Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Dej fotku toho hrubyho zakladu.O jakej pujde styl.
		RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
			Drulov 70 .22 Flobert
- DrobasMirek
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
tady je ještě ten zádlab, 
duffioso: ten základ je opravdu ale opravdu hrubej +- podle představy klučiny co si to rozmyslel s tim, že zrovna nemá dost peněz. Tak jsem na tom přestal dělat. Vlastně je jenom odstraněný nějaký maso z thumbhole a kolem spouště. Teď tu čeká a čeká a čeká..
Základ je buk, to tmavší prkno je mahagon. Mělo tvořit jenom doplněk rukojeti. Lícnice měla být stavitelná a botka taky Můžu ho buď dodělat nebo nechat tak jak je kdyby někdo měl zájem
Základ je buk, to tmavší prkno je mahagon. Mělo tvořit jenom doplněk rukojeti. Lícnice měla být stavitelná a botka taky Můžu ho buď dodělat nebo nechat tak jak je kdyby někdo měl zájem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
A sakrys to uz je otesany moc,to bych nevyuzil.Pisni mi kdyztak do SZ kolik bys chtel za bukovou fosnicku beznych rozmeru.Mas moznost i lepenych fosen?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
			Drulov 70 .22 Flobert
- DrobasMirek
lepený fošny taky umim i vícebarvový, ale ještě mám na to v lepírně moc chladno tak počítám, že budou tak koncem dubna
máš PM
			máš PM
@tonap - pekna, jakou delas na tom povrchovku?  pripadne se mohou i ostatni pochlubit s recepty, jak udelat peknou pazbu. lakovat, voskovat, olejovat?
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
			HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Delal jsem jednu orechovou a povrchovka vceli vosk rozpusteny v benzinu, to cele zahrate ve vodni lazni, nanesene hadrem na pazbu. Potom rozehrati fenem az se to rozpusti a vpije do dreva, potom znovu nahrate fenem a vylestene hadrem, odstrani to zbytky vosku a prach. A drevo se musi vzit hodne jemnym smirglem, nejlepe nekolikrat navlhcit a obrousit. Povrch je takovy sametovy a hodne prijemny do ruky. Jinak jsem tim uz delal i borovicove policky a stul.
Dělal jsem to taky tak a nestěžuju si. Drží se to pěkně.
Ahoj. Povrchova uprava je olej a co se tyče vosku tak nemam s tim dobre skušenosti protože olej pronika vic do nloubky než vosk a zanechava po sobě prokreslenějši odstiny barev. Leta na dřevě pak jsou vic vidět.Vosk spiš zjemni odstiny a to dřevo výpada jako "suche"
			- DrobasMirek
jakkoliv se to může zdát nesmysl tak se mi osvědčilo máčet ve směsi včelí vosk, karnaubský vosk a šelak. Poradil mi to jeden restaurátor nábytku a vypadá to velmi pěkně když se to finálně rozleští. Předtím je možný pažbu jakkoliv namořit, ale poslední dobou zustávám u přírodních barev s touhle kombinací. Někdy šelak vypustím a nebo zase udělám jenom hodně hodně šelakových vrstev
Taky jeden kousek k nahlídnutí  http://leteckaposta.cz/173400619
			- DrobasMirek
poptám se i taky, nemáte někdo změřený zádlab na CZ 200? - jakákoliv jednodílná pažba, nákres, výkres, cokoliv? furt mi na tý mojí něco správně nedosedá
			- DrobasMirek
tak myslim, že lepenka se mi docela povedla, na zkoušku jenom pár kvádříků ze zbytků. Nějaký foto z mobilu.duffioso píše:A sakrys to uz je otesany moc,to bych nevyuzil.Pisni mi kdyztak do SZ kolik bys chtel za bukovou fosnicku beznych rozmeru.Mas moznost i lepenych fosen?
Toto je nová pažba. Je to Americký černý ořech z Maďarska starý osm let. Dnes je již naolejována lněným olejem a je opravdu dost tmavá. Napasována je na DIANU 460 mag.
Ještě jedna fotka, pažba je řezaná přesně na moji postavu je lomená o dva cm stranově botka je vytočená o třinást mm z fota to není vidět. Po povrchovce osadím železo a znovu dobře nafotím.
			- DrobasMirek
decentní, pěkný!
edit: nejsem si jistej jak se ti bude koukat do optiky jestli s ní počítáš
			edit: nejsem si jistej jak se ti bude koukat do optiky jestli s ní počítáš