http://aukro.cz/rucne-vyrabena-kuse-kla ... 54473.html
Je to dobrá kuše?
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Re: Je to dobrá kuše?
Ještě náklopná montáž, dálkoměr a může s tím jít na bizona. 
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
DFender-
se ani nedivím,že to nevyzkoušel,bo dostat tímhle přes hlavu tak by nepomohla ani sebelepší integrální přilba.To je nářez 
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
skvely namet do serialu A JE TO.. 
K lovu by ale použít šla. Musel by na ni ale navařit bodák a na zvíře s tím skočit ze stromu?
Dnes jsem jel zastřílet do pískovny. Dojel jsem tam ale až v 7 a tma. Napadlo mě, že si terč osvítím . Dal jsem pytel ke svahu, namířil na něj baterku a krásně střílel i v absolutní tmě.
Ještě technická otázka. Jak se měří šíp? I s hrotem nebo bez?
Kolikati palcové mám šípy? Rozměr je na fotce. A kde bych koupil takové alu šípy? Ve vyhledavači mě to dává jen 20"alu. U menších jsem alu nedohledal.
Dnes jsem jel zastřílet do pískovny. Dojel jsem tam ale až v 7 a tma. Napadlo mě, že si terč osvítím . Dal jsem pytel ke svahu, namířil na něj baterku a krásně střílel i v absolutní tmě.
Ještě technická otázka. Jak se měří šíp? I s hrotem nebo bez?
Kolikati palcové mám šípy? Rozměr je na fotce. A kde bych koupil takové alu šípy? Ve vyhledavači mě to dává jen 20"alu. U menších jsem alu nedohledal.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) HANYKING dne 20 bře 2011 23:29, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, a predpokladam, ze jsi mel i dokonaly prehled, kdo se ti mota kolem - at uz clovek, nebo zvire. On takovej spolecensky unavenej clobrdicek, co si prodlouzil cestu z prace pres hospodu a prusvih je na cest. Ja bych si to nelajsnul. Zastrelis ozrale prasatko, ale brucet jdes za cloveka
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Tam nikdo nemohl být. Je to malá pískovna zarostlá lesem a vysoké svahy. Naprosto bezpečné. A to bych slyšel kdyby tam něco šlo. Mám přehled. A ta střelba je zajímavá. Dáš čelovku 2 m do pytle a je to krásně osvětlené. A ty střílíš z absolutní tmy.
Posledni frazi, co uslysis ve svem zivote bude "ta neni nabita", a posledni chvile na svobode bude neco takoveho, jako jsi napsal. Ono ani nejde o to, ze tam nikdo nebude, kdyz te takhle chytne prislusnik, tak je to nezajisteni mista strelby a je to neoddiskutovatelne. BTW Kuse jsou v prodeji bez zbrojnihu prukazu, ale kdyz se neco stane, vyfasujes nejvyssi moznonou sazbu. Uz od dob dob krizaku byla brana kuse jako zakerna zbran.
Ale já jsem měl místo střelby 100% zajištěné!!! Jen jsem střílel ve tmě. A kdyby tam někdo šel tak bezpečně ho zpozoruji. Ale je to díra v lese tak kdo by tam chodil. Je jedno jestli střílím ve tmě nebo za světla. Za terčem je svah!
Kolikati palcový mám šíp? Fotku u měřítka mám v textu nahoře.
Kolikati palcový mám šíp? Fotku u měřítka mám v textu nahoře.
U me se meri delka trubky. Podle toho pravitka to ukazuje na 16.8 coz nedava smysl ale velikost obvykla je 17 palcu.
Hledej sipy pro tovoji kusi
Hledej sipy pro tovoji kusi
Jo takže 17".
Díky
Díky
-
crossbowhunter
to hanyking : ja som ani nevedel že si netopier, keď máš počas úplnej tmy ako si písal dokonalý prehlad v okolí.
17" duralové šípy nájdeš lahšie ako karbónové, tak nebuď lenivý a googli, prípadne si popozeraj eshopy niekolkých predajcov u vás.v ponuke ich bude mať minimálne každý 2hý obchodník s lukmi čo predáva kuše na rekreačnú strelbu.
17" duralové šípy nájdeš lahšie ako karbónové, tak nebuď lenivý a googli, prípadne si popozeraj eshopy niekolkých predajcov u vás.v ponuke ich bude mať minimálne každý 2hý obchodník s lukmi čo predáva kuše na rekreačnú strelbu.
Šíp má přesně 41.5 cm bez hrotu. Mám (měl jsem)
10 nových duralových šípů ale nejsem s nimi spokojen. Jsou křehký. Pak mám 1 alu odtřílenej a ten je super. Tak bych chtěl koupit ty alu 17". Nikde je nemůžu dohledat. Googlil jsem hodinu.
Hanyking-měří se délak trubky,bez hrotu i končíku,děleno 2.54.Kluci když si umíte koupit kuši po netu,tak mi neříkejte,že neumíte vygooglit takovýhle info,nebo kde koupit šípy!!!!
Jinak Martin T to napsal přesně se zajištěním místa-za takových podmínek bych nevystřelil,ani kdbych měl sebevětší"absťák"!A jak Martin správně uvedl,kuše jsou volně prodejné ZBRANĚ od 18let,ale pokud se něco stane,tak automaticky horní výše trestu.Vím že je to kliché a stále dokola,ale vystřelenou střelu už NIKDY nevrátíš,a takových míst a situací,kde se ZARUĆENĚ nemohlo nic stát má kriminálka víc než dost.To mi můžeš věřit.
A ty šípy třeba tady,to jsou ty co máš ty,stačí zavolat,bývají 14" a 17" palců,červenej elox...
http://www.luky-jma.cz/?p=productsMore& ... o-kuse-EZ-
Jinak Martin T to napsal přesně se zajištěním místa-za takových podmínek bych nevystřelil,ani kdbych měl sebevětší"absťák"!A jak Martin správně uvedl,kuše jsou volně prodejné ZBRANĚ od 18let,ale pokud se něco stane,tak automaticky horní výše trestu.Vím že je to kliché a stále dokola,ale vystřelenou střelu už NIKDY nevrátíš,a takových míst a situací,kde se ZARUĆENĚ nemohlo nic stát má kriminálka víc než dost.To mi můžeš věřit.
A ty šípy třeba tady,to jsou ty co máš ty,stačí zavolat,bývají 14" a 17" palců,červenej elox...
http://www.luky-jma.cz/?p=productsMore& ... o-kuse-EZ-
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
-
crossbowhunter
hladaj poriadne behom 10 minút som ich našiel asi v 7mich eshopoch s koncovkou cz.tak tu nelakuj a použi ten google.
čo sa týka toho miesta na strelbu v noci, tak sa na to pozrime z právneho hladiska :
obecné ohrozenie - to neuprieš nikomu, pretože to nie je zaistený priestor, kde si so súhlasom majitela, podla terénu sa dá baviť o bezpečnej strelbe, ťažko povedať.naviac strielaš na verejne prístupnom mieste.
neoprávnený vstup na cudzí pozemok - to že máš pri sebe zbraň je ako bonus.
pytliactvo - v noci v lese a so strelnou zbraňou, tak isto bez šance, aj keby si mal povolenie na lov zvere, pretože kušou ani lukom sa v cz loviť nesmie.
tak čo?kedy si najbližšie pôjdeš večer zastrielať do lesa?to že by si pohyb k tebe počul môže ale aj nemusí byť pravda.napríklad taký zatúlaný a vyhladovený pes sa správa ako lovec a jeho prítomnosť do poslednej chvíle nemusíš vôbec zaznamenať.druhá vec je že počuješ že sa niečo približuje k tebe.zasvietiš tam baterkou a ejhleho pred tebou stojí krásny diviak, možno ranený, ktorý ako najvýhodnejšiu únikovú trasu vyhodnotí priamo cez teba.
čo sa týka toho miesta na strelbu v noci, tak sa na to pozrime z právneho hladiska :
obecné ohrozenie - to neuprieš nikomu, pretože to nie je zaistený priestor, kde si so súhlasom majitela, podla terénu sa dá baviť o bezpečnej strelbe, ťažko povedať.naviac strielaš na verejne prístupnom mieste.
neoprávnený vstup na cudzí pozemok - to že máš pri sebe zbraň je ako bonus.
pytliactvo - v noci v lese a so strelnou zbraňou, tak isto bez šance, aj keby si mal povolenie na lov zvere, pretože kušou ani lukom sa v cz loviť nesmie.
tak čo?kedy si najbližšie pôjdeš večer zastrielať do lesa?to že by si pohyb k tebe počul môže ale aj nemusí byť pravda.napríklad taký zatúlaný a vyhladovený pes sa správa ako lovec a jeho prítomnosť do poslednej chvíle nemusíš vôbec zaznamenať.druhá vec je že počuješ že sa niečo približuje k tebe.zasvietiš tam baterkou a ejhleho pred tebou stojí krásny diviak, možno ranený, ktorý ako najvýhodnejšiu únikovú trasu vyhodnotí priamo cez teba.