Výběr puškohledu na vzduchovku
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Zrovna Nikko Gameking 4-16x44 nedrží nástřel při změně zvětšení a obraz mizerný.
		- 
				kostalova.petra
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku
takže k tý Déltě 4,5-14*44 FFP mi nikdo nic nepoví? 
Tomayo muj Walther je taky bezproblemovej, ale nesmim se do něj dívat

Tomayo muj Walther je taky bezproblemovej, ale nesmim se do něj dívat

Walther s Taipanem se nedá srovnávat ani omylem, to už silně přeháníš.kostalova.petra píše:Koukal sem už do taipana 4-16*50 a pak do svýho Waltra 8-32*56a skoro to samý. Nechci koupit další krám. Mam kilovou optiku a používám zvětšení 8*
Co ta scb osnova , lze použít na sklopku?
To je už pár let, co to pravil a dovolím si říct, že už dávno není pravda navíc tady nepíše ani slovo o hnoji http://www.alexxxus.cz/mtc-taipan-6-24x56-AMDkostalova.petra píše:a ještě k tomu: větší a variabilní optiky od mtc jsou fakt hnuj
pravil Alexxxus
A pokud jsou takovej hnus, tak proč v Anglii jsou nejprodávanější optikou? Doporučuji pročíst zahraniční fora a recenze, u nás se bohužel na tyto puškohledy setrvačností jen plive.
A když už je řeč optice z číny, distribuované poláky, nesoucí hrdý nápis "made in Japan" (Delta Optica), tak mám jeden takový drb ze zákulisí - Když je Optisan takovej shit, tak proč nedávno zástupci společnosti Delta Optical navštívili Optisan s prosíkem, jestli by jim puškohledy nevyráběl?
- 
				kostalova.petra
to deef:  tema MTC Viper 10*44 list č.9 , jestli to neříkal tak to tady napsal. Čert aby se vtom vyznal  Walther je šílenej ale alespoň drží nástřel.
 Walther je šílenej ale alespoň drží nástřel.  Koukni na nový Tedovo video /edgun usa/  a tu mambu si moc nepochvaluje.
 Koukni na nový Tedovo video /edgun usa/  a tu mambu si moc nepochvaluje.  S tou deltou máš asi pravdu už jí nechci.Díky
 S tou deltou máš asi pravdu už jí nechci.Díky
			 Walther je šílenej ale alespoň drží nástřel.
 Walther je šílenej ale alespoň drží nástřel.  Koukni na nový Tedovo video /edgun usa/  a tu mambu si moc nepochvaluje.
 Koukni na nový Tedovo video /edgun usa/  a tu mambu si moc nepochvaluje.  S tou deltou máš asi pravdu už jí nechci.Díky
 S tou deltou máš asi pravdu už jí nechci.DíkyRe: Výběr puškohledu na vzduchovku
Jestli myslíš tohle video  tak to jsem teď v rychlosti prohlídl a on říká, že kříž je hodně povedenej, pak říká že je tak jemný, že ho ta kamera nemůže zaostřit a proto se to zdá tak rozmazané, ale jinak je krystalicky čistej. Kombinace daystate a mamby nasadila laťku hodně vysoko...  Mimochodem co jsem byl v anglii, tak je to zde hojně využívaná kombinace Daystate + Mamba. A Mamba je v UK nejčastějším dárkem, který dávají manželky svým partnerům pod stromeček 
Já snad tu svoji pošlu Alexxxusovi ať se k ní vyjádří a bude to mít nějakou váhu.
Pokud se bavím s lidma se sféry S&B, Zeiss, Nightforce, Leupold, tak ano je Optisan "humus" ale to výrobce typu Delta, Hawke, Sightmark, Barska, Nikko, Hakko atd... nemůžeme ani vyslovit.

Já snad tu svoji pošlu Alexxxusovi ať se k ní vyjádří a bude to mít nějakou váhu.
Pokud se bavím s lidma se sféry S&B, Zeiss, Nightforce, Leupold, tak ano je Optisan "humus" ale to výrobce typu Delta, Hawke, Sightmark, Barska, Nikko, Hakko atd... nemůžeme ani vyslovit.
Nechci dělat ukvapené závěry, ale co jsem měl možnost zatím v rychlosti porovnat bok po boku sklo Sightron S3 vs Hawke Sidewinder 30 (Tac), je obraz Hawke velmi dobrý za peníze, které stojí. Jas, brilance i ostrost se zdá být velmi podobná za dobrých světelných podmínek při stejném zoomu. Hawke malinko ztrácí ostrost ke kraji ZP, ale obraz ve středu ZP je v celku srovnatelný, tunelový efekt je také přijatelný 9/10.deef píše:Pokud se bavím s lidma se sféry S&B, Zeiss, Nightforce, Leupold, tak ano je Optisan "humus" ale to výrobce typu Delta, Hawke, Sightmark, Barska, Nikko, Hakko atd... nemůžeme ani vyslovit.
Obraz S3 je ostrý až do kraje ZP, méně aberuje a některé detaily lépe vyniknou 10/10. Hodnotím pouze obraz/cena.
Ještě mrknu za šera...
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Jsem jen tlumočil lidi používající .308, .50, ale protože tohle je o vzduchovkách, tak to sem samozřejmě nepatří. Donutila mě k tomu věta, že pohled přes Walther 8-32x je stejný jako přes Taipan, přitom i ta blbá Cobra za dvojku je lepší jak kterejkoliv Walther za 5tis.
Věřím tomu, že MTC dělá dnes dobré a levné optiky. 
Přidám ještě fotky, bohužel se mě odporoučel bez rozloučení starý, ale dobrý Canon A510, takže fotky jsou velmi nekvalitní. Je to foceno přes naprostý low-end, videokameru Evolve 1500HD.

Sightron S3 16x42 MMD:

Hawke Sidewinder 30 6-24x56 Half MD, zoom 16x:

Vzdálenost 30 m.
Přidám ještě fotky, bohužel se mě odporoučel bez rozloučení starý, ale dobrý Canon A510, takže fotky jsou velmi nekvalitní. Je to foceno přes naprostý low-end, videokameru Evolve 1500HD.
Sightron S3 16x42 MMD:

Hawke Sidewinder 30 6-24x56 Half MD, zoom 16x:

Vzdálenost 30 m.
Chtěl jsem sem naházet taky nějaký fotky pro porovnání, ale bohužel nejsem schopnej, nebo nevím jak vyfotit pohled do puškohledu tak, aby tam bylo něco vidět a ne jen rozmazaný ho... 

Pozorováním těsně před setměním v 16.35h na 90-100 m lze ještě v Hawke 6-24x56 při zoomu 16x  přečíst SPZ auta, Sightron S3 16x42 už má problém.
Větší objektiv zde v celku jednoznačně vítězí.
Edit: toto srovnání samozřejmě není v pořádku, měly by se srovnávat alespoň stejně velké objektivy, nejlépe i podobné rozsahy.
Větší objektiv zde v celku jednoznačně vítězí.
Edit: toto srovnání samozřejmě není v pořádku, měly by se srovnávat alespoň stejně velké objektivy, nejlépe i podobné rozsahy.
			- 
				kostalova.petra
to deef: jak bys viděl Taipan vs Hawke S 30 ? 6-24*56
nevíte o nějaký recenzi /myslim český/Taipan 10-50*60 ?
			nevíte o nějaký recenzi /myslim český/Taipan 10-50*60 ?
- 
				svobodakvancurka
Re: Optika na vzduchovku
Dobrý den. Ví někdo jaký puškohled na vzduchovku je vhodný pro brýle na dálku 4 dioptrie?
Můj názor by nebyl objektivní, protože přes Hawke jsem jen díval (když jsem při nákupu vybíral právě mezi těmito dvěma a viperem 6-24) a taipan dlouhodobě používám. Ale co se týče pohledu přes sklo při nákupu, tak jsem zvolil taipana.
tak ja nevim kde si to koupildeef píše:Zrovna Nikko Gameking 4-16x44 nedrží nástřel při změně zvětšení a obraz mizerný.
 , ale je mam obraz uplne bez problemu(par lidi ti to muze potvrdit) a nastrel jsem upravoval jednou a to o jeden klik po 2000 ranach
 , ale je mam obraz uplne bez problemu(par lidi ti to muze potvrdit) a nastrel jsem upravoval jednou a to o jeden klik po 2000 ranach   Pri zmene zvetseni nevim jestli meni nastrel (zkousel jsem to jen jednou na 30m a vse ok) vlastne jsem i parkrat strilel se zvetsenim 4x na male vzdalenosti a trefil jsem
 Pri zmene zvetseni nevim jestli meni nastrel (zkousel jsem to jen jednou na 30m a vse ok) vlastne jsem i parkrat strilel se zvetsenim 4x na male vzdalenosti a trefil jsem  jestli to bylo o milimetr nad kriz nebo pod nej nevim a nema cenu resit. Ale jak rikam ja problem nema a hlavne vse strilim na 16x...mozna mam jiny model...nebo spis urcite 4-16x50 AO bez nejakeho ,,hloupeho,, podsviceni.
 jestli to bylo o milimetr nad kriz nebo pod nej nevim a nema cenu resit. Ale jak rikam ja problem nema a hlavne vse strilim na 16x...mozna mam jiny model...nebo spis urcite 4-16x50 AO bez nejakeho ,,hloupeho,, podsviceni. tu je recenze napr:
http://www.alexxxus.cz/nikko-striling-g ... -4-16x50AO
tady je take neco
http://strelectvi.info
je chvaleny coz muzu potvrdit, protoze jsem nevidel lepsi sklo do cca6-7tis s takovym zvetsenim...navic stoji cca 2500,- coz je skoro zadarmo...kriz ma velice prijemny ani slaby ani silny doty a klikani odpovida navic jsou klikani i mildoty sedi presne, kliky jsou vyrazne a zapadnou.
Mct viper 10x42 je paradni sklo, ale ne na mereni vzdalenosti...je to spis HFT optika na FT prilis nevhodna...ale obraz velice pekny.
Hawke at uz je to jaky koliv z rady ST nebo S 30 tak super obraz,kriz,klikani...za ty penize je to fakt dobra optika podle meho nazoru (porad o ni tak nejak jeste uvazuji) navic je to takove ,,all in one,, puskohled,slunecni clona,krytky,kufr,velke kolo paralexy,podsviceni ...navic soft podpora od hawku
nevíte o nějaký recenzi /myslim český/Taipan 10-50*60 podle mich informaci od Alexxxuse ho dalo MCT na testovani FT strelcum a ty jim ho vratili s nejakyma pripominkama ...takze se na nem pracuje...vic nevim ani v podstate nemuzu
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
			KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Nikko Gameking 4-16x44 - vycházel jsem ze své zkušenosti s jedním kusem tohoto modelu a zrovna na odkazu co si uvedl http://www.strelectvi.info píše o tomto puškohledu:
"Tubus puškohledu je dvoudílný možná právě díky tomu puškohled nedržel úplně perfektně nástřel při změně zvětšení - i když odchylka byla minimální. Záměrný kříž typu MilDot je dost silný, ale to by nevadilo, nebýt třetí a nejzásadnější vady - obraz puškohledu je naprosto tragický! Člověk při prvním pohledu neví, zda nenechal omylem na objektivu poloprůhlednou krytku. Fotografie mé tvrzení dokládají - viditelné rozostření a jakoby oranžový závoj nejsou způsobeny špatně nastaveným fotoaparátem, ale opravdu tak hrozně obraz vypadá. Na 50m, ani při zvětšení 16X, nejsou dobře vidět zásahy ráže .22LR v černém terči!"
Taipan 10-50x60 - Optisan ho rozeslal všem svým prodejců v jednotlivých zemích, aby ho otestovali a zaslali mu svoje připomínky a podle toho bude postupovat. Co já vím, tak v Brně ho měli, možná ještě mají a v tuhle dobu by měla být už zahájena výroba. Mám jeden objednaný, takže jak ho budu mít, tak bych o něm pár řádku mohl napsat.
All in one - puškohled, clona, krytky, kolo paralaxy, podsvícení, nějaký montáže, hadr a i neoprenovej kryt, to je výbava drtivé většiny puškohledů ne? S vyjímkou teda toho kufru
			"Tubus puškohledu je dvoudílný možná právě díky tomu puškohled nedržel úplně perfektně nástřel při změně zvětšení - i když odchylka byla minimální. Záměrný kříž typu MilDot je dost silný, ale to by nevadilo, nebýt třetí a nejzásadnější vady - obraz puškohledu je naprosto tragický! Člověk při prvním pohledu neví, zda nenechal omylem na objektivu poloprůhlednou krytku. Fotografie mé tvrzení dokládají - viditelné rozostření a jakoby oranžový závoj nejsou způsobeny špatně nastaveným fotoaparátem, ale opravdu tak hrozně obraz vypadá. Na 50m, ani při zvětšení 16X, nejsou dobře vidět zásahy ráže .22LR v černém terči!"
Taipan 10-50x60 - Optisan ho rozeslal všem svým prodejců v jednotlivých zemích, aby ho otestovali a zaslali mu svoje připomínky a podle toho bude postupovat. Co já vím, tak v Brně ho měli, možná ještě mají a v tuhle dobu by měla být už zahájena výroba. Mám jeden objednaný, takže jak ho budu mít, tak bych o něm pár řádku mohl napsat.
All in one - puškohled, clona, krytky, kolo paralaxy, podsvícení, nějaký montáže, hadr a i neoprenovej kryt, to je výbava drtivé většiny puškohledů ne? S vyjímkou teda toho kufru