Nákupní povolení
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Dostala se ke mě informace, že od 1.7. 2006 je změna ohledně nákupních povolení. Nevíte někdo něco bližžšího?  Předem děkuji.
		.45 ACP je pádný argument :)))
			http://www.mvcr.cz/sbirka/2006/sb096-06.pdf
cast treti, paragraf 23, odst. 1, zakon 310/2006
viz debata na strelectvi:
http://www.strelectvi.cz/forum/viewtopi ... highlight=
			cast treti, paragraf 23, odst. 1, zakon 310/2006
viz debata na strelectvi:
http://www.strelectvi.cz/forum/viewtopi ... highlight=
zdar chlapi, vim ze mi asi tezko zajistite aby to tak bylo ale potrebuju nakupni povoleni na pistoli-  zadost s kolkem podavam v pondeli protoze to driv nebylo mozne a prusvih je v tom ze potrebuju vyrizenou zadost uz ve stredu (dalsi uredni den).  co myslite stihnou to?   

diky

diky
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
			Jestli je to v Praze  tak asi těžko, pravdou je, že jsem se nepokoušel je nikterak ukecávat, ale na vše si berou nekompromisně 14 dnů a úřední dny pouze pondělí a středa. A to mi ještě na zahraďáku řekli, že v Sooukalce je to většinou ještě delší. Co jsem pročítal diskuze, někde to mají na počkání, to by se mi líbilo  Ale v Praze je to asi utopie
 Ale v Praze je to asi utopie
			 Ale v Praze je to asi utopie
 Ale v Praze je to asi utopieJa pouzivam taktiku:
- prijdu pro pro nakupku na nakup a drzeni - ta se u nas vydava na pockani
- k tomu prihodim nakupku na noseni na tutez zbran - ta se u nas dela do tydne, casto ale i do dalsiho uredniho dne
- kdyz je klika a nikdo v cekarne neni, dostane se mi cti a za 15 minut odchazim s nakupkou na nakup, drzeni a noseni - abych usetril 100 Kc...
- kdyz stesti nemam, tak si hold nakupku na noseni odnasim se zbrojakem na danou zbran
			- prijdu pro pro nakupku na nakup a drzeni - ta se u nas vydava na pockani
- k tomu prihodim nakupku na noseni na tutez zbran - ta se u nas dela do tydne, casto ale i do dalsiho uredniho dne
- kdyz je klika a nikdo v cekarne neni, dostane se mi cti a za 15 minut odchazim s nakupkou na nakup, drzeni a noseni - abych usetril 100 Kc...
- kdyz stesti nemam, tak si hold nakupku na noseni odnasim se zbrojakem na danou zbran
- 
				Arnie
cmk: Tohle teda nějak nechápu. To jako podáváš samostatně nákupní povolení na nošení zbraně? To jsem v životě neslyšel. To jako podáváš dvě nákupní povolení na stejnou zbraň ve stejnou chvíli? Jestli to u vás takhle praktikujou, pak to není nic jiného než bohapustý výmysl vašeho správního oddělení PČR.
U nás se vydává nákupní povolení většinou na počkání. Pokud mám skupinu E tak je jasné, že hodlám zbraň nosit a tím pádem v žádosti nic neškrtám. Při následné registraci zbraně se mě na nic ani neptali a okamžitě mi automaticky zapsali do ZP oprávnění nosit zbraň kategorie B. Nějaké dva nákupní povolení na jednu zbraň jsem v životě nedával.
U nás se vydává nákupní povolení většinou na počkání. Pokud mám skupinu E tak je jasné, že hodlám zbraň nosit a tím pádem v žádosti nic neškrtám. Při následné registraci zbraně se mě na nic ani neptali a okamžitě mi automaticky zapsali do ZP oprávnění nosit zbraň kategorie B. Nějaké dva nákupní povolení na jednu zbraň jsem v životě nedával.
Si vis pacem, para bellum.
			- 
				Arnie
To je právě ten problém. Už jsme se tady několikrát bavili o tom, že co oddělení to jiný přístup. Ale konkrétně tenhle jejich přístup dost dobře nechápu. Nákup a držení na počkání a nošení na další žádosti do týdne?  

Jde o stejný tiskopis a o stejný procesní úkon. Jestliže jsou tedy schopni vyřídit na počkání první dvě věci, pak musí být schopni vyřídit i zbytek. Není mezi tím žádný rozdíl. Z jejich hlediska si zbytečně přidělávají práci a mají velkou spotřebu papíru. Z našeho hlediska nás obírají zbytečně o další stovku.
  Z našeho hlediska nás obírají zbytečně o další stovku.   Kdyby z toho aspoň něco měli, ale stejně musí ty prachy odevzdat státu.
  Kdyby z toho aspoň něco měli, ale stejně musí ty prachy odevzdat státu.
A nebo se nějaký úředník takhle prostě cítí důležitější a dělá mu to asi dobře.

Jde o stejný tiskopis a o stejný procesní úkon. Jestliže jsou tedy schopni vyřídit na počkání první dvě věci, pak musí být schopni vyřídit i zbytek. Není mezi tím žádný rozdíl. Z jejich hlediska si zbytečně přidělávají práci a mají velkou spotřebu papíru.
 Z našeho hlediska nás obírají zbytečně o další stovku.
  Z našeho hlediska nás obírají zbytečně o další stovku.   Kdyby z toho aspoň něco měli, ale stejně musí ty prachy odevzdat státu.
  Kdyby z toho aspoň něco měli, ale stejně musí ty prachy odevzdat státu.A nebo se nějaký úředník takhle prostě cítí důležitější a dělá mu to asi dobře.
Si vis pacem, para bellum.
			Osobně si, podle toho co jsem četl, myslím, že je to spíše o vytížení jednotlivých oddělení. I když jestliže na Praze 4 to trvá 14 dnů a pokaždé když tam přijdu je tam max. 1 člověk, tak si nedovedu dost dobře představit co je vytěžuje  Uřadují pouze v pondělí a ve středu. Hmm, nic proti tomu, ale stejně by mě zajímalo co se děje v zákulisí
  Uřadují pouze v pondělí a ve středu. Hmm, nic proti tomu, ale stejně by mě zajímalo co se děje v zákulisí   
   Asi to tak dlouho trvat nemusí když jinde to jde rychleji, to je bez diskuze
			 Uřadují pouze v pondělí a ve středu. Hmm, nic proti tomu, ale stejně by mě zajímalo co se děje v zákulisí