ČZ 82/83 - dobrá volba pro začátek ?
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Aha, už tomu asi rozumím
pro civily v 9mm Makarov je to CZ83
pro armádu v 9mm Makarov je to CZ82
Jedná se pouze o značení.
Nebo je nějaký jiný rozdíl mezi CZ82 a CZ83 v ráži 9mm Makarov?
		pro civily v 9mm Makarov je to CZ83
pro armádu v 9mm Makarov je to CZ82
Jedná se pouze o značení.
Nebo je nějaký jiný rozdíl mezi CZ82 a CZ83 v ráži 9mm Makarov?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
			ČZ 83 - dobrá volba pro začátek?
Tak na vysvětlení: ČZ 83 je civilní provedení s klasickou drážkovanou hlavní, vyráběné v rážích 7,65 Br, 9 Br a 9 Makarov. Pistole vz. 82 je vojenské provedení s polygonní hlavní v ráži 9 Makarov pro čs vojenský náboj se střelou, vyráběnou práškovou metalurgií / střela je monolitická /. Tato vojenská střela má menší hmotnost než standardní 9 Makarov a má také větší Eo.
			Dík za informaci. To jsem netušil, že to má jinou hlaveň.
Ani to o té střele. Z jakého kovu to teda je? Ze železa?
Ani to o té střele. Z jakého kovu to teda je? Ze železa?
			Já jsem z toho střílel na vojně, ale náboje jsem si neprohlížel ani do hlavně jsem nekoukal.
Prostě BUM BUM BUM někam k terči a hotovo, ať už to mám za sebou.
Prostě BUM BUM BUM někam k terči a hotovo, ať už to mám za sebou.

Fuj babo, a zlé pryč! Já a guma?Andy píše:Tys byl dustojnik a guma? To je totiz osobni zbran vojaku z povolani.

Já mám problém s autoritama, svou vojenskou kariéru jsem zakončil hodností svobodník.
Střela do vojenské pistole vz 82 je sice ze železa, ale je vyrobena z kovového prášku spékáním za vysokých teplot. Je opláštěna niklováním. Právě pro dosažení potřebné vojenské trvanlivosti hlavně pro takové střely byl zvolen polygon.
Pro Silencera: Tak když chceš nějakou specialitu pro koupi z druhé ruky, tady je. Nevím, jak často je to v běžném provozu frekventovaná závada, ale mě se u tří kusů stala několikrát. Otoč pistoli vzhůru nohama / závěrem dolů / a zkus spoušť v dvojčinném režimu.
			- 
				Stanislav Lukš
ČZ 83 ...
Když už 7,65 Br., tak proč ne rovnou ČZ 50/70 ? Nejsem nějaký velký zbraňoznalec, ale připadá mi to jako sympatická volba peníze/vlastnosti zbraně. A kromě toho: ta podoba s Walther PPK !!!
Standa
			ČZ 83 - dobrá volba pro začátek
Když už jsme zabrousili na jiný typ - adminové prominou - tak ČZ 50/70 už dnes není moc dobrá volba. Některé serie padesátek a zejména sedmdesátky jsou materiálově velmi nekvalitní. Velmi slušná je produkce, která má závěr s povrchovou úpravou do hněda, možná bych našel i našeho výrobce. Tento typ se Waltherům PP/PPK opravdu jenom podobá, k tomu naprosto dokonalému držení typu PP má opravdu hodně daleko. Vím o čem mluvím, kdysi dávno jsem měl jak padesátku /moje první pistole/, tak i Walther PP.  Tento můj názor samozřejmě nikomu nevnucuji, vím že padesátka má stále příznivce a ani já ji zásadně neodsuzuji. Ve své době to byla zbraň velmi revoluční konstrukce.
			Neni to jen osobni zbran vojaku z povolani. CZ82 je osobni zbran pro funkci od velitele cety vysse ( ale treba i zdravotniku, techniku rot, atd. ) a zalozni zbran vsech vojaku, pokud jejich odbornost a nasazeni zalozni zbran vyzaduje ( a pokud jejich jednotka nema CZ75 ).Andy píše:Tys byl dustojnik a guma? To je totiz osobni zbran vojaku z povolani.
Jinak pomerne nedavno jsem strilel ze vsech typu ( CZ82M, CZ83x7,65Br. a CZ 83x9Br.K ) a musim ric, ze CZ82 se pri strelbe chova nejhure ( alespon dle me a ostatnich, co to se mnou zkouseli ).
Ja nevim kdy si byl na vojne... ale za me byl velitelem cety jenom GUMAK. Zakladak max. velitel druzstva.Luke píše:Neni to jen osobni zbran vojaku z povolani. CZ82 je osobni zbran pro funkci od velitele cety vysse ( ale treba i zdravotniku, techniku rot, atd. ) a zalozni zbran vsech vojaku, pokud jejich odbornost a nasazeni zalozni zbran vyzaduje ( a pokud jejich jednotka nema CZ75 ).

Na co si dát bacha při koupi střílený  CZ83 (eventuelně jiný střílený pistole, ale nejvíc mě zajímají nějaký speciality zrovna CZ83)? Díky
 Na co si dát bacha při koupi střílený  CZ83 (eventuelně jiný střílený pistole, ale nejvíc mě zajímají nějaký speciality zrovna CZ83)? Díky