jina kapitola... Toz  tak... Nee, dělám si legraci
  Nee, dělám si legraci  Děkuju za příspěvky a připomínky. Každému vyhovuje něco jiného, vše má jistě své pro a proti. Jde o to si to vyzkoušet, takže je lepší nebýt zbrklej...zajít na střelnici, půjčit si, zkoušet a poté vybírat. Jak jsem psal výše, budu se rozhodovat mezi GP P1, G19, CZ 75 D Compact, ale třeba natrefím i na něco jiného (na Sig Sauer bohužel nemám
  Děkuju za příspěvky a připomínky. Každému vyhovuje něco jiného, vše má jistě své pro a proti. Jde o to si to vyzkoušet, takže je lepší nebýt zbrklej...zajít na střelnici, půjčit si, zkoušet a poté vybírat. Jak jsem psal výše, budu se rozhodovat mezi GP P1, G19, CZ 75 D Compact, ale třeba natrefím i na něco jiného (na Sig Sauer bohužel nemám  
   ). Co mi bude vyhovovat, tak pořídím a budu doufat, že natrefím na dobrý tzv. středeční kousek:)
  ). Co mi bude vyhovovat, tak pořídím a budu doufat, že natrefím na dobrý tzv. středeční kousek:)